duminică, februarie 20, 2011

Economy Works - concurs online pentru liceeni

Maine se da startul concursului online pentru elevii de liceu, Economy Works. Concursul este organizat de Asociatia “Societatea pentru Libertate Individuala” (SoLib) si are ca scop sporirea receptivitaii elevilor de liceu la principii economice solide.

Proiectul Economy Works se desfășoară exclusiv online și este structurat în trei module de câte 2 săptămâni, timp în care are loc atât predarea, cât și evaluarea.

Spre exemplu, primul curs începe pe 21 Februarie când vor fi postate pe site toate materialele legate de Mecanismele Pieței. Timp de 2 săptămâni, ai timp să selectezi materialele care îți plac, să citești sau să urmărești video-urile și să răspunzi la întrebarea postată de noi.

Completezi apoi formularul de participare, atașezi eseul de 300-600 de cuvinte și il trimiți până pe 6 Martie. Atenție, nu trebuie să te înscrii înainte de a citi materialele și a răspunde la una dintre întrebările propuse. Eseul îl vei scrie răspunzând doar la una dintre întrebările propuse.

Premii:

Fiecare modul va premia cu câte 100$ cele mai bune 3 eseuri din concurs. Câștigătorii sunt anunțați în aproximativ o săptămână după termenul limită. Ai deci șansa să câștigi până la 300$ dacă participi la fiecare modul.

În plus, dacă ești consecvent și răspunzi la toate cele trei întrebări, intri în cursa pentru marile premii : 2 locuri la școala de vară Freedom Academy din Colorado, SUA, organizată de Foundation For Economic Education, în perioada 18-23 iulie.

Calendar:

Modul 1 - Cum functioneaza economia de piata?
21 Feb 2011 - 6 Mar 2011

Modul 2 - Care este rolul statului in economie?
7 Mar 2011 - 20 Mar 2011

Modul 3 - Ce sunt globalizarea si schimbul liber?

21 Mar 2011 - 4 Apr 2011


Mai multe detalii pe www.economyworks.ro

3 comentarii:

  1. Eeeh rahat.. in situatii ca astea mi-e ciuda ca sunt in clasa a 12-a. Interesant concursul. Va sfatuiesc pe cei pasionati de bursa de valori sau de principiile de functionare a tuturor sistemelor economice mondiale sa participati. Aveti numai de castigat.

    Era interesant daca se faceau concursuri despre cum sa se inlocuiasca sistemul monetar cu un sistem economic mai bun.

    Societatea va atinge perfectiunea atunci cand banii nu mai au valoare. Research.

    Crs...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Crs: "Concursul de eseuri este însă deschis numai liceenilor cu vârste între 14 și 19 ani." Asta inseamna ca orice elev inscris in invatamantul preuniversitar(liceu) poate participa. Deci si tu poti participa!

    Distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere