sâmbătă, aprilie 09, 2011

Concursul National De Creatie “George Bacovia”

Concursul National De Creatie “George Bacovia” este un proiect initiat de profesorii de la doua licee din Bacau (Colegiul Naţional „Gh. Vrănceanu” si Colegiul Naţional „Ferdinand I”) cu scopul de a promova imaginea si opera poetului George Bacovia. Printre activitatile propuse in cadrul acestui proiect se numara 3 concursuri:

Secţiunea Creaţie literară: Tema generală a secţiunii este „Note de primăvara”. Textele vor fi redactate în Times New Roman, 12, la 1,5 rânduri, cu diacritice,intr-un singur fisier Word si trimise pe adresa concursgeorgebacovia@yahoo.com .
-subsecţiunea Poezie - Autorii vor 'confecționa' un poem, având ca punct de plecare metafora primăverii. Pentru aceasta, s-a ales ca versul incipit să fie ,,O nouă primăvară de visuri și păreri”, aparținând textului bacovian, ,,Nervi de primăvară”. Poemul trebuie să fie constituit din treisprezece versuri, scrise cu minuscule și fără semne de punctuație, axat pe ideea de timp cosmic.
-subsecţiunea Traduceri - Autorii vor trimite o lucrare care să conțină traducerile a trei poezii aparținând lui George Bacovia.
-subsecţiunea Eseu argumentativ - Autorii vor trimite o lucrare originală de maximum patru pagini, cuprinzând un eseu argumentativ asupra unui text poetic aparținând lui George Bacovia, abordând una din metodele critice: arhetipală, tematistă, hermeneutică.

Secţiunea Arte vizuale (fotografie/desen)- Tema generală a secţiunii este ,,Harta subiectivă a poeziei preferate din creația lui George Bacovia”. Lucrările vor fi trimise prin poştă la adresa Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Nr. 30, Bacău, cu menţiunea Pentru Concursul Naţional de Creaţie „George Bacovia”. Se vor trimite maximum 3 lucrări.

Secţiunea Multimedia - Tema generală a secţiunii este ,,Filmul unei vieți”, cu subsecțiunile ,,Monografia poetului George Bacovia” și ,,Povestea poemului Nervi de primăvară ”. Lucrările vor fi trimise prin poştă (CD/DVD) la adresa Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu”, Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Nr. 30, Bacău, cu menţiunea Pentru Concursul Naţional „George Bacovia” sau via email concursgeorgebacovia@yahoo.com. Se vor trimite maximum 3 lucrări.

Participanţii vor trimite lucrările impreuna cu fişa de participare într-un singur fişier ataşat, pe adresa electronică a concursului, concursgeorgebacovia@yahoo.com, până la data de 10.05.2011, respectiv, prin poştă pentru secţiunea Arte vizuale. Un concurent poate participa la una sau mai multe secţiuni/ subsecţiuni, în condiţiile respectării regulamentului. Se solicită participanţilor trimiterea către instituţia şcolară organizatoare a unui plic format A4 autoadresat şi timbrat corespunzător.
Festivitatea de premiere va fi organizată în cadrul „Săptămânii porţilor deschise” care va avea loc în săptămâna 17 – 23 mai 2011 la Colegiul Naţional ,,Gh. Vrănceanu”. Elevii din alte judeţe pot primi premiile/ diplomele prin poştă.

Pentru mai multe detalii si pentru a descarca regulamentul impreuna cu fisa de inscriere accesati site-ul www.didactic.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu