miercuri, februarie 02, 2011

Pasaport pentru excelenta

PASAPORT PENTRU EXCELENTA este un concurs national pentru elevi si profesori organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Desfasurare:

Prima etapa: 1 Februarie - 22 Martie

Plecând de la proverbul britanic Learning is a treasure that will follow its owner everywhere, realizeaza o imagine adecvată (fotografie sau lucrare grafica) care ar putea ilustra proverbul și o prezentare în limba engleză a alegerii făcute în maximum 35 de cuvinte. Pe baza aplicației trimise în prima etapă, vor fi selectaţi cei care vor participa în cea de-a doua etapă a concursului.

A Doua Etapa: 29 Martie - 17 Aprilie

Cei selectați vor redacta un eseu in limba engleza de maxim 1000 de cuvinte pe o temă care va fi anunțată pe data de 28 martie 2011.

Etapa Finala 30 Aprilie - 1 Mai

În urma evaluărilor, cei mai buni 20 de copii vor participa la un interviu în Bucureşti. Juriul va fi alcătuit din profesori de limba engleză, filologi și alți specialiști care vor nota după grile de punctaj internaţionale prestația fiecărui elev. Costurile deplasării copiilor în Bucuresti, pentru interviu, vor fi suportate, în cuantumul a 100 de lei, de către organizatorul proiectului


Premii elevi:

Premiul I: O tabără educațională de limba engleză, de 2 săptămâni, în Anglia, la Oxford, în valoare de 1.400 de lire

Premiul II: examen de competență lingvistică IELTS/Cambridge gratuit

* Cele mai bune 5 fotografii/imagini înscrise în concurs vor primi câte o colecție English Today (a câte 22 de volume)

* Cele mai bune 10 descrieri/motivații ale imaginii alese vor primi câte un Dicționar vizual englez-român oferit de Editura Litera

* Toți cei 20 de participanți calificați pentru cea de-a treia etapă vor primi câte un Certificate of excellence, cărți și dicționare în limba engleză

Premii profesori

Primii 3 profesori cu cei mai mulți concurenți înscriși în competiție vor fi invitați să participe la o tabără de 2 săptămâni în Anglia.


Candidati eligibili:

Elevi din toată țara cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani. În concurs se pot înscrie inclusiv copii care nu studiază la școală limba engleză. Înscrierea şi participarea la acest concurs este gratuită atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Profesorii vor fi înscriși în concurs de către copii. Profesorul nu este obligat să fie de specialitate profesor de limba engleză, dar trebuie să aibă cunoștințe de limba engleză nivel intermediar și să nu aibă cazier judiciar.

Pentru mai multe informatii intrati pe www.pasaportpentruexcelenta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu