marți, ianuarie 25, 2011

Burse de studiu in strainatate pentru liceeni

Cu totii ne-am dori sa vedem cum este liceul in alte tari europene. Pentru aceia dintre noi care s-au gandit sa faca ceva pentru a-si realiza acest vis, am gasit doua posibilitati de burse pentru clasa a 9-a sau a 10-a. Ambele au avantaje si dezavantaje,dar poate cantarind va veti da seama ca nimic bun nu vine usor.

1. Bursa oferita de Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank continua pentru al patrulea an consecutiv programul de burse de studiu in Italia adresat elevilor de liceu din Romania.
La acest program, intitulat generic Bursa Intercultura, pot participa elevii de la orice liceu din Romania, care in anul scolar curent sunt in clasa a 9-a sau a 10-a (nascuti intre 01.01.1994 – 31.06.1996). Bursa Intercultura ofera castigatorilor selectati posibilitatea de a studia pentru 1 an scolar (clasa a 10-a sau a 11-a), in Italia.

In valoare de 12.000 euro, Bursa Intercultura acopera toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul si cazarea, iar castigatorii vor petrece un an in cadrul unei familii italiene fiind astfel complet intregrati in mediul familial si scolar din Italia. Detalii complete despre programul de burse Intercultura, formularele de inscriere, testimoniale ale altor liceeni romani care au absolvit acest program si alte informatii utile sunt disponibile pe prima pagina a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank sau in sectiunea Cariere. Candidatii interesati de Bursa Intercultura si un an de sudiu in Italia trebuie sa completeze si sa trimita aplicatiile pana in 01.02.2011.

Selectia candidatilor pentru Bursa Intercultura se va face in mai multe etape, direct de catre Fundatia Intercultura/AFS din Italia, co-organizatoare a acestui program.

Mentiuni: Desi termenul de trimitere a aplicatiilor este scurt (1 feb), nu va speriati. Anul trecut eu am aflat de acesta bursa cu 2 zile inainte de data limita. M-am decis ca totusi ‘incercarea moarte n-are’ si am trimis. Oricum, sunt de fapt doar doua formulare necesare, o copie dupa fisa de admitere la liceu si o scrisoare de recomandare de la un profesor. Deci,aveti sanse. Eu am facut asta, si am fost la interviu la Bucuresti prin Martie. Din pacate, experienta mea s-a terminat aici. Sper insa ca voi sa reusiti. Cei de clasa a 9-a pot participa si la anul. Si inca ceva, sunt de fapt 2 burse!(fiecare de cate 12000E)

Mai multe detalii AICI.


2. Bursa oferita de Youth For Understanding Romania

A inceput a doua sesiune de inscriere pentru elevii de liceu care isi doresc sa studieze un an de zile in strainatate prin programul de schimburi internationale de elevi al Fundatiei YOUTH FOR UNDERSTANDING (YFU) ROMANIA. Programul se adreseaza elevilor de liceu care doresc sa invete si sa traiasca intr-o alta tara pe perioada unui an scolar, locuind intr-o familie gazda atent selectata.

Liceenii pot opta pentru un an de studiu intr-un mediu multicultural, intr-una din tarile cu care YFU-Romania are incheiate acorduri bilaterale: Belgia, Canada, Chile, Danemarca, Elvetia, Estonia, Germania, Olanda, Suedia si Statele Unite ale Americii. Programul de schimburi internationale de elevi al YFU Romania presupune integrarea in cultura unei tari pe care candidatul o alege si in care va locui intr-o familie-gazda. Elevul va frecventa cursurile unei scoli de stat si va participa la seminarele organizate de catre fundatia noastra si partenerii YFU din tarile gazda. Programul este conceput pentru elevi cu varsta de 15-18 ani, care doresc sa descopere si sa se integreze in cultura unei alte tari, traind intr-un cadru familial.
Aplicatiile pentru anul scolar 2011-2012 se pot trimite pana cel tarziu miercuri, 16.02.2011 data postei, pe adresa: Fundatia YOUTH FOR UNDERSTANDING – ROMANIA, Calea Mosilor Nr. 280, bl. 20, sc. A, et. 3, ap. 9, 020893 - Bucuresti O.P. 10.

Mentiuni:
Desi ofera mai mai multe optiuni legate de tara de schimb,marele dezavantaj al acestei burse este ca nu acopera cheltuielile elevului legate de asigurari, seminare pregatitoare etc. Asadar,trebuie ca parintii vostri sa aiba o situatie financiara buna, desi puteti aplica pentru o bursa partiala de 2000E din partea lor. Pentru ma multe detalii, intrati pe www.yfu.ro. Veti gasi totul acolo, si s-ar putea sa va tenteze, mai ales ca cele mai mici costuri ar fi de 5500E in functie de tara. Mult success!

Giubega Elona, XI A

2 comentarii:

  1. Buna ziua, si anul acesta fundatia Youth for Understanding Romania organizeaza schimburi de elevi in 14 tari, pentru elevii claselor a IXa si a Xa. Pentru detalii accesati www.yfu.ro sau contactati-ne la office@yfu.ro pentru a obtine mai multe informatii si a aplica! Asteptam primii aplicanti din colegiul vostru! Va garantam ca experienta unui an intr-o tara straina iti deschide orizonturi nebanuite si contribuie enorm la viitorul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum a fost interviul la IntesaSanPaolo ? Ce intrebari au fost ? Si care a fost motivul pentru care nu te-au acceptat?

    RăspundețiȘtergere