marți, martie 01, 2011

Martisoare Ecologice

Vineri, 25 februarie, elevii colegiului nostru au participat la confectionarea de martisoare, ca activitate suplimentara in cadrul proiectului “Şcoli pentru un viitor verde” la care scoala nostra participa. Elevi din clasele a 10-a a 11-a si a 12-a si-au pus timpul si imaginatia la dispozitie si au lucrat la realizarea unor martisoare unicat.

Dincolo de munca si relaxare am avut parte de cateva ore in care ne-am rupt de conventiile despre arta si frumusete si am dat frau liber imaginatiei. Si fiindca e vorba de ecologie si reutilizare, toate martisoarele noastre au fost realizate din materiale neconventionale, pe care le-am reciclat si carora le-am gasit o utilizare artistica. De la ambalaje, plante si hartie refolosita, toate si-au gasit o a doua intrebuintare.

La aceasta actiune au participat atat elevi din echipa, cat si voluntari din alte clase, carora le multumim. De asemenea, multumim doamnelor invatatoare sub indrumarea carora elevii nostri de clasele a 3-a si a 4-a au realizat martisoare.


Mai multe imagini puteti vedea aici.

Giubega Elona, XI A

18 comentarii:

  1. nu ma prind:|
    care e rostul martisoarelor ecologice?:|

    cremy

    RăspundețiȘtergere
  2. se reduce poluarea la nivel international ...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))))))))))))))))))))))))
    deci
    daca au facut chestia asta poluarea o sa se reduca
    bun si asa...

    c

    RăspundețiȘtergere
  4. Si cu martisoarele alea s`a redus poluarea la nivel international ,avand in vedere ca pe piata sunt sunte de martisoare "neecologice " ? Sau au fost facute doar ca sa mai avem o plansa prin scoala ?

    RăspundețiȘtergere
  5. s-au facut sa se afle in treaba ca majoritatea activitatilor de pe aici

    RăspundețiȘtergere
  6. Si sa aiba ce sa scrie pe blog :D . Eu l`am luat ca fiind serios ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. A foast o activitate foarte frumoasa, care a pus la incercare imaginatia si originalitatea elevilor.Nu inteleg de ce atatea intrebari?!
    Si care activitati ,mai exact,s-au facut 'ca sa se afle in treaba'?

    D.D

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai a intrebat cremmy , care este rolul lor . A primit un raspuns , am citit raspunsul desi nu era unul serios , si m`am convins .
    Vrei sa mai fie pusa intrebarea si a doua oara ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai deja ti-am raspuns la intrebare.Si cred ca iti puteai raspunde si singur/a.

    D.D.

    RăspundețiȘtergere
  10. raspunsul a fost de la mine , nu de la cei care au fost acolo ;) Si eu am raspuns putin ironic... daca vrei parerea mea , este ca nu ma prea incalzeste cu nimic activitatea lor ... dar pana la urma care e problema. Hai sa nu mai criticam atat orice nu ne place. Daca au considerat oamenii ca au facut ceva fain, bravo lor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fie , treaca de la mine ;) . Nu ma pune sa ii felicit pentru ce au facut cu martisoarele , pentru ca m`am uitat peste poze si nu prea sunt toate ecologice si nu cred ca pot exista martisoare ecologice in totalitate , in schimb initiativa cu poloarea este buna , desi e degeaba .

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt de acord sa se puna la incercare imaginatia si originalitatea elevilor , dar genul asta de activitatii se fac la lucru manual in clasa a III a , IV a , fara sa se faca atata caz :D

    RăspundețiȘtergere
  13. :)) E mai usor sa critici tot ce exista in loc sa incerci sa indrepti ce e rau.Bun,crezi ca nu e bun un lucru,schimba-l!Asta e un om cu adevarat liber(asta ca o)).
    Ideea era sa facem ceva diferit si sa ne distram.Si a fost sa fie si tema cu 'eco'.Credeti ca e bine sa facem lucruri doar obligati?Hai sa vedem unde e gresita atitudinea noastra daca vrem sa evoluam!

    RăspundețiȘtergere
  14. voi nu gasiti rostul la nimic?fa-i si tu ceva pentru scoala asta si incearca sa depui putin efort si sa vin sa-ti trag o critica sau mai multe.Iti convine?(mesaj adresat celor care privesc lucrurile doar la suprafata).Multumesc ! Z.I.D

    RăspundețiȘtergere
  15. Hey,
    As vrea sa lamuresc o chestie. In primul rand martisoarele nu sunt facute sa fie "ecologice" si ptr a demonstra ca poti utiliza un obiect si dupa ce l-ai folosit prima data. Nu trebuie sa ajunga la gunoi. Ideea era de refolosire si creativitate. Un material sintetic ce a fost creat ..nu poate fi recilat de noi acasa si, in situatia in care nu avem posibilitatea de a le recicla..e bine sa le gasim o alta intrebuintare. Aceasta activitate a fost o instigare la creativitate. Insa cum unii dintre noi nu stim decta sa cerem totul "mura-n gura"..evident ca avem nevoie de explicatii.

    Pe scurt, ideea era ca daca ti-a ramas o cutie de la parfum, o poti transforma intr-o cutiuta de bijuterii si rezolvi 2 probleme: 1 cutia nu ajunge la gunoi 2. nu mai cumperi o cutie de bijuterii. Daca ai inventivitate ..poti creea foarte multe lucruri frumoase. REPET: intentia nu era sa fie ecologice... ci sa se gandeasca omul cand le vede "uite bai..ce ports am fost ca am aruncat cutia de la televizor..puteam sa o folosesc ..tararam etc"

    sa inteleg ca nu sunteti in stare sa extrageti un mesaj dintr-o activitate?

    P.R.

    RăspundețiȘtergere
  16. si scuze ptr greseli:D
    m-a luat valul:)
    dar banuiesc ca intelegeti..ce am scris..

    RăspundețiȘtergere