Festivalul naţional de arte pentru liceeni
„ FLORIAN PITTIŞ ”
Ediţia a IV a, mai 2011
INVITAŢIE
Consiliul Elevilor al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazãr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS în parteneriat cu Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” au deosebita plãcere sã vã invite la cea de-a IV a ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni „Florian Pittiş”, un concurs de teatru şi muzicã dedicat lãzãristului Florian Pittiş.
Festivalul se va desfãşura la începutul lunii mai, fãrã a afecta într-un fel vacanţele şcolare sau desfãşurarea examenului de bacalaureat.
Vã trimitem ataşat regulamentul împreunã cu toate detaliile necesare.
Termenul limitã de depunere a documentelor de înscriere este 1 aprilie 2011.
REGULAMENT
- Festivalul naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”, este organizat de Consiliul Elevilor al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazãr” şi Trupa de teatru AS şi se va desfãşura în luna mai la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra din Bucureşti. Zilele exacte ale desfãşurarii festivalului se vor anunţa în luna aprilie, în funcție de programul teatrului, fãrã a afecta într-un fel vacanţa şcolarã, sau desfãşurarea examenului de bacalaureat.
- Festivalul este organizat în douã secţiuni şi are o duratã de 3 zile :
· Secţiunea I - teatru ;
· Secţiunea a II-a. – muzicã;
· Gala şi festivitatea de premiere.
- Ȋnscrierile la acest festival se fac pe baza urmãtoarelor documente:
- O inregistrare Avi/ Dvd (secţiunea teatru / muzica ) / Audio ( secţiunea muzicã) a piesei;
- Un C.V al trupei , care trebuie sã conţinã: lista cu distribuția / membrii trupei (elevi şi coordonatori); scurt istoric al trupei (participãri la concursuri, rezultate obţinute etc.).; date de contact.
Aceste documente se depun / se trimit prin poştã la secretariatul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazãr” ( Bulevardul Regina Elisabeta nr.48 , sector 5, Bucureşti), pâna pe data de 1 aprilie 2011. Materialele trimise vor fi analizate de cãtre o comisie de specialitate, care va selecta pentru a participa in finala 5 trupe la secţiunea teatru şi 10 trupe la secţiunea muzicã.
- Organizatorii vor anunţa telefonic sau prin e-mail trupelor înscrise rezultatul selecției, cât şi data şi ora programãrii în cadrul repetiţiilor şi în festival.
- Pentru trupele din afarã Bucureştiului organizatorii vor asigura în limita posibilitãţilor masa şi cazarea pe tot parcursul festivalului.
- Fiecare trupã/liceu se poate inscrie cu mai multe spectacole / piese.
- Juriul va fi format din personalitãţi de artã şi culturã. Fiecare secţiune va avea clasament şi premii proprii. Se vor acorda premii atât la secţiunile individual , cât şi grup. De asemenea, încurajãm înscrierea spectacolelor/ pieselor muzicale scrise de cãtre elevi. Dacã vor exista şi astfel de cazuri, se vor acorda premii pentru categorii de scenariu / text.
- Ȋn cadrul secţiunii muzicã, fiecare trupã/participant va trebui sã susţinã un recital de 2 piese. Una dintre ele trebuie sa fie obligatoriu din repertoriul lui Florian Pittiş. Organizatorii vor asigura participanţilor în limita posibilitãților toate necesitãţile tehnice ( boxe, cabluri, microfoane ). Ȋn cadrul preselecţiei trebuie trimise ambele piese din recital. Pentru o mai bunã desfaşurare, participanții vor transmite cu cel puțin 3 sãptãmâni înainte de finala festivalului întregul necesar tehnic. Nu vor fi luate în considerare notificãrile ulterioare. Toate trupele participante la secțiunea muzicã trebuie sã fie pregãtite în cazul obținerii Marelui Trofeu al Festivalului, sã cânte din nou piesa din repertoriul lui Florian Pittiş!
- Ȋn cadrul secţiunii teatru, durata unui spectacol trebuie sã fie cuprinsã între 15-30 de minute. De asemenea, se vor pune la dispoziţia trupelor elemente de decor şi recuzitã. La fel ca şi la secțiunea muzicã, participanții sunt obligați sã transmitã organizatorilor cu cel puțin 3 sãptãmâni înainte de finala festivalului întregul necesar tehnic. Notificãrile ulterioare nu vor fi luate în considerare. Pentru preselecție, trebuie trimisã întreaga înregistrare a spectacolului. Ȋn caz contrar, trupa va fi descalificatã. Coloana sonorã pentru spectacol trebuie sã fie pe suport CD. Fiecare trupã participantã trebuie sã asigure un asistent în cabina de sunet şi unul în cabina de luminã pentru anunțarea momentelor pe toatã durata reprezentaţiei.
10. Piesele de teatru/ muzicã pot fi în limbile românã, englezã, francezã.
11. Pe lângã festivalul în sine, vor exista şi ateliere de lucru/creaţie susţinute de profesionişti în domeniu. Prezenţa la aceste ateliere este obligatorie.
- Conducãtorii de trupã asigurã intrarea şi ieşirea din scena astfel încât sã nu fie perturbatã desfãşurarea festivalului.
- Derularea festivalului se va face în deplinã ordine şi armonie, fiind o manifestare de culturã care promoveazã teatrul / muzica pentru liceeni . Se cere fiecãrei trupe, fiecãrui participant şi suporterilor acestora, care sunt bineveniţi într-un numãr cât mai mare, sã colaboreze constructiv pentru buna desfãşurare a festivalului. Atmosfera va fi de prietenie şi de respect faţã de toţi participanţii la festival (elevi, profesori, juriu, organizatori, spectatori). Nerespectarea acestui articol atrage dupã sine descalificarea trupei şi interdicţia de a participa la viitoarele ediţii ale Festivalului naţional de arte pentru liceeni „FLORIAN PITTIŞ”.
DIRECTOR,
Prof. Victor Ioan Nicolae
Coordonator festival,
ANDREI GHEORGHE
student al Universitãţii Naţionale de Artã Teatralã şi Cinematograficã „I.L.Caragiale”, actorie
Coordonator al Trupei de teatru AS
Pentru alte detalii nu ezitati se ne contactaţi:
ANDREI GHEORGHE – telefon: 0745.06.66.65 – e-mail: andreigh@mediasat.ro
nu se prea practica piesele de teatru de 15-30 minute. poate scenete. :)
RăspundețiȘtergereclar... ar trebui numit:festiavslul de scenete "Florian Pittis" pentru ca nu poate fi vorba despre o piesa(asa cum voi o numiti)in 30 de minute.
RăspundețiȘtergere