luni, martie 28, 2011

Ora Pamantului

Campania Earth Hour a avut loc sambata si la noi in oras, in parcul de langa Primaria din Motru. Inca de la ora 8 seara elevii Colegiului National George Cosbuc inscrisi in proiectul "Scoli pentru un viitor verde", voluntarii de la Asociatia Lumea Noastra, elevi ai Scolii Generale Nr.1 dar si multi curiosi au inceput sa se adune in parc pentru a participa la aceasta manifestare.

Asa cum am amintit intr-un post anterior, Earth Hour (Ora Pamantului) se organizeaza in Romania din anul 2009 si presupune stingerea luminilor, manifestare simbolica pentru reducerea poluarii si a consumului de energie. De la ora 20:30 toate becurile din parc au fost stinse, iar tinerii care au initiat aceasta actiune le-au inlocuit cu lumina candelelor asezate pe aleile parcului. Doi dintre voluntarii de la Lumea Noastra (de asemenea membri ai echipei "Scoli pentru un viitor verde") le-au vorbit celor prezenti despre efectele poluarii, subliniind motivele pentru care ar trebui sa avem mai mare grija de planeta pe care traim.


Pe langa motivatia de a face ceva pentru protejarea mediului, cei prezenti au avut parte de asemenea de muzica si o atmosfera foarte placuta. Manifestarea s-a incheiat in jurul orei 21:30.

Poze din timpul acesteia puteti viziona aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu