marți, ianuarie 04, 2011

Credeti in visele voastre ? !

"Adiooo... visul frumos s-a incheiat"

Cu totii ati ascultat macar odata acest vers al celor de la "Gaz pe Foc". Ei bine ... in cele ce urmeaza nu o sa ne bucuram impreuna de vreun cantec de dragoste, ci de o poveste minunata care arata ce inseamna cu adevarat un vis.

Andrei Rosu a fost tobosar in "Gaz pe Foc" prin anii '90. Dupa ce trupa s-a destramat, fiecare din membrii a plecat pe propiul drum. Andrei si-a continuat "cariera" pentru care studiase si din 2002 a devenit consultant in domeniul financiar, intr-o multinationala.

Andrei este primul si deocamdata singurul roman care a participat la Maratonul de la Polul Nord. Prin acest maraton el si-a atins un vis din copilarie ce ramasese impregnat pe retina memoriei, de pe vremea cand citea Jules Verne.


Povestea lui este impresionanta tinand cont ca un om obisnuit (pentru care alergatul era doar o pasiune) a ajuns la rezultate remarcabile. Pentru a le atinge a fost nevoie de multa munca, program fix, perseverenta, ambitie si pasiune, aceasta fiind reteta perfecta cu care Andrei a reusit sa isi hraneasca dragostea pentru sport. Se trezeste la 4, antrenamentele incepand la 5 dimineata; o data la 2 zile se antreneaza alergand 2 ore in ritm de 10-11 km/ora. Dar antrenamentul lui nu se sfarseste aici, ci o data pe saptamana alearga 30-40 km. La acestea se adauga si "alergatul" dupa bani, echipament, bilete de avion, aprobari, inscrieri, media si alte informatii necesare. In acelasi timp el a trebuit sa se ocupe si de familie si job.

Dupa indeplinirea acestui prim vis (a alergat 42,195 km in 7 ore si 53 de minute la -40 de grade C), a urmat altul si mai maret care a aparut pe neasteptate: un ultramaraton de 100 de km, tot in cel mai nordic punct al planetei. L-a indeplinit cu succes si pe acesta.

Evident... Andrei nu se poate opri aici si urmeaza un alt vis: participarea la "competitia" 7 continente. Aceasta presupune participarea la 7 maratoane, pe 7 continente in mai putin de un an. A participat pana acum la 4, urmand ca in iunie sa participe la cel de al 7 -lea.

Andrei declara intr-un interviu (de pe lumebuna.ro): " Am decis sa folosesc proiectul meu 7 maratoane pe 7 continente pentru a promova proiectele a 3 fundatii: Hospice (ingrijirea pacientilor incurabili aflati in faza terminala), Salveaza Vieti (actiuni pentru salvarea copiilor bolnavi de leucemie) si MIA’s Children (centru de ingrijire a copiilor orfani sau proveniti din familii fara resurse financiare). Imi doresc ca la finalul vietii sa realizez ca ceea ce am facut nu a contat doar pentru mine si familia mea, ci a avut un impact pozitiv asupra cat mai multor oameni.”


Dupa cum declara, un alt motiv pentru care a vrut sa isi realizeze aceste vise a fost pentru ca doreste sa fie un model pentru copilul sau.

El este un model nu numai pentru copilul lui, ci trebuie sa fie pentru noi toti, caci omul acesta, Andrei Rosu a reusit sa invinga kilometri, gerul de afara, visand cu ochii deschisi si cu capul in nori dar planificand si actionand cu mare atentie si cu picioarele pe pamant.

Va invitam sa il urmariti pe Andrei la Tedx Bucuresti



De asemenea, o multime de alte lucruri interesate legate de poveste lui puteti afla de pe BLOGUL PERSONAL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu