marți, ianuarie 04, 2011

Provocare pentru profesorii de mate

Societatea de Stiinte Matematice din Romania (SSMR) a desfasurat in 2010 programul "2010, Anul Matematicii in Scoala Romaneasca". In cadrul acestuia s-au desfasurat tot felul de evenimente mai mult sau mai putin reusite.

Ultimul dintre ele este lansarea facuta in luna decembrie a concursului Cea mai "cool" ora de mate

Concursul constă în susţinerea de către cadrul didactic a unei lecţii, prin care să arate cum reuşeşte să motiveze şi să atragă elevii către matematică. Lecţia trebuie să abordeze conţinuturi din curriculă, să realizeze competenţele propuse, şi în acelaşi timp să şi atingă obiectivele didactice propuse în planul lecţiei.
Pentru jurizare se vor trimite în variantă electronică formularele anexate, precum şi fotografii sugestive sau filmuleţe relevante, realizate în timpul lecţiei respective. Ultima zi de trimitere a portofoliilor este 18 februarie 2011. Mai multe detalii aici.

Personal o sa il provoc pe profu' meu de mate sa participe si va rog sa o faceti si voi. In acest sens sunt argumente atat pentru noi, cat si pentru profesori:

- profesorii au nevoie de proiece de genul adaugate la dosarul pentru gradatie

- o noua provocare pentru profesori pentru a demonstra atractivitatea si utilitatea matematicii. (pe care cati dintre noi le stim? )

- interactiunea dintre cele doua parti

- premiile , si din experienta anului trecut, sunt destul de consistente (dar cu siguranta nu acest beneficiu e printre cele mai importante)

Se mai pot adauga si altele dar va las pe voi sa o faceti dupa cum credeti ca este nevoie.

In incheiere, va las cu cateva idei interesante despre predarea matematicii in scoala, prezentate la TedxNYED, pe care ar trebuii sa le vada orice prof de mate.

5 comentarii:

  1. Ce a zis domn profesor???

    RăspundețiȘtergere
  2. pana la urma nu am mai ajuns pe la orele de mate saptamana asta. va tin la curent ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. MDa... cum era de asteptat profu (care imi e si dirig) nici nu se gandeste sa participe la asta :D M-am consolat cu niste filmulete de la TED si alte chestii interesante la care ni le-am pus la diregentie :D

    RăspundețiȘtergere