sâmbătă, decembrie 31, 2011

Pasaport pentru excelenta, editia a II-a

Concursul Pasaport pentru excelenta este organizat în cadrul proiectului Olimpiadele creativitatii, prin care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României  isi propune sa-i descopere si sa-i premieze pe cei mai buni copii si tineri.

Concursul Pasaport pentru excelenta are ca scop stimularea creativitatii copiilor si tinerilor. In acest sens, limba engleza este folosita ca suport pentru testarea creativitatii participantilor la nivelul inteligentei vizuale, corelate cu gradul de cunoastere al limbii straine.

La olimpiadele creativitatii in limba engleza Pasaport pentru Excelenta pot participa elevi, cu varsta cuprinsa intre 12 și 17 ani, din intreaga tara, care cunosc limba engleza.

Inscrierea in concurs este gratuita si se poate face exclusiv prin completarea formularului disponibil pe site-ul concursului www.pasaportpentruexcelenta.ro.

Concursul se desfasoara in trei etape:

Prima etapa: 

Elevii vor completa un formular de inscriere pe www.pasaportpentruexcelenta.ro. Concurentii trebuie sa recunoasca cine sau ce se afla in imaginile din care lipsesc elementele de puzzle. Sa aleaga una din cele trei imagini (cea mai semnificativă pentru ei) si sa isi expuna alegerea in maximum 35 de cuvinte (in limba engleza).


Aceasta este una dintre cele 3 imagini. 
Pentru a recunoaste personajul nu trebuie decat sa va imaginiti ...

A doua etapa:

Cei selectati vor redacta o poveste folosind o serie de cuvinte cheie care vor fi anuntate pe data de 20 februarie 2012. Eseul va fi incarcat pe site-ul concursului intr-o sectiune disponibila dupa incheierea primei etape.

Indrumar de redactare:
- Toate povestile trebuie scrise in limba engleza si sa trateze exclusiv tema propusa de organizatori;
- Toate povestile trebuie sa fie originale si sa nu fi fost publicate anterior;
- Limita maximă este de 500 de cuvinte.

Criteriile folosite în evaluarea povestilor:

- Originalitatea, coerenta si creativitate;
- Corectitudinea gramaticala;
- Diversitatea vocabularului folosit;
- Incadrarea in limita de spatiu;
- Expresivitate si simtul limbii.

Etapa finala: In urma evaluarilor, cei mai buni 20 de copii vor participa la un interviu in Bucuresti. Juriul va fi alcatuit din profesori de limba engleza, filologi si alti specialisti care vor nota dupa grile de punctaj internationale prestatia fiecarui elev. Costurile deplasarii copiilor in Bucuresti, pentru interviu, vor fi suportate, in cuantumul a 100 de lei, de catre organizatorul proiectului, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Premii:

Pentru elevi:
- o tabara de limba engleza, in vara anului 2012, de 2 saptamani la Oxford, oferita gratuit de Mirunette International Education;
- o tabara de limba engleza, in vara anului 2012, de 2 saptamani la Reading Londra, oferita gratuit de Mirunette International Education si Lewis School of English;

- trei examene de competenta lingvistica gratuite oferite de Consiliul Britanic;

- 200 de carti de specialitate pentru examenele de certificare lingvistică din partea Editurii ALL;
- 270 dictionare englez–roman editate de Collins Cobuild si Fischer International

- 400 de coduri online Oxford Grammar Practice din partea Fischer International;

- toti cei 20 de participanti calificati pentru cea de-a treia etapa vor primi cate un Certificate of excellence, carti si dictionare in limba engleza;

- carti, enciclopedii si dictionare de limba engleza.

Pentru profesori:

Primii 3 profesori cu cei mai multi concurenti inscrisi in competitie vor fi invitati sa participe la o tabara de 2 saptamani in Anglia. Profesorii cu cel putin 20 de elevi inscrisi in concurs vor primii o diploma de participare.

Termen limita de inscriere:

La prima etapa puteti sa va inscrie pana la 31 ianurie 2012.

Mai multe detalii pe site-ul oficial  www.pasaportpentruexcelenta.ro

Un comentariu:

  1. Ce reprezinta imaginea aceasta pentru ca nu o pot descifra. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere