sâmbătă, decembrie 31, 2011

Zambete de Craciun, a VIII-a editie

In ultima saptamana de scoala din acest an (calendaristic) a avut loc cea de a VIII-a editie al unuia dintre cele mai traditionale evenimente din scoala noastra: Zambete de Craciun


Datorita voua, elevilor din CNGC MOTRU, am reusit sa il aducem pe Mos Craciun tuturor elevilor din clasele I-IV. Fiecare copil a primit cate un dar binemeritat din partea mosului.

Joi, 22 decembrie, incepand cu ora 13:00, elevi, parinti, nepoti si prieteni s-au adunat la Casa Sindicatelor din Motru in asteptarea lui Mos Craciun. Acestia au fost rasplatiti cu momente artistice sustinute de cei mai talentati elevi ai colegiului.

Ii felicitam pe coordonatorii acestui spectacol, elevi ai claselor X A, XI A, XI E, XII F. Multumim Primariei Municipiului Motru care sustine in fiecare an aceasta activitate.


De asemenea, multumim domnului profesor Negrea Nicolae, cel care in fiecare an  a coordonat organizarea acestei activitati.






Mai multe imagini aici.

Pasaport pentru excelenta, editia a II-a

Concursul Pasaport pentru excelenta este organizat în cadrul proiectului Olimpiadele creativitatii, prin care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României  isi propune sa-i descopere si sa-i premieze pe cei mai buni copii si tineri.

Concursul Pasaport pentru excelenta are ca scop stimularea creativitatii copiilor si tinerilor. In acest sens, limba engleza este folosita ca suport pentru testarea creativitatii participantilor la nivelul inteligentei vizuale, corelate cu gradul de cunoastere al limbii straine.

La olimpiadele creativitatii in limba engleza Pasaport pentru Excelenta pot participa elevi, cu varsta cuprinsa intre 12 și 17 ani, din intreaga tara, care cunosc limba engleza.

Inscrierea in concurs este gratuita si se poate face exclusiv prin completarea formularului disponibil pe site-ul concursului www.pasaportpentruexcelenta.ro.

Concursul se desfasoara in trei etape:

Prima etapa: 

Elevii vor completa un formular de inscriere pe www.pasaportpentruexcelenta.ro. Concurentii trebuie sa recunoasca cine sau ce se afla in imaginile din care lipsesc elementele de puzzle. Sa aleaga una din cele trei imagini (cea mai semnificativă pentru ei) si sa isi expuna alegerea in maximum 35 de cuvinte (in limba engleza).


Aceasta este una dintre cele 3 imagini. 
Pentru a recunoaste personajul nu trebuie decat sa va imaginiti ...

A doua etapa:

Cei selectati vor redacta o poveste folosind o serie de cuvinte cheie care vor fi anuntate pe data de 20 februarie 2012. Eseul va fi incarcat pe site-ul concursului intr-o sectiune disponibila dupa incheierea primei etape.

Indrumar de redactare:
- Toate povestile trebuie scrise in limba engleza si sa trateze exclusiv tema propusa de organizatori;
- Toate povestile trebuie sa fie originale si sa nu fi fost publicate anterior;
- Limita maximă este de 500 de cuvinte.

Criteriile folosite în evaluarea povestilor:

- Originalitatea, coerenta si creativitate;
- Corectitudinea gramaticala;
- Diversitatea vocabularului folosit;
- Incadrarea in limita de spatiu;
- Expresivitate si simtul limbii.

Etapa finala: In urma evaluarilor, cei mai buni 20 de copii vor participa la un interviu in Bucuresti. Juriul va fi alcatuit din profesori de limba engleza, filologi si alti specialisti care vor nota dupa grile de punctaj internationale prestatia fiecarui elev. Costurile deplasarii copiilor in Bucuresti, pentru interviu, vor fi suportate, in cuantumul a 100 de lei, de catre organizatorul proiectului, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.

Premii:

Pentru elevi:
- o tabara de limba engleza, in vara anului 2012, de 2 saptamani la Oxford, oferita gratuit de Mirunette International Education;
- o tabara de limba engleza, in vara anului 2012, de 2 saptamani la Reading Londra, oferita gratuit de Mirunette International Education si Lewis School of English;

- trei examene de competenta lingvistica gratuite oferite de Consiliul Britanic;

- 200 de carti de specialitate pentru examenele de certificare lingvistică din partea Editurii ALL;
- 270 dictionare englez–roman editate de Collins Cobuild si Fischer International

- 400 de coduri online Oxford Grammar Practice din partea Fischer International;

- toti cei 20 de participanti calificati pentru cea de-a treia etapa vor primi cate un Certificate of excellence, carti si dictionare in limba engleza;

- carti, enciclopedii si dictionare de limba engleza.

Pentru profesori:

Primii 3 profesori cu cei mai multi concurenti inscrisi in competitie vor fi invitati sa participe la o tabara de 2 saptamani in Anglia. Profesorii cu cel putin 20 de elevi inscrisi in concurs vor primii o diploma de participare.

Termen limita de inscriere:

La prima etapa puteti sa va inscrie pana la 31 ianurie 2012.

Mai multe detalii pe site-ul oficial  www.pasaportpentruexcelenta.ro

marți, decembrie 27, 2011

Depuneti acum candidatura pentru a participa la Adunarea Nationala a Consiliului Elevilor!

În perioada 9-13 ianuarie 2012, va avea loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor, la Târgu-Mureş. Fiecare judeţ va fi reprezentat de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor şi trei delegaţi.

Cei 3 delegati nu este obligatoriu sa fie membrii ai Consiliului Judetean al Elevilor! Deci, daca vrei sa participi iti poti depune si tu candidatura pana maine (28 decembrie) la ora 13:00.

Comisia de evaluare a candidaturilor va fi formată din 6 evaluatori: preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, secretarii CNE, pentru fiecare judeţ în parte, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, împreună cu trei evaluatori externi cu expertiză europeană în domeniul tineretului: Romina Matei (preşedinte Youth Express Network - YEN), Eugen Gherga (Senior Trainer al Consiliului Europei - direcţia de tineret şi sport) şi Andrei Popescu (coordonator naţional al programului Tineret în Acţiune). 

Candidaturile se depun aici. Pana la aceasta ora din judetul Gorj s-au inscris 4 elevi printre care si Anca Popescu din colegiul nostru. Bafta Anca! Bafta tuturor!

XII C - Castigatoarea Campionatului Scolar de Fotbal

Luni, 19 decembrie, s-a disputat finala Campionatului Scolar de Fotbal intre clasele XII C si XII B. Mult asteptata finala a fost lipsita de faze spectaculoase deoarece ambele echipe au jucat precaut. Dupa cum era de asteptat, capitanii celor doua echipe, Amedeo Vrapcea (XII C) si George Olaru (XII B), au avut un rol cheie, majoritatea actiunilor de atac plecand de la ei. Fiecare echipa a reusit sa inscrie cate o data si toata lumea se pregatea de loviturile de departajare. Cu toate acestea, cei de la XII C au reusit sa profite de o neatentie a defensivei adverse si au inscris golul decisiv. Scor final, XII C - XII B: 2-1, si XII C devine pentru prima oara campiona.    

Jucatori Remarcabili


Dupa cum spuneam, motoarele echipelor au fost Amedeo Vrapcea, respectiv George Olaru. S-a mai remarcat Nicolae Parpala (Parpy) prin interventiile din defensiva. Tinem sa specificam ca acestea au fost primele (probabil si ultimele) doua goluri primite de XII B in campionat, si implicit de portarul Andrei Curca.

Premiera:

In acest an, multumita sponsorului Club For You Motru, am reusit sa oferim echipei castigatoare un trofeu personalizat cu numele colegiului. Acesta va ramane in colegiul nostru si va fi oferit in fiecare an echipei castigatoare.

Trofeul si Domnul profesor Daraban

Loturi de jucatori:

XII C: Amedeo Vrapcea, Octavian Robescu, Adrian Paunoiu, Bogdan Radac, Marius Verde, Alexandru Gheorghe si Cristian Serban

XII B: George Olaru, Andrei Curca, Raul Albici, Nicolae Parpala, Silviu Maresescu, Florinel Ciucu, Iustin Negrea, David Mogosanu si Eugen Vilceanu

Multumim domnului profesor Cosmin Daraban pentru sprijinul acordat. 

Concluzie:

Cum era de asteptat, Campionatul de fotbal a angrenat in activitatile sportive un numar mare de elevi. Ne bucura implicarea si entuziasmul acestora. Ca de obicei, campionatul a atras atentia nu numai jucatorilor, cat si simplilor curiosi sau pasionati de fotbal deoarece fiecare meci s-a bucurat de spectatori. 


Bucuria Campionilor

Felicitari XII C !!!


Mai multe imagini din timpul finalei aici.

sâmbătă, decembrie 24, 2011

Impreuna pentru David

Astazi este Ajunul Craciunului, o zi care pentru cei mai multi dintre noi inseamna cozonac, brad impodobit, colindatori,  familie si ... fericire. Ieri, David Stefan Vinturis, un baietel din Motru, a implinit doi anisori. Cu toate acestea, pentru David si familia lui fericirea este departe.


David sufera de cancer (HEPATOBLASTOM cu determinari secundare pulmonare – adica o tumoare de 13/8/11 cm pe ficat + 9 noduli in plamani) si are nevoie de cel putin 50.000 euro pentru a face transplant in Israel.


Fiecare gest conteaza! Fiecare leu este important! 




Detalii puteti obtine la numarul de telefon 0724 687 109

Conturi bancare:

RO 15RNCB0082085429340001   RON  – BCR   
RO 41BRDE450SV14210714500    RON   – BRD    
RO 85BRDE450SV14210804500  EUR  – BRD  

Titular de cont:  Vinturis Octavian Cristian 

Alte informatii sunt disponibile:
- pe blogul lui David: http://davidvinturis.wordpress.com/

Impreuna putem aduce fericirea!!!

Asta seara vine Mosul....

Scoala de Teatru JOC

Actorii Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Tg-Jiu le ofera pasionatilor de teatru o noua oportunitate: Scoala de Teatru JOC. Aceasta si-a deschis portile in luna noiembrie a acestui an si are deja cursanti cu varste intre 7 si 50 de ani.



Inscrierile pentru viitoarele serii de cursanti se pot face zilnic la numerele de telefon 0751356024,0736647426, 0761902707.

Costul cursurilor este de 500 de lei pentru adolescenti si adulti si de 350 de lei pentru copii. Se achita in doua transe.

Frecventa cursului:
- 1 sedinta (2h 1/2) / saptamana. 12 sedinte/3 luni - adolescenti si adulti
- 1sedinta (1h1/2)/ saptamana. 12 sedinte/3luni -copii

Pentru cei care doresc o carieră în domeniul artistic şi vor să urmeze cursurile unei facultăţi de profil, scoala organizeaza cursuri individuale de pregatire pentru admitere.  În cadrul şedinţelor de pregătire se stabileste de comun accord cu participantul repertoriul, se lucreaza pe text si se pune accent pe dicţie, improvizaţie, mişcare scenică, exprimarea firească a textului şi atitudine.
Repertoriul va conţine: poezii, fabule, monolog, povestire, cantec, dans, în funcţie de probele de concurs pe care le are de susţinut candidatul în cadrul facultăţii respective.
Durata şedinţei: 2-3h
Cost şedinţă: 50 ron

Cursurile sunt sustinute de 5 actori ai Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu" din Tg-Jiu: Madalina Ciobănuc, Irina Naum, Adriana Rodica Negrescu, Cosmin Brehuţă si Cristian Naum.

Mai multe detalii pe blogul scolii: http://scoalateatrujoc.blogspot.com/

In sfarsit... Balul Bobocilor

Clasele XII E si XII D va invita sambata, 14 ianuarie, la ora 16:00 la Casa Sindicatelor Motru pentru a oferi impreuna titlurile de Miss si Mister Boboc. Pretul unei invitatii este de 12 lei. Petrecerea se va tine la Club "For You". Invitat special: MAXIMILIAN.


Daca vreti sa vedeti cat de sofisticati suntem... ne vedem la bal ;) !

De Craciun, orice produs Intuitext costa 19 lei

Cine e INTUITEXT?

INTUITEXT este compania de software educaţional a grupului Softwin şi unul dintre cei mai inovatori producători internaţionali de lecţii pe calculator. Produsele educaţionale în format electronic dezvoltate de INTUITEXT sunt adaptate exigenţelor de învăţare ale noilor generaţii de elevi, transformând noţiunile abstracte şi informaţiile teoretice într-un conţinut multimedia atractiv.

Pe piata din Romania, Intuitext s-a remarcat cu numeroase produse educationale (peste 20 de titluri din Matematica, Fizica, Chimie, Biologie si Geografie), cele mai importante fiind editiile in format digital ale celor mai titrate reviste de matematica din Romania. Acestea contin toate numerele din istoria de 116 ani a Gazetei Matematica si 90 de ani a Revistei de Matematica din Timisoara. 

Seria „Geometrie, între joc şi nota 10!” a obţinut la sfârşitul anului 2007 premiul mondial în eLearning în cadrul competiţiei internaţionale World Summit Award. Vezi aici.

De asemenea, site-uri ca www.didactic.ro, www.olimpiade.ro, www.admitereliceu.ro, www.suntparinte.ro si www.viitoriolimpici.ro sunt realizate de INTUITEXT. Mai multe informatii despre INTUITEXT puteti afla de aici.

Orice produs - 19 lei
In ziua de Craciun orice produs din colectia INTUITEXT are pretul de doar 19 lei.

Produsele sunt interactive si moderne oferind un avantaj clar in procesul de invatare. Mai jos aveti un clip video demonstrativ de functionare a produsului:  Biologie liceu Vol. II - Lecţii interactive de biologie



Biologie - Volumul II from INTUITEXT on Vimeo.

Toate acestea fac ca aceasta oferta sa fie una ce nu trebuie ratata!


Mai multe detalii despre produsele INTUITEXT pe site-ul oficial: www.intuitext.ro

Un nou concurs dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Şcoala cu clasele I-VIII Tîmboeşti in colaborare cu Grupul Şcolar „Grigore Gheba” Dumitreşti organizează activitatea- concurs „Eminescu prin ochi de copil” din cadrul proiectului de parteneriat educaţional „Mihai Eminescu- multiculturalitate şi multilingvism”. 


Concursul are 4 sectiuni:


1) Compozitie plastica:
    - pentru elevii din clasele primare
    - tema lucrarilor este "Eminescu prin ochi de copil"

2) Eseu
    - pentru clasele a VII-a, a VIII-a si IX-XII
    - tema: "Eminescu si romantismul"
  
    Criterii de realizare:
-          fie în limba română, fie în limba franceză;
-          textul să nu depasească o pagină format A4 şi să respecte criteriile pentru realizarea unui eseu;
-          fiecare creaţie literară va fi scrisă la un rând, mărimea fonturilor de 14, TNR;
-          fiecare lucrare va cuprinde obligatoriu, la doua randuri sub titlu in partea dreaptă următoarele date: nume şi prenume elev, şcoala de provenienţa, judeţul şi profesorul îndrumător 


3) Poezie
    pentru clasele a VII-a, a VIII-a si IX-XII
    - tema poeziei trebuie sa fie una dintre cele adoptate de Mihai Eminescu in poeziile sale

    Criterii de realizare:

-          fie în limba română, fie în limba franceză;
-          titlul sugestiv pentru conţinutul poeziei;
-          fiecare elev îşi alege structura strofelor;
-          redactarea textelor se va face cu TNR, mărimea caracterelor 12;
-          la finalul poeziei in colţul din dreapta se va trece: nume şi prenume elev, clasa, şcoala, nume şi prenume profesor îndrumător.

4) Compunere
    - pentru clasele a V-a si a VI-a.
    - tema compunerii este „M. Eminescu prietenul meu cel mai bun”


Perioada de înscriere este 1 decembrie 2011 - 6 ianuarie 2012 (data poştei). Mai multe detalii aici.

Concurs "Traditii si obiceiuri de sarbatori"

Didactic.ro organizeaza concursul "Traditii si obiceiuri de sarbatori" pentru a impartasii bogatia datinilor si obiceiurilor stravechi cu care ne mandrim. 

Proiectele propuse vor avea ca temă tradiţiile locale şi obiceiurile de Ajun, de Crăciun, de Anul Nou etc din perioada sărbătorilor de iarnă, specifice localităţii sau zonei dumneavoastră, aşa cum sunt ele păstrate de comunitate.

Prin proiectele participante ne dorim să descoperim sau să redescoperim obiceiurile tradiţionale de sărbătoare din satul, comuna, oraşul dumneavoastră: colinde specifice, urături, costume populare specifice, obiceiuri locale mai mult sau mai puţin cunoscute.

Pentru fiecare proiect se vor înscrie obligatoriu materiale descriptive (fotografii, filme video, fişiere audio, prezentări power point), precum şi un document în format word în care sunt descrise pe larg istoria şi semnificaţia tradiţiilor înscrise în concurs.

Concursul se desfăşoară între 22 decembrie 2011 şi 1 februarie 2012, ora 12:00 AM, în 2 etape:

* 22 decembrie 2011 – 20 ianuarie 2012 - înscrierea proiectelor în concurs;
* 21 ianuarie 2012 - 1 februarie 2012 - votarea prezentărilor înscrise.

Câştigătorii vor fi desemnaţi nu mai târziu de 15 februarie 2012.

Premii

Se vor acorda premiile I, II şi III proiectelor considerate ca fiind cel mai bine realizate, precum şi 3 menţiuni. 

Premiile vor consta în câte o multifuncţională pentru primele 3 proiecte şi produse INTUITEXT pentru următoarele 3.

Se vor acorda de asemenea diplome tuturor participanţilor care au respectat condiţiile regulamentului.

joi, decembrie 15, 2011

Oferta excursie Praga in Ianuarie 2012

 Agentia Hercules Tour propune o oferta foarte avantajoasa ce consta intr-o excursie de 5 zile (4 nopti) in doua dintre cele mai frumoase capitale ale Europei: Budapesta si Praga.


Tarif: 129 Euro /persoana
Data plecarii: 5 Ianuarie 2012
Servicii incluse: Transport autocar clasificat
                            2 nopti de cazare in Praga camere multibed hotel 2*/3*
                            2 nopti cazare Budapesta camere multibed hotel 2*/3*
                            Mic dejun pentru cele 4 dimineti 
                            Insotitor de grup din partea agentiei.
                            
Programul complet al excursiei este urmatorul:


Ziua 1. DROBETA TURNU SEVERIN – BUDAPESTA. Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04.00 - hotel Traian. Plecare la ora 04.30 pe ruta Dr.Tr. Severin - Budapesta. Vom ajunge in Budapesta in jurul pranzului unde se pot vizita: Cetatea Budei, Catedrala Matei Corvin, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal , Palatul Parlamentului , Podul cu Lanturi , Podul Elisabeta, Podul Libertatii. Cazare Budapesta Hotel 2 / 3 *.


Ziua 2. BUDAPESTA - PRAGA. Mic dejun. Plecare spre Praga. Efectuam un tur by night si admira obiective celebre: Orologiu Astronomic, Palatul Regal, Biserica Sf. Nicolae, Piata Revolutiei. Cazare Praga Hotel 2 / 3 *.


Ziua 3. PRAGA. Dupa ce vom lua micul dejun vom putea intelege de ce orasul Praga este supradenumit “Orasul celor O Suta de turnuri’ . Hercules Tour va recomanda :

Podul Carol este unul dintre simbolurile Pragai, prin excelenta. Uneste cartierele istorice Stare Mesto si Mala Strana. Podul are 516 m lungime, 10 m latime si este suportat de 16 stalpi. Este strajuit la capete de 2 turnuri puternice si a facut parte din sistemul defensiv al Pragai. Este impodobit cu 36 de statui si grupuri statuare, dintre care 26 au fost plasate intre 1706 si 1714.

Turnul Mala Strana marcheaza sfarsitul podului la intalnirea cu cartierul cu acelasi nume. Cel mai jos turn care dateaza din sec. 12 a facut parte din vechiul pod Juditha. Cel mai inalt a fost construit in a doua jumatate a secolului 15 la ordinul lui Jiri Podebranski, luand locul unui vechi turn roman.

Turnul Stare Mesto sta de paza la intrarea catre cartierul cu acelasi nume. Constructia lui a inceput la sfrsitul secolului 15 si a fost terminat in timpul lui Vaclav al IV-lea. Frumusetea eleganta a acestui turn gotic este marita de bogatia de sculpturi si de statui cu care este decorat.

Piata Veche - Aceasta piata imensa este inima vechii Praga. Importanta sa istorica, pe partea dreapta a Vltavei poate fi comparata cu cea a castelului aflat de cealalta parte. Piata nu este numai un amestec impresionant de stiluri arhitectonice si monumente, ci reprezinta esenta insasi a orasului. Noaptea este luminata iar de jur imprejur jongleri si muzicieni ofera o imagine tipic pariziana. Cazare Praga Hotel 2 / 3*.

Ziua 4. PRAGA – BUDAPESTA. Mic dejun. Program liber in Praga sau optional excursie la renumitul castel Karlstejn. Este unul din cele mai frumoase castele din Cehia. A fost construit de Carol IV , care dupa ce a reconstruit Castelul din Praga devenit centrul Europei atunci, avea nevoie de o fortareata care sa pazeasca tezaurul si alte bijuterii ale coroanei. De aceea a ales un loc apropiat de Praga pentru construirea unui alt castel, la numai 25 de kilometri Acesta este inconjurat de 5 dealuri, ceea ce facea greu accesul inamicilor. Plecare spre Budapesta. Optional – Croaziera pe Dunare cu cina.Cazare Budapesta Hotel 2 / 3*

Ziua 5. BUDAPESTA – DR. TR. SEVERIN. Dupa micul dejun , timp liber pentru cumparaturi. Se ajunge in Drobeta Turnu Severin in functie de vreme, trafic si formalitati vamale.

DE RETINUT :
- Documentele necesare calatoriei: CI sau pasaport valabil
- Data plecarii poate fi modificata de comun acord
- Copiii sub 18 ani care calatoresc cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Copiii sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de nici un parinte, vor trebuii sa prezinte acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor (acesta poate fi si insotitorul de grup din partea agentiei) trebuie sa prezinte cazierul judiciar
- Ora de plecare se poate modifica in functie de lucrarile stradale pe tronsonul Dr. Tr. Severin - Timisoara
- Aceasta este o activitate pentru care scoala nu isi asuma raspundarea.

Pentru mai multe informatii: tel: 0720109529, motru@hercules-tour.ro

Sediul HERCULES TOUR COMPANY SRL din Motru se afla pe Bd. Trandafirilor, parcela P3.

Termen limita de inscriere: 24 decembrie.

 

Cu doar 130 de euro poti vizita doua din cele mai frumoase orase ale Europei

 

marți, decembrie 13, 2011

Noutati despre sedintele Consiliului Scolar Elevilor

Ultima sedinta a Consiliului Scolar al Elevilor a avut loc vineri, 9 decembrie. Ca de obicei, au participat elevi interesati si implicati in activitati dar si simpli curiosi.

Principalele subiecte discutate au fost:

* Evaluarea activitatilor CSE din ultima luna

* Analizarea diverselor propuneri sau pareri in legatura cu activitatile desfasurate de CSE.

* Organizarea spectacolului "Zambete de Craciun" ( Vezi aici )

* Organizarea Campionatului scolar de sah ( Vezi aici )

* Organizarea Concursului de eseuri si lucrari plastice cu tema "Magia Sarbatorilor de iarna" ( Vezi aici )

Urmatoarea intalnire a Consiliului Elevilor va avea loc joi, 15 decembrie, ora 13:00, la Cabinetul de Psihologie (etaj 2). Sunt invitati sa participe toti elevii ce doresc sa se implice in activitatile Consiliului Scolar al Elevilor.

Contribuie si tu pentru ca impreuna sa aducem "Zambete de Craciun"!

Una dintre traditionale activitati din scoala noastra este "Zambete de Craciun", activitate ce are loc in fiecare an in luna decembrie. Dupa cum bine stiti, aceasta are scopul de a-l aduce pe Mos Craciun elevilor din clasele I-IV.


Pentru ca vrem ca sacul mosului sa fie cat mai plin facem un apel catre toti elevii sa il ajute: 


Cei ce au posibilitatea si doresc, pot sa contribuie voluntar pentru a il ajuta pe Mos Craciun prin donatii simbolice. Acestea se vor face pana joi la reprezentantul fiecarei clasei pe baza de tabel. Din banii stransi se vor cumpara daruri pentru a aduce zambete pe fetele celor mici.


De asemenea, cei ce doresc pot face pachete separate sau pot dona jucarii sau carti aflate in stare buna. 


Numai impreuna, printr-un gest simbolic, putem aduce bucuria si spiritul Craciunului!



Mosul va intra pe hornul Casei Sindicatelor din Motru, joi, 22 decembrie, incepand cu ora 13:00. Sunt invitati sa participe elevii si profesorii Colegiului National "George Cosbuc", parinti, bunici, verisori, matusi, Craciunite, spiridusi, reni si alte ajutoare de ale Mosului.  

Si cum ar zice Chirila ... Ne vedem joi!

Consiliul Elevilor organizeaza Campionat Scolar de Sah

Consiliul Scolar al Elevilor organizeaza in perioada urmatoare Campionatul scolar de sah.

Inscrierile au inceput deja in scoala, iar elevii care mai doresc sa se inscrie o pot face pana maine dimineata la elevii Raul Barbuceanu ( X F) sau Bingert Cristian ( XII F).

Concursul se va organiza pe doua categori: fete si baieti.

Modalitatea de desfasurare va fi asemanatoarea celei de la campionatul de tenis de masa: se vor organiza 4 grupe formate din elevi de aceeasi generatie iar castigatorii vor juca intre ei.

Facem apel catre elevi sa isi aduca cu ei table si piese de joc deoare in scoala nu exista.

Revenim cu informatii.

Bafta tuturor!

Consiliul elevilor organizeaza un concurs cu tema "Magia sarbatorilor de iarna"

Consiliul Elevilor organizeaza un concurs cu tema "Magia sarbatorilor de iarna". Concursul se organizeaza pe doua sectiuni:


1. Eseuri

- Eseurile se pot redacta de mana si/sau de tipar pe coli A4.
- Elevii trebuie sa inmaneze eseurile cu care participa in concurs elevei Giurcau Adelina de la clasa X A.
- Termenul limita de inscriere este vineri, 16 decembrie.
- Lucrarile vor fi evaluate de profesori de Limba si Literatura Romana din scoala noastra.


2. Lucrari Plastice (Picturi)

-Elevii trebuie sa inmaneze lucrarile cu care participa in concurs elevei Giurcau Adelina sau doamnei profesoare
   Popescu Lucica
- Termenul limita de inscriere este marti, 20 decembrie.
- Lucrarile vor fi evaluate de profesori de specialitate din scoala noastra.
- La aceasta sectiune concursul se organizeaza pe doua categorii: clasele V-VIII si IX-XII.

Fiecare elev se poate inscrie in concurs cu 1 eseu si/sau o lucrare plastica.

Pentru informatii suplimentare o puteti contacta pe Giurcau Adelina la adresa de messenger: iulia_adelina

Festivitatea de premiere va avea loc in cadrul spectacolului "Zambete de Craciun".

Bafta tuturor!

luni, decembrie 12, 2011

S-a incheiat campionatul de tenis de masa

Luni, 12 decembrie, s-a incheiat Campionatul Scolar de Tenis de masa. Prima etapa a campionatului s-a desfasurat pe grupe ( 4 grupe formate din elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a, respectiv a XII-a). Castigatorii grupelor au fost: Cucu Marius ( IX F), Mutu Lucian ( X C), Nemitanu Andrei (XI A) si Bojica Alexandru (XII F). 

Cei 4 castigatori au jucat cate doua seturi, unul contra celuilalt iar clasamentul final arata astfel:

   Locul I:    Bojica Alexandru
  
   Locul II:   Mutu Lucian

   Locul III:  Cucu Marius

   Locul IV:  Nemitanu Andrei

Ne bucuram ca elevii au fost entuziasmati sa participe la un astfel de concurs, cum nu a mai fost organizat in ultimii ani in scoala noastra. Numarul mare de participanti, aproape 50, arata inca o data ca elevii sunt dornici sa participe la astfel de activitati. 

Ii multumim pentru sprijinul oferit domnului profesor Daraban Cosmin. Elevii ce au avut o implicare directa in organizarea acestui concurs sunt: Baleanu Andrei, Tutunaru Cosmin, Giurcau Adelina si Vieriu Cosmin.

De asemenea, multumim Club For You pentru sprijinul oferit.



Ne bucuram ca pasiunea s-a transmis si in randul profesorilor
  
Mai multe imagini din timpul campionatului puteti vedea aici.

joi, decembrie 08, 2011

Concursul International ThinkQuest

Competitia Internationala ThinkQuest provoaca tinerii sub 19 ani sa rezolve o problema din comunitatea in care traiesc folosindu-si aptitudinile de comunicare, gandire si creativitate.

Concursul are 3 categorii:

1. ThinkQuest Projects - Develop a website in ThinkQuest Projects ( Doar pentru membrii ThinkQuest Projects.)

   Categorii de varsta: 12&under, 16&under, 19&under

   Instructiuni: aici

2. Digital Media - Produce an online journal/blog, a stand-alone website, photo essay, animation, public service announcement, video or some combination of these items.

   Categorii de varsta: 12&under, 16&under, 19&under

   Instructiuni: Elevii trebuie sa identifice o problema in comunitate, despre care sa culeaga cat mai multe informatii prin studii pe teren, interviuri, experimente sau alte metode adecvate. Apoi trebuie sa gaseasca o solutie pe care sa o implementeze. Mai multe informatii aici.


3. Application Development - Develop an interactive application or game.

   Categorii de varsta: 17&under, 18-22

    Instructiuni: Modalitatea de desfasurarea este celei din categoria precedenta numai ca in solutia lor elevii trebuie sa includa o aplicatie interactiva sau un joc. Mai multe informatii aici.

Pentru fiecare categorie de concurs elevii trebuie sa formeze echipe de 1-6 membrii.

Premii:

- Echipele clasate pe primele doua locuri primesc cate un laptop pentru fiecare membru al echipei si o excursie la ThinkQuest Live, un program educational ce va avea loc in San Francisco, California.

- Membrii echipei de pe locul 3 vor primi cate un laptop.

- Primele 10 scoli cu cei mai multi participanti vor primi cate 5.000 $.

- Toate echipele vor primi diplome de participare iar primele 10% clasate diplome de merit.

- Elevii ce au peste 18 ani, iar echipele ai caror membrii sunt, termina in primii 10%, sunt eligibili sa aplice pentru intership-uri.

Inscrierile se fac in perioada 14 septembrie 2011 - 25 aprilie 2012.

Mai multe informatii pe site-ul concursului: http://www.thinkquest.org/en/

miercuri, decembrie 07, 2011

Teen Press - revista liceenilor din Bucuresti - un alt exemplu pentru liceeni

Sistemul Educational din Romania nu se poate lauda cu prea multe oportunitati oferite elevilor. Cu toatea acestea, din ce in ce mai multi elevi isi dedica o parte din timpul lor activitatilor extrascolare. Prin participarea la aceste activitati, elevii au ocazia sa isi imbunatateasca diverse aptitudini personale si profesionale, dar si sa le ofere sprijin celor din jur. Un astfel de exemplu este si revista Teen Prees realizata de elevii din Bucuresti.

Ce este Teen Prees?

Teen Prees este o revista a liceenilor realizata voluntar de un grup de liceeni din Bucuresti. Teen Prees apare lunar din 1996 si este distribuita gratuit in peste 35 de colegii nationale si licee din Bucuresti. Prin politica sa editoriala revista sustine si promoveaza orice activitate extracuriculara initiata de liceeni, sustine valorile tineretului european, ale tolerantei rasiale si inter-culturale, ale dialogului dintre diferitele categorii de elevi si sustine implicarea liceenilor in domeniul presei scrise.


Arhiva online cu numerele revistei este disponibila aici.

Blogul revistei poate fi citit aici.

Pentru a devenii membru al echipei Teen Prees, informatii disponibile aici.

Tinem sa ii felicitam inca o data  pe elevii ce isi dedica din timpul lor pentru astfel de activitati ce contribuie la o societate mai buna si mai frumoasa.

luni, decembrie 05, 2011

Revista de matematica din Gorj

Incepand cu anul 2010 Revista de Matematica din Gorj si-a reluat aparitia intrerupta la inceputul anilor 2000. Aceasta este editata de un grup de profesori din Gorj in colaborare cu Filiala Gorj a Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Revista cuprinde o serie de materiale utile elevilor de clasele V-XII atat in pregatirea pentru examenele nationale (teza unica si bacalaureat), cat si a olimpiadelor de matematica.

La aparitia acestei reviste au contribuit mai multi elevi si profesori din scoala noastra:
- din colectivul de redactie fac parte elevul Baleanu Andrei Razvan si domnul profesor Valeriu Drula
- au mai contribuit cu materiale domnii profesori Gaman Grigore si Bacila Alin

Primele trei numere ale revistei sunt disponibile pe siteul MateArena.ro: aici.

Redactorii au lansat un concurs cu premii dedicat elevilor pasionati de matematica ce consta in trimiterea solutiilor pentru problemele de concurs propuse. Etapa finala a concursului se va desfasura la Tg. Jiu.

Site-ul MateArena este un site pentru pasionatii de matematica realizat de domnul profesor Bunget Mihai de la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Tg-Jiu. Pe acest site puteti gasi diverse materiale utile in pregatirea pentru olimpiade dar si pentru bacalaureat si admiterea la facultatile tehnice (Politehnica).

Revista Online a Consiliului National al Elevilor

Consiliul National al Elevilor incepe din aceasta luna (decembrie 2011) realizarea unei reviste educationale online sub numele de "Wedu - Generatia C". Cu acest prilej este lansat un apel catre elevii ce doresc sa publice in aceasta revista. Detalii despre modalitatea de publicare sunt disponibile aici.

http://wedu.ro/ este platforma online a Consiliului National al Elevilor. Aici se inregistreaza candidaturile pentru presedentiile Consiliilor Scolare ale Elevilor si se publica diverse stiri utile elevilor din toata tara. De asemenea, aceasta platforma constituie o posibilitate de a cunoaste alti elevi si proiecte realizate de acestia.

Concursul national de creatie literara si plastica „Mai aproape de Eminescu...” (Editia a IV-a)

Concursul are ca scopuri familiarizarea elevilor cu opera marelui poet prin realizarea creatiilor proprii, schimbul de idei între elevi si cadre didactice din scoala, judet si la nivel de tara, încurajarea activitatilor extrascolare si recompensarea lor, într-o societate în care elevul are tendinta la o viata sedentara, dependenta de TV si calculator.

Concursul se desfasoara pe trei sectiuni:

1. Sectiunea de creatie literara – clasele V-VIII – poezii realizate de elevi în cinstea marelui poet. Fiecare profesor poate participa cu cel mult 4 lucrari ale elevilor pe care-i îndruma.

2. Sectiunea de creatie artistico-plastica – destinata elevilor din ciclul prescolar, primar, gimnazial si liceal– cuprinzand lucrari ale elevilor inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. Aceste lucrari vor fi realizate în format A4, tehnica de lucru va fi la alegere (desen, pictura, colaje, aplicatii cu diferite materiale). Fiecare profesor poate participa cu maxim 2 lucrari.

3. Prezentari power-point – legate de viata marelui poet (maxim 8 slide-uri) sectiune valabila doar pentru ciclul gimnazial si liceal. Lucrarile la aceasta sectiune se vor pune pe un CD si vor fi trimise la adresa mentionata mai jos.

Înscrierea participantilor se va face pana la data de 10 ianuarie 2012, la adresa de e-mail: ciucas_adri@yahoo.com

Lucrarile pentru sectiunile creatie si artistico-plastice vor fi trimise pana la data de 12 ianuarie 2012 inclusiv (si nu data postei), pe adresa: Ciucas Adriana, Str. Emanoil Gojdu nr. 2, Loc. Arad, Jud. Arad, Cod. 310090, cu specificatia ”Concurs Eminescu”; lucrarile ajunse dupa aceasta data nu se mai iau în considerare.

Fiecare cadru didactic poate participa în total cu 6 lucrari, indiferent de sectiune.

Informatii suplimentare:

Prof. Ciucas Adriana – Tel.0741452897, între orele 17-19. Prof. Ienciu Monica – Tel .0740012987, între orele 16-18.

Sursa: aici.

Concurs Regional „Marea Neagră Digitală ”, ediţia a III-a, concurs care vizează problema poluării Mării Negre

Liceul Teoretic „ Callatis” Mangalia impreuna cu partenerii sai organizeaza cea de a treia editie a Concursului "Marea Neagra Digitala". Concursul se adreseaza elevilor de clasele V-VIII din scolile particulare si de stat din Romania. Fiecare profesor coordonator poate participa cu maxim 10 elevi la fiecare sectiune. Cele 3 sectiuni ale concursului sunt:

1. Aplicatii media (prezentari powerpoint de maxim 12 slide-uri, animatii, filme de maxim 5 minute )

2. Grafica computerizata (afis - format A 3)

3. Fotografie (Format A 5)

 Modalitatea si perioada de inscriere:
Inscrierea se face in perioada 16.12.2011-31.01.2012  prin posta sau email.

Taxa de participare este de 10 lei pentru fiecare elev.

Persoane de contact:  Magaz Georgeta (gina_magaz@yahoo.com), Popa Gabriela Maria (gabrielapopa55@yahoo.com)

Mai multe detalii aici.

joi, decembrie 01, 2011

La Multi Ani Romania! La Multi Ani Romani!

In ultima vreme am auzit din ce in ce mai des intrebarea "De ce iubim Romania?". Astazi e 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, a romanilor de pretutindeni. Astfel am avut ocazia sa ascult foarte multe raspunsuri la aceasta intrebare. Unele m-au inspirat, m-au motivat si m-au facut sa imi pun alte intrebari iar altele m-au intristat. Astfel mi-am pus si eu din ce in ce mai serios aceasta intrebare: "De ce iubesc Romania?"

Eu cred ca elementul esential ce ne defineste pe noi, oamenii, este insasi faptul acesta de a fi om. Apoi urmeaza nationalitatea, etnia, religia, sufletul, corpul si asa mai departe ... ordinea nu are importanta. Fiecare ne nastem cu parinti, cu ochi, cu par, cu o anumita gandire sau o anumita religie. Fiecare dintre noi este fericit sa aiba macar unul din aceste lucruri. Ne intrebam de ce nu am avut alti parinti, de ce nu avem alta culoare la ochi, de ce suntem tigani sau de ce avem 1.60 inaltime? Nu! Sunt lucruri pe care le luam ca atare si pe care suntem multumiti sa le avem. La fel este si cu nationalitatea! Eu cred ca noi suntem romani cu un scop anume. La fel de bine am putea fi africani sau nemti. Fiecare se naste cu o nationalitate pe care trebuie sa si-o asume si trebuie sa fie mandru de ea. Povestea asta cu tarile este ca un buchet de flori compus dintr-o diversitate de specii: fiecare are particularitatile ei dar scopul lor este acelasi: sa aduca fericirea. Este drept ca uneori exista diverse incompatibilitati intre flori, dar acestea aduc urmari negative doar cand un vant strain duce polenul otravitor catre celelalte flori. Asadar, atat timp cat vantul este pastrat la distanta, diversitatea buchetului va aduce fericire.

Este drept ca nu trecem prin momente tocmai bune dar tocmai acest lucru ar trebui sa ne intareasca. Cred ca ar trebui sa nu mai acordam atata atentie stirilor de la ora 5, primarilor arestati, zgomotului de pe strada sau altor realitati mai putin placute. Acestea exista, dar ar trebui tratate diferit. Pentru majoritatea problemelor nu mai exista o singura cauza. S-a creeat un sistem complex cu multe puncte negre ce poate fi vindecat doar printr-un efort colectiv pe termen lung. Schimbarea poate veni numai de la noi, de la fiecare roman. Imi vin in minte povestirile bunicului despre Romania din anii '20-'30. Nu o sa pot uita niciodata cum imi povestea cum un vecin sacrifica cate o oaie saptamanal iar taranii aveau grija sa isi imparta bucatile cele mai bune prin rotatie. Faceau acest lucru in mod natural, din respect reciproc. La fel se ajutau la muncile gospodaresti. Aceeasi unitate o aveau si seara cand se intalneau la un pahar de vorba. Toate acestea erau posibile doar datorita faptului ca aveau incredere, incredere in ei insisi, dar si in cei din jurul lor. Increderea este poate cel mai important lucru pe care l-am pierdut. Cred cu tarie ca daca romanii si-ar recastiga increderea, lucrurile ar capata o forma mult mai frumoasa. De asemenea, sunt convins ca increderea se castiga prin demnitate, iar demnitatea se castiga prin lucruri marunte. Este de datoria noastra sa daruim respect celor din jurul nostru, sa invatam sa iertam, sa fim responsabili, sa daruim rabdare, zambete si intelegere, plecand de la cele mai mici gesturi pana la cele mai marete fapte. 

In inchere va propun sa vizionati cateva povesti din care avem de invatat:

* O imagine a Kenyei prezentata de Ory Okolloh la TED asupra careia s-ar putea face analogii cu Romania. Pentru subtitrare alegeti aici.



 * Baiatul cu limonada - povestea despre iubire si daruire a lui Iulian. (Vezi aici)

Si pentru ca ranile sunt mai dureroase atunci cand altcineva apasa pe ele:

* Un interviu despre Romania, identitate si dragoste de tara cu Kevin Costner:



* Iar daca considerati ca celebritatile au o alta viata, atunci priviti-l pe nebunul american Sam. (Vezi aici)


Multumesc Romania! La Multi Ani Romania! La Multi Ani dragi romani!

Respecte,

Bale(anu)

Festivitatea dedicata Zilei Nationale a Romaniei

Cum azi a fost zi libera pentru toti elevii, in CNGC Motru sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei a inceput inca de ieri. Elevii au marcat aceasta zi print-o festivitate speciala ce a avut loc la ora 12:00 in sala de festivitati a colegiului. Au participat profesori, elevi interesati sau simplii curiosi.

Programul a fost urmatorul:

1. Intonarea Imnului National al Romaniei: "Desteapta-te Romane"
2. Vizionarea variantei in romana (cu cateva greseli de traducere) a traditionalului clip de pe Youtube A WORLD WITHOUT ROMANIA.:


- Prezentarea unui eseu despre Ziua Nationala
- Interpretarea catorva cantece populare romanesti - eleva Carmen Pandurita (clasa X A)
- Finala Concursului de cultura generala dedicat Zilei Nationale a Romaniei.
             
Evenimentul a fost coordonat de elevii clasei  XII E. Puteti vedea mai multe imagini de ieri aici.

S-a incheiat concursul de cultura generala dedicat Zilei Nationale a Romaniei

Ieri s-a incheiat concursul de cultura generala desfasurat in scoala noastra zilele acestea. Pentru ca azi este 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, am organizat acest concurs pentru a vedea cunostiintele generale ale elevilor despre romani, Romania si istoria ei. Cum orice poveste are un inceput si concursul nostru are unul:

Prima etapa, 28 noiembrie 2011

Prima etapa s-a desfasurat pe 28 noiembrie in sala de festivitati a liceului. Echipele de cate trei membrii au primit 35 de intrebari din domeniile Istorie, Geografie, Cultura, Sport, Stiinta si Tehnologie, Literatura la care a trebuit sa raspunda in 20 de minute. Clasamentul primei etape este urmatorul: XII B - 26 puncte, XII A - 23 p, IX B - 22 p, XA - 22 p, XI A - 22p, XII B (echipa II) - 21p,  XII C - 20p, XII E - 20 p, XII F - 20p, XI A (echipa II) - 19 p, X E - 17p.

Subiectele din etapa I se pod descarca de aici, aici si aici.

                                              Au fost si intrebari care au ramas un semn 
                                                           de intrebare pentru participanti

Imagini din prima zi a concursului puteti vedea aici.

Pentru ca in finala trebuia sa se califice doar trei echipe iar pe locul 3 aveam 3 echipe la egalitate a urmat:

Proba de baraj, 29 noiembrie 2011

La proba de baraj au participat echipele clasate pe locul 3: IX B, XA si XI A. Acestea au avut un test de 10 intrebari cu timpul de raspuns de 5 minute. Clasamentul a fost urmatorul: IX B - 8 puncte, X A - 7 puncte, XI A- 6 puncte. Subiectele de la proba de baraj sunt disponibile aici.

Finala Concursului, 30 noiembrie 2011

Finala concursului s-a desfasurat conform regulamentului prezentat aici. In finala au intrat echipele ce au reprezentat clasele XII B, XII A si IX B. Jocul din etapa finala a fost unul interactiv deoarece participantii preocupati cu lupta pentru teritorii incercau sa gaseasca strategii castigatoare. In urma a 6 runde de razboi cu 18 dueluri clasamentul arata astfel: XII A - 3200 p, IX B - 2400 p, XII B - 1600 p.

Lista de intrebari din care au fost alese prin tragere la sorti subiectele este disponibila aici.

   Participantii si harta de joc

Imagini de la etapa finala a concursului puteti vedea aici.
                                               
In urma acestor rezultate am oferit urmatoarele premii:

Premiul I: XII A: Daogaru Marian, Marinescu Denisa, Costea Adrian
 Premiul II: IX B: Forlafu Anca, Cerbu Madalin, Negrea Alexandru
Premiul III: XII B: Parpala Nicolae, Maresescu Silviu, Olaru George

Mentiuni: X A:  Vintilescu Delia, Giurcau Adelina, Mihart Ionut
                  XI A: Urucu Adina, Cutui Mihai, Eftimescu Madalin


Concluzie: 
Desi a fost organizat foarte rapid, concursul a reusit sa atraga un numar mare de participanti pe care ii felicitam. S-a dovedit ca avem elevi cu cunostiinte bogate despre tara noastra, iar acest lucru ne incanta. Ii felicitam pe castigatori dar si pe organizatorii concursului, membrii ai Consiliului Elevilor. Pentru organizarea acestui concurs au contribuit in mod direct Baleanu Andrei, Popescu Anca, Petrescu Bogdan, Vieriu Cosmin si Giurcau Adelina. Multumim domnului profesor Negrea Nicolae pentru sprijinul acordat.

De ce sunt bune astfel de concursuri?

1. Pentru ca arata importanta muncii in echipa:


2. Pentru ca arata de ce sunt bune cunostiintele de cultura generala:

Ce merita vazut de 1 decembrie la TV ?

Ziua de 1 decembrie, dincolo de faptul ca este Ziua Nationala a Romaniei, este si o ocazie buna pentru posturile de televiziune sa se lupte pentru audienta. Fiecare isi adopta o strategie de marketing cu care spera sa dea lovitura. Pentru multi romani este o zi libera, in care stau acasa si in mod inevitabil ajung si in fata televizorului. Asa o sa se intample astazi si cu multi elevi, asa ca am ales sa va prezentam mai jos cateva alternative ce merita urmarite:

Filme romanesti vechi

14:00 - Nea Marin miliardar, ProTv
   Poate cea mai cunoscuta comedie romaneasca din distributia careia fac parte mari actori: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Puiu Calinescu, Vladimir Gaitan, Mircea Albulescu, Colea Rautu, Stefan Banica; Regia: Sergiu Nicolaescu.

14.45 - Actorul si salbaticii, TVR 1
  Film biografic, inspirat din personalitatea marelui actor de revista Constantin Tanase. Din distributie fac parte Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Mircea Diaconu, Ion Besoiu, Marin Moraru, Ovidiu Iuliu Moldovan.

17:00 - Colierul de turcoaze, TVR 2
  Film de aventura cu Szabolcs Cseh, Florin Piersic, Marga Barbu, Jean Constantin si Ion Besoiu.

19:30 - Totul se plateste, TVR 2
  Film de aventura cu Szabolcs Cseh, Florin Piersic, Marga Barbu, Mircea Albulescu si Ion Besoiu

22:00 - Muzica e viata mea, TVR 3
  Un film despre viata lui Gica Petrescu, in care artistul joaca rolul propriei existente, alaturi de el aparand multi actori de comedie foarte indragiti.

Filme romanesti noi
Pentru telespectatorii postului, HBO a pregatit 4 filme romanesti noi realizate dupa 2009. Acestea fac parte din seria de filme ce arata renasterea cinematografiei romanesti.

20:00 Fracesca, HBO
  Filmul prezinta viata unei tinere educatoare (Monica Barladeanu) al carui vis este sa plece in Italia. Dupa schimbari neasteptate prioritatile sale si ale iubitului ei se schimba total. Filmul a reprezentat Romania la Festivalul de la Venetia.

21:40 Stopover, HBO
  Scurt-metraj romano-italian ce spune povestea unor persoane blocate in aeroport.
  
22:00 Numaratoarea manuala, HBO
  Scurt-metraj romanesc; Mircea, un angajat cu vechime la compania nationala a autostrazilor si drumurilor nationale, incearca sa-l angajeze pe nepotul sau George, un tanar somer cu facultate, la aceeasi companie. Munca lor consta in a numara masinile care trec pe soselele patriei in vederea unor statistici solicitate de UE. Insa cei doi au păreri diferite despre munca pe care o presteaza si prietenia lor se transforma in conflict.
   
22:25 Buna! Ce faci?, HBO
O comedie tipic romaneasca ce face haz de necazul unei familii (un el si o ea) ce au un copil in varsta de 17 ani (un alt el). Momentele de cumpuna presarate cu umor fin fac din acest film o comedie ce nu trebuie ratata.

Concerte:

Concert Underground
Tot HBO propune de la ora 19:00 concertul underground al trupei romanesti Byron filmat la peste 100 de metrii adancime, in salina de la Turda. Invitati: Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Rene Popescu, Alexandru Gorneanu şi Gabriel Bălaşa.
  
Concert aniversar Benone Sinulescu 

Poate ca muzica muzica lui Benone Sinulescu nu mai reprezinta adolescentii de azi, dar Benone ramane un personaj aparte ce a renascut de multe ori si de fiecare data cu o noua prezentare adaptata vremurilor. Cu toate aceste el reuseste sa fie in continuare natural si plin de energie. TVR 1 prezinta incepand cu ora 21:00 concertul ce a marcat 55 de ani de activitate in cariera lui Benone Sinulescu. Invitati: Andra, Irina Loghin, Marcel Pavel, Laura Lavric, Maria Dragomiroiu.

Emisiuni:

16:00 - Confesiuni, TVR 2
  Ileana Marciuc are astazi un invitat de seama: Dan Puric. Se anunta o emisiune cu adevarat frumoasa cu discutii despre Romania si romani.

21:00 - La Mustata, TVR 2
  Constantin Trofin a revenit pe TVR 2 cu emisiunea La Mustata, o emisiune ce o putem numi reusita daca din cand in cand mai inchidem ochii la tentativele de glume. Astazi se anunta o seara placuta alaturi de cei doi invitati: actorii Ioan Gyuri Pascu si Paula Chirila.
  
20:00 - Vrei sa fii milionar, Kanal D
Emisiunea ce se difuzeaza in fiecare miercuri, joi si vineri nu are nimic de a face cu 1 Decembrie. Daca v-ati saturat de discutii despre Ziua Nationala aceasta emisiune este o alternativa reusita. Virgil Iantu reuseste sa faca dintr-o emisiune de cultura generala una ce iti pastreaza zambetul pe buze si te invata lucruri interesante. 

Sport:
Din pacate la categoria sport este vorba doar de fotbal. Astazi avem doua meciuri de supravietuire ale echipelor romanesti in Europa League:
20:00 -  Schalke 04 - Steaua, ProTV
22:00 -  Vaslui - Lazio Roma, ProTV  

In jurul orei 11:00 se va transmite parada militara din Bucuresti. Probabil o sa o puteti urmari pe posturile de stiri. 

O ultima alternativa ce merita urmarita o reprezinta editiile stirilor ProTV: la orele 7:00, 13:00 si 17:00 prezinta raspunsuri ale romanilor celebrii dar si a oamenilor simpli la intrebarea "De ce iubim Romania?"