Una din cele mai importante calitati pentru a avea succes in tot ceea ce facem este perseverenta. Odata ce ati stabilit exact ceea ce vreti sa realizati trebuie sa luati masuri puternice intr-un ritm continuu pentru a reusi.
Unele dintre lucrurile pe care le veţi observa pe drumul spre obiectivele voastre, sunt obstacolele. Asta este, veţi întâlni obstacole care par să sară de nicăieri, în încercarea de a opri progresul. Bazati-va pe aceste obstacole pentru ca acestea sunt o parte din viaţă. Treaba fiecaruia este să fie perseverent şi sa incerce sa depaseasca aceste obstacole. Dacă nu intampinati obstacole de-a lungul drumului vostru catre succes, mai mult ca sigur nu o sa va autodepasiti niciodata si o sa va plafonati.
Dacă vă faceţi timp pentru a studia orice persoană de succes, veţi afla că marea majoritate dintre ei au avut mai multe eşecuri decât succes. Acest lucru se datorează faptului că oamenii de succes sunt perseverenti; pe masura ce sunt pusi la pamant ei se ridica si merg mai departe. Secretul consta in ce faci atunci cand dai de greu: renunti sau mergi inainte? Pe de altă parte, oameni care renunta, niciodată nu ating succesul. De exemplu, Walt Disney a fost refuzat de 302 de ori înainte de a primi finanţare pentru visul său de a crea “cel mai fericit loc de pe pământ”. Astazi, din cauza perseverentei sale, milioane de oameni impart “bucuria Disney”. Colonelul Sanders a petrecut doi ani conducand pe teritoriul Statelor Unite in cautare de restaurante care să cumpere reteta lui de pui. El a fost refuzat de 1009 de ori! Si cat succes are brandul KFC in ziua de azi? Acestea fiind spuse, reţineţi că trebuie să reevaluati în mod constant abordarea pe care o utilizaţi pentru a va atinge telul. Nu are rost sa fiti perseverenti in ceva ce faceti incorect! Uneori trebuie să modificati abordarea de-a lungul drumului. De fiecare data cand faceti ceva invatati din acea experienta, şi, prin urmare găsiti o modalitate mai bună de a face acest lucru data viitoare.
Alte exemple de persoane care nu au renuntat niciodata la visul lor:
• Albert Einstein nu a vorbit până la patru ani şi nu a citit până la şapte. Profesorul său îl descria ca fiind “lent din punct de vedere mental, nesociabil şi pierdut complet în visele sale nechibzuite”. Nu a fost admis la nicio facultate cu profil politehnic din Elvetia.
• Filmul „Star Wars” a fost respins de fiecare studio de film de la Hollywood înainte ca 20th Century Fox sa accepte in cele din urma sa il produca. Pana la urma s-a dovedit a fi unul dintre filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei.
• În 1954, Jimmy Denny, manager la Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley dupa primul lui cantec interpretat. El i-a spus lui Presley: “O sa fii toata viata ta un nimeni, baiete. Ar trebui sa te intorci la a conduce camioane”. Elvis Presley a devenit cel mai popular cântăreţ în America…
• Romanul clasic al lui Margaret Mitchell,”Pe aripile vantului”, a fost refuzat de mai mult de 25 de editori.
• Henry Ford a esuat si a fost lefter de 5 ori inainte de a reusi in cele din urma.
• Beethoven manipula vioara neindemanatic si prefera sa isi cante propriile compozitii in loc sa isi imbunatateasca tehnica. Profesorul lui i-a spus ca creatiile lui sunt niste gunoaie si ca nu o sa reuseasca niciodata sa fie compozitor. A continuat sa compuna, sa cante si sa dirijeze, chiar si dupa ce a ramas surd complet.
• Aerodinamic, bondarul nu ar trebui să fie in stare să zboare, dar bondarul nu ştie acest lucru asa ca isi vede de treaba lui si zboara in continuare.
Va las cu doua lucruri, un citat absolut superb si un filmulet care sper sa va ofere puterea de a merge mai departe atunci cand credeti ca sunteti la pamant. Niciodata sa nu renuntati sa credeti in voi si in ceea ce puteti realiza.
„Am ratat peste 9000 de cosuri in cariera mea. Am pierdut aproape 300 de meciuri. De 26 de ori mi s-a oferit posibilitatea sa inscriu cosul castigator si am ratat. Am ratat de nenumarate si nenumarate ori in viata mea. Si tocmai din acest motiv am atins succesul.” Michael Jordan
Preluat de pe http://force.ro/blog/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu