vineri, martie 25, 2011

Earth Hour 2011

Campania Earth Hour, initiata in urma cu cinci ani de WWF Australia, s-a raspandit extrem de rapid in intreaga lume. De la prima „stingere” a becurilor din martie 2007, in orasul Sydney, Earth Hour s-a raspandit pana anul trecut in 4.500 de orase din 128 de tari. Prima Editie Earth Hour din Romania a fost organizata in 2009.

Organizatorii ne invita ca sambata, 26 martie, sa stingem lumina intre 20:30 si 21:30 impreuna cu milioane de oameni din intreaga lume.

51 de orase din tara, institutii si companii importante au spus in mod oficial DA si sambata vor organiza o serie de evenimente ce marcheaza EARTH HOUR 2011.

Earth Hour este cea mai raspandita manifestare de mediu din istorie, in 2010 reusind sa adune peste 1 miliard de participanti.



„In acest an, Ora Pamantului ne indeamna la actiune. Dincolo de gestul simbolic de a stinge lumina si de a ne alatura, in fapt si in spirit milioanelor de oameni care aleg astfel sa onoreze planeta care ne sustine viata, suntem provocati sa schimbam ceva in modul in care traim. Si sa o facem incepand de acum. Apa, energia, mancarea, masina, toate sunt lucruri pe care le folosim zilnic si al caror impact il putem modifica. Fiecare om, fiecare companie, fiecare oras care participa la Ora Pamantului poate contribui la aceasta schimbare. De aceea va incurajam sa incepeti in aceasta ora si sa continuati dincolo de ea, sa comunicati despre asta prietenilor, clientilor, cetatenilor, pentru ca exemplul sa contruiasca si sa inspire”, a declarat Luminita Tanasie, Directorul WWF in Romania.

„Stim ca doar prin cantitatea de energie economisita pe durata evenimentului nu vom reusi sa salvam planeta, insa vom aduce oamenii mai aproape unii de altii si ii vom ajuta sa gaseasca solutii pentru a adopta un comportament cat mai prietenos cu mediul, in viata de zi cu zi”, a declarat si „ambasadorul” Zoli Toth.

Mai multe informatii pe www.earth-hour.ro, www.beyondthehour.org si aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu