joi, decembrie 01, 2011

Ce merita vazut de 1 decembrie la TV ?

Ziua de 1 decembrie, dincolo de faptul ca este Ziua Nationala a Romaniei, este si o ocazie buna pentru posturile de televiziune sa se lupte pentru audienta. Fiecare isi adopta o strategie de marketing cu care spera sa dea lovitura. Pentru multi romani este o zi libera, in care stau acasa si in mod inevitabil ajung si in fata televizorului. Asa o sa se intample astazi si cu multi elevi, asa ca am ales sa va prezentam mai jos cateva alternative ce merita urmarite:

Filme romanesti vechi

14:00 - Nea Marin miliardar, ProTv
   Poate cea mai cunoscuta comedie romaneasca din distributia careia fac parte mari actori: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Puiu Calinescu, Vladimir Gaitan, Mircea Albulescu, Colea Rautu, Stefan Banica; Regia: Sergiu Nicolaescu.

14.45 - Actorul si salbaticii, TVR 1
  Film biografic, inspirat din personalitatea marelui actor de revista Constantin Tanase. Din distributie fac parte Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Mircea Diaconu, Ion Besoiu, Marin Moraru, Ovidiu Iuliu Moldovan.

17:00 - Colierul de turcoaze, TVR 2
  Film de aventura cu Szabolcs Cseh, Florin Piersic, Marga Barbu, Jean Constantin si Ion Besoiu.

19:30 - Totul se plateste, TVR 2
  Film de aventura cu Szabolcs Cseh, Florin Piersic, Marga Barbu, Mircea Albulescu si Ion Besoiu

22:00 - Muzica e viata mea, TVR 3
  Un film despre viata lui Gica Petrescu, in care artistul joaca rolul propriei existente, alaturi de el aparand multi actori de comedie foarte indragiti.

Filme romanesti noi
Pentru telespectatorii postului, HBO a pregatit 4 filme romanesti noi realizate dupa 2009. Acestea fac parte din seria de filme ce arata renasterea cinematografiei romanesti.

20:00 Fracesca, HBO
  Filmul prezinta viata unei tinere educatoare (Monica Barladeanu) al carui vis este sa plece in Italia. Dupa schimbari neasteptate prioritatile sale si ale iubitului ei se schimba total. Filmul a reprezentat Romania la Festivalul de la Venetia.

21:40 Stopover, HBO
  Scurt-metraj romano-italian ce spune povestea unor persoane blocate in aeroport.
  
22:00 Numaratoarea manuala, HBO
  Scurt-metraj romanesc; Mircea, un angajat cu vechime la compania nationala a autostrazilor si drumurilor nationale, incearca sa-l angajeze pe nepotul sau George, un tanar somer cu facultate, la aceeasi companie. Munca lor consta in a numara masinile care trec pe soselele patriei in vederea unor statistici solicitate de UE. Insa cei doi au păreri diferite despre munca pe care o presteaza si prietenia lor se transforma in conflict.
   
22:25 Buna! Ce faci?, HBO
O comedie tipic romaneasca ce face haz de necazul unei familii (un el si o ea) ce au un copil in varsta de 17 ani (un alt el). Momentele de cumpuna presarate cu umor fin fac din acest film o comedie ce nu trebuie ratata.

Concerte:

Concert Underground
Tot HBO propune de la ora 19:00 concertul underground al trupei romanesti Byron filmat la peste 100 de metrii adancime, in salina de la Turda. Invitati: Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Rene Popescu, Alexandru Gorneanu şi Gabriel Bălaşa.
  
Concert aniversar Benone Sinulescu 

Poate ca muzica muzica lui Benone Sinulescu nu mai reprezinta adolescentii de azi, dar Benone ramane un personaj aparte ce a renascut de multe ori si de fiecare data cu o noua prezentare adaptata vremurilor. Cu toate aceste el reuseste sa fie in continuare natural si plin de energie. TVR 1 prezinta incepand cu ora 21:00 concertul ce a marcat 55 de ani de activitate in cariera lui Benone Sinulescu. Invitati: Andra, Irina Loghin, Marcel Pavel, Laura Lavric, Maria Dragomiroiu.

Emisiuni:

16:00 - Confesiuni, TVR 2
  Ileana Marciuc are astazi un invitat de seama: Dan Puric. Se anunta o emisiune cu adevarat frumoasa cu discutii despre Romania si romani.

21:00 - La Mustata, TVR 2
  Constantin Trofin a revenit pe TVR 2 cu emisiunea La Mustata, o emisiune ce o putem numi reusita daca din cand in cand mai inchidem ochii la tentativele de glume. Astazi se anunta o seara placuta alaturi de cei doi invitati: actorii Ioan Gyuri Pascu si Paula Chirila.
  
20:00 - Vrei sa fii milionar, Kanal D
Emisiunea ce se difuzeaza in fiecare miercuri, joi si vineri nu are nimic de a face cu 1 Decembrie. Daca v-ati saturat de discutii despre Ziua Nationala aceasta emisiune este o alternativa reusita. Virgil Iantu reuseste sa faca dintr-o emisiune de cultura generala una ce iti pastreaza zambetul pe buze si te invata lucruri interesante. 

Sport:
Din pacate la categoria sport este vorba doar de fotbal. Astazi avem doua meciuri de supravietuire ale echipelor romanesti in Europa League:
20:00 -  Schalke 04 - Steaua, ProTV
22:00 -  Vaslui - Lazio Roma, ProTV  

In jurul orei 11:00 se va transmite parada militara din Bucuresti. Probabil o sa o puteti urmari pe posturile de stiri. 

O ultima alternativa ce merita urmarita o reprezinta editiile stirilor ProTV: la orele 7:00, 13:00 si 17:00 prezinta raspunsuri ale romanilor celebrii dar si a oamenilor simpli la intrebarea "De ce iubim Romania?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu