vineri, februarie 11, 2011

Burse de studiu in Franta

Ambasada Franţei în România organizează cea de-a şaptea ediţie a Concursului pentru acces în Clasele pregătitoare ale Marilor Şcoli din Franţa (CPGE).

Concursul, din iniţiativa Ambasadei Franţei în România, începând din anul 2004, se adresează elevilor din clasele a XII-a, care deţin cunoştinţe excelente de matematică, dar şi noţiuni de limbă franceză.

Primii patru clasaţi în urma acestui concurs vor beneficia de burse acordate de Fundaţia Odon Vallet şi vor studia la Liceul Louis-le-Grand din Paris, timp de doi ani. Aceste clase pregatesc elevii pentru examenele de admitere la Şcolile Normale Superioare, şcolile de inginerie şi şcolile veterinare

După cei doi ani de pregătire, elevii au posibilitatea de a susţine examenele de admitere pentru una sau mai multe şcoli de inginerie. Elevii care nu reuşesc să fie admişi într-o Grande Ecole, după cei doi ani de pregătire, pot continua studiile într-o universitate.

Concursul CPGE va fi organizat la Institutul Francez din Bucureşti şi la Centrele Culturale Franceze din Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, simultan, luni, 21 martie 2011, începând cu ora 8:30. Testul constă într-o probă scrisă, în limba franceză, bazată pe cunoştinţele de matematică ale participanţilor. Subiectele vor fi de nivelul olimpiadelor judetene sau nationale, iar proba va dura 4 ore. Accesul candidaţilor in sală este permis pe baza actului de identitate. Candidaţii pot folosi pentru elaborarea lucrării numai stilou sau pix cu culoare albastră si neagră. Telefoanele mobile, calculatoarele si orice alt document personal sunt interzise în sală. Frauda sau tentativa de fraudă se sancţionează cu excluderea din concursul de admitere.

Mai multe detalii despre acest concurs puteti gasi aici si aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu