marți, aprilie 12, 2011

Tu te dai batut?

Fiecare avem momente in care tot ce ne inconjoara este negru, momente in care ne vine sa renuntam la tot.

In urma cu ceva vreme v-am prezentat aici un filmulet cu Nick Vujicic .

Nick are acum 28 de ani. Are un doctorat in “comert, contabilitate si planificare financiara”. Are propria afacere in imobiliare. Isi castiga singur banii. Vorbeste lunar la conferinte ca orator motivational in fata a zeci de mii de oameni. A scris doua carti si a lansat un DVD. Joaca fotbal, pescuieste si inoata. Are un uimitor simt al umorului si nu poti sa stai trist langa el.

Nick…s-a nascut fara maini si fara picioare.

A invatat sa se barbiereasca singur, a invatat sa se spele pe dinti, sa foloseasca computerul, sa inoate, sa conduca un carucior adaptat pentru el si a invatat ca in loc sa isi planga de mila, poate sa transforme handicapul lui intr-un avantaj.

Intr-unul din discursurile sale spunea:

Stiti de ce ma ascultati acum fara sa indrazniti sa respirati ca sa nu pierdeti nici un cuvant? Pentru ca daca ar veni un domn bine imbracat si cu o masina luxoasa ati crede ca pentru el a fost usor. Pe mine ma ascultati TOCMAI pentru ca nu am maini si picioare si am reusit sa trec peste dificultati.



Nick a reusit sa se adapteze problemelor lui si sa le depaseasca.

Si noi avem problemele noastre adolescentine care ne marcheaza aceasta etapa a vietii: traim intr-un oras care nu ne ofera oportunitati, ne vom inscrie la o facultate care nu ne asigura un viitor, nu avem conditii moderne de invatare, avem materii incarcate fara rost si lista poate continua la nesfarsit.

Nu putem sa inchidem ochii si sa ne spunem ca nu le avem. Dar ca si Nick, putem lupta pentru a ne construi un viitor mai bun depasind aceste bariere.

Unul dintre motivele pentru care am revenit cu povestea lui Nick Vujicic este si pentru a va anunta ca acesta a sustinut ieri (11 aprilie) o conferinta la Universitatea Romana Americana din Bucuresti.

Multumim Blogurilor: succesdublu.ro si force.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu