duminică, noiembrie 27, 2011

Studiaza al treilea an de liceu in Marea Britanie cu bursele HMC

Iti doresti sa studiezi in strainatate inca de pe bancile liceului? Esti dornic de o experienta ce iti poate schimba viata? Vrei sa inveti o multime de lucruri noi si sa iti faci prieteni? Acum poti realiza toate acestea, chiar in Marea Britanie, fara costuri, prin intermediul Burselor HMC.

Programul de burse al HMC – Projects in Central and Eastern Europe ofera elevilor oportunitatea de a petrece al treilea an de liceu (clasa a XI-a) intr-o scoala indepedenta din Marea Britanie printr-o bursa care consta in taxa scolara anuala, cazare si cheltuieli de masa.
   
Programul de burse este oferit de Headmasters’ and Headmistress’ Conference, o asociatie de scoli independente din Marea Britanie. Prin program elevii se familiarizeaza atat cu limba engleza, cat si cu sistemul ‘boarding school’, prin care tinerii locuiesc si studiaza impreuna.
 
Inscrierea pentru preselectie – completeaza si trimite formularul electronic la adresa alice.dutu@jaromania.org pana pe 07.12.2011. Formularul  electronic nu trebuie sa aiba mai mult de 5 MB. 
 
Formularul electronic pentru etapa de preselectie poate fi descarcat de aici, completand mai intai datele personale. 
 
Elevii interesati de inscrierea la aceste burse trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii de eligibilitate:
 
* sa fie inscrisi intr-o forma de invatamant de nivel liceal, fiind in prezent in clasa a X-a
* sa nu ocupe, la momentul inscrierii, un loc intr-o scoala din Marea Britanie
* venitul parintilor (brut, combinat) pe anul 2011 sa nu depaseasca echivalentul in lei a £25000
varsta elevului trebuie sa fie la 1 septembrie 2012 intre 16 ani si 17 ani si 6 luni (NU POT APLICA DECAT ELEVII CARE LA DATA MENTIONATA NU DEPASESC VARSTA MAXIMA ADMISA)
 
Mai multe detalii pe site-ul oficial: http://www.burselehmc.jaromania.org/
 

Concurs de cultura generala dedicat Zilei Nationale a Romaniei

Dupa cum bine stiti, mai sunt doar cateva zile pana vom sarbatori Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie. Cu acest prilej Consiliul Elevilor impreuna cu domnul profesor de istorie Negrea Nicolae organizeaza un concurs de cultura generala cu echipe de cate trei membri. De la fiecare clasa pot participa maxim 2 echipe.

Modalitatea de desfasurare a concursului:

Etapa 1

La aceasta etapa participa toate echipele inscrise in concurs. Echipajele vor primi un set de 35 de intrebari tip grila cu 4 variante de raspuns din domeniile Istorie, Geografie, Literatura, Sport, Stiinta si Tehnologie, Cultura.Timpul de raspuns este de 20 de minute.

Se califica mai departe primele 3 echipe care au cel mai mare numar de raspunsuri corecte.

Etapa a 2-a

La aceasta etapa participa primele 3 echipa clasate in etapa 1. Acestea vor juca un joc de strategie bazat pe intrebari de cultura generala. Harta Romaniei va fi divizata in 15 regiuni, iar fiecare echipa va avea o regiune capitala care valoreaza 1000 de puncte. Cele 12 regiuni ramase vor fi disputate de cele 3 echipe dupa cum urmeaza:

Jucatorii isi aleg o regiune invecinata si, daca raspund corect la o intrebare de tip grila cu 4 variante de raspuns aleasa prin tragere la sorti, o ocupă. Fiecare astfel de regiune valoreaza 200 de puncte. Dupa maxim 6 runde, sau cand raman cel mult 3 teritorii neocupate se vor adresa intrebari cu raspuns numeric. La acest tip de intrebari se raspunde in scris cu un numar. Castiga echipa care este cea mai apropiata de raspunsul corect. In caz de egalitate castiga echipa care a dat cel mai rapid raspuns. Un astfel de teritoriu ocupat valoreaza 300 de puncte. 

Dupa ocuparea tuturor teritoriilor echipele vor incepe sa se dueleze. Exista sase runde in care echipele se dueleaza. La fiecare runda, fiecare echipa are voie sa atace un teritoriu advers. Atacatorii trebuie sa raspunda la aceeasi intrebare de tip grila aleasa prin tragere la sorti. 

* Aparatorul castiga daca atacatorul greseste raspunsul.
* Atacatorul castiga daca raspunde corect si aparatorul greseste.
* Daca amandoi raspund corect, departajarea se face printr-o intrebare de tip numeric.

Daca atacatorul castiga, ocupa regiunea aparatorului. Aparatorul pierde valoarea actuala a regiunii, valoarea regiunii devine de 400 de puncte; acestea ii sunt atribuite atacatorului. Dupa ce o regiune ajunge sa valoreze 400 de puncte, aceasta valoare ramane constanta pe tot parcursul jocului.

Daca aparatorul castiga duelul, acesta primeste 100 de puncte.

Exista doua posibilitati de a ataca:

- Atacul unei regiuni obisnuite

- Atacul capitalei

Acest lucru se poate face cand atacatorul ocupa cel putin un teritoriu invecinat capitalei pe care doreste sa o atace. Atacatorul trebuie sa doboare cele trei turnuri ale capitalei (cate o intrebare pentru fiecare turn). Daca atacatorul pierde, se incheie batalia, dar turnurile doborate nu necesita un nou atac. Daca se ocupa regiunea de baza a unei echipe, aceasta este elimanata si toate teritoriile ei vor fi ocupate de atacator care va primi si valoarea teritoriilor.

Reconstructia capitalei: Turnurile pierdute se pot recontrui prin "atacarea" propiei capitale. Pentru o intrebare de tip grila la care se raspunde corect se reconstruieste un turn. O capitala nu poate avea mai mult de 3 turnuri.

In etapa a doua, pentru fiecare tip de intrebare timpul de raspuns este de 15 secunde.

La finalul celor 6 runde de dueluri, se stabileste ierarhia finala a echipelor, conform punctelor obtinute. Egalitatea nu este posibila. In acest caz departajarea se face printr-o intrebare cu raspuns numeric. 

Etapa 1 se va desfasura luni, 28 noiembrie, in sala de festivitati (asa zis-ul amfiteatru) a colegiului la ora 13:00. Faza finala (etapa a II-a) se va desfasura miercuri in timpul festivitatilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei ce vor avea loc in sala amintita mai sus. 

vineri, noiembrie 25, 2011

Statistici nationale cu privire la meditatiile in particular

La cererea Fundatiei Dinu Patriciu, compania Daedalus Millward Brown a realizat o cercetare de piata care a avut drept obiectiv cuantificarea si caracterizarea pietei meditatiilor. Aceasta cercetare a fost efectuata in perioada 23.04-14.05 2010 pe un esantion de 1.500 de copii cu varsta intre 6 si 19 ani, iar principalele date sunt urmatoarele:

Meditatiile in Romania

Din totalul copiilor cu varsta intre 6 si 19 ani, 17% au facut meditatii in anul 2010, procentul fiind in scadere fata de anul 2009, cand cifra era de 20%. Pe medii de rezidenta, 7% dintre copiii care locuiesc in mediul rural si 27% dintre cei care locuiesc in mediul urban au facut meditatii in 2010. In cifre absolute, la nivelul tarii, numarul copiilor care fac meditatii depaseste 600.000, dintre care 490.000 in mediul urban, si 127.000 in mediul rural;

Din numarul total de meditatii care s-au facut in ultimii 2 ani (la data efectuarii studiului) de catre copiii cu varsta inte 6 – 19 ani, cele mai multe au fost facute la matematica (65.5%), limba engleza (34.4%) si limba si literatura romana (32.6%). Daca limba engleza este materia la care fac meditatii in special copiii din clasele 1 – 4, la celelalte 2 materii se mediteaza elevii din clasele 5 – 8. Pe masura ce elevii inainteaza in ciclul de invatamant si se apropie de bacalaureat si de admiterea la facultate, se diversifica si materiile la care se pregatesc – apar meditatiile la franceza, chimie, fizica, biologie, istorie etc;

Aproximativ 30% dintre elevi fac meditatii cu profesorul care le preda si la clasa, 60.4% fac meditatii cu un alt profesor, iar 3.9% cu un student. Dintre cei care au ales sa faca meditatii cu profesorul de la clasa, 68.1% si-au justificat alegerea prin faptul ca acesta este un bun profesionist, iar 8.6% spera ca astfel, profesorul va fi mai indulgent cu copilul.

Durata si costul meditatiilor:

O meditatie dureaza in medie 2 ore; in cazul elevilor mai mici insa aceasta este mai scurta (o ora sau mai putin);

Costul mediu al unei ore de meditatii (60 minute) se situeaza in jurul sumei de 18 lei, acesta variind in functie de tipul de profesor (cei care predau la liceu sau la facultate solicita o suma mai mare, spre deosebire de cei care predau la gimnaziu). De asemenea, exista diferente intre preturile din Bucuresti si cele din restul tarii, Bucurestiul fiind cel mai scump oras din acest punct de vedere;

Tinand cont de suma pe care o familie cu un copil cu varsta intre 6 si 19 ani care face meditatii o cheltuie pentru acestea intr-o luna, precum si de numarul copiilor care fac meditatii la nivelul Romaniei, suma circulata lunar se situeaza in jurul a 26.7 milioane de Euro, ceea ce inseamna 320 milioane de euro anual. Profesorii din mediul urban incaseaza 83% din aceasta suma, iar profesorii din mediul rural 17%;

Doar 9% dintre repondenti au declarat ca primesc chitanta atunci cand platesc meditatiile;

Comparatie cu situatia altor tari:


O alta informatie importanta despre acest subiect a fost publicata tot anul trecut odata cu rezultatele PISA pe 2009, una dintre intrebarile la care cei peste jumatate de milion de elevi din intreaga lume participanti la aceste teste au trebuit sa raspunda fiind legata de numarul orelor de pregatire suplimentara pe care le-au facut saptamanal in afara orelor de scoala, incluzand aici si programele de tip „after shool”, mai putin populare in Romania insa.

Astfel, 36,7% dintre elevii romani (esantionul a fost de peste 5.000 de respondenti cu varsta de 15 ani) au declarat ca au facut pregatire suplimentara la matematica, acesta fiind al patrulea cel mai mare procent din randul tarilor membre UE, inaintea noastra situandu-se doar Grecia cu 53%, Estonia cu 52%, si Letonia cu aproape 39%. Cum in Romania, programele de tip after school sunt foarte putin raspandite, orele de pregatire suplimentara inseamna in mare masura meditatii.

Le nivel mondial insa, cele mai mari procente se inregistreaza in tarile asiatice: in Japonia, China, Coreea de Sud si Singapore, peste doua treimi dintre elevi beneficiaza de pregatire suplimentara, dar deosebirea fata de tarile europene este ca acolo, programele de tip after school sunt extrem de raspandite.
Pe de alta parte, la polul opus se situeaza Finlanda, unde mai putin de 9% dintre elevi au facut pregatire suplimentara la matematica, aceasta tara situandu-se constant pe primul loc la testele PISA. Nici in Suedia procentul nu este cu mult mai mare: 12%.

In ce priveste durata acestei pregatiri suplimentare la matematica, aproape 20% dintre elevii romani au declarat ca aceasta nu depaseste 2 ore pe saptamana, 10,1% declarand ca numarul orelor de pregatire saptamanala se situeaza intre 2 si 4. Alti 5,4% dintre elevi au declarat ca durata este de 4-6 ore/saptamana, in timp ce in cazul a 1,6%, durata este mai mare de 6 ore.

Aceste date au fost preluate de pe site-ul Fundatiei Dinu Patriciu: www.fundatiadinupatriciu.ro
Alte date dar si cateva grafice utile cu rezultatele acestor studii si comparatii gasiti aici si aici

joi, noiembrie 24, 2011

Noutati privind campionatele sportive

Campionatul de tenis de masa:

Am anuntat aici organizarea campionatului de tenis de masa. Meciurile erau programate sa se desfasoare la sfarsitul acestei saptamani. Din pacate, acestea se amana pentru luna decembrie pentru ca saptamana aceasta va avea loc cercul judetean al profesorilor de sport. Datele de desfasurare a meciurilor sunt:

 Clasa a IX-a
Marti, 6 decembrie, orele 9:00 - 12:00

 Clasa a X-a
Miercuri, 7 decembrie, orele 13:00 - 17:00 

 Clasa a XII-a 
Joi, 8 decembrie, orele 13:00 - 17:00

  Clasa a XI-a
Luni, 5 decembrie, orele 13:00 - 17:00

Tablourile cu meciurile din fiecare grupa sunt disponibile aici.

 Campionatul de Fotbal
Cum Euro 2004 s-a jucat cu Urs Meier si fara Romania si campionatul nostru de fotbal continua sa se joace si a ajuns deja in etapa semifinalelor. Prima dintre ele s-a disputat intre clasele XII B si XII F iar castigatori au fost cei de la XII B cu un "dramatic" 4-0. Cealalta semifinala se va disputa intre clasele IX C si XII C. Surpriza campionatului o constituie de departe infrangerea cu 3-2 a ursilor de la XI B in fata celor de la XII C in sferturile de finala. Cu toate ca erau considerati de departe favoriti, cei de la XI B nu au reusit sa isi apere titlul castigat anul trecut. Acest lucru dovedeste inca o data ca "fotbalul e pe goluri" si ca spiritul de echipa are un rol foarte important. 

Revenim cu informatii.

Bafta tuturor celor care sunt implicati in aceste activitati sportive!

miercuri, noiembrie 23, 2011

Ziua Filosofiei sarbatorita la CNGC MOTRU

Marti, 14 noiembrie 2011, elevii Colegiului National "George Cosbuc" Motru au sarbatorit Ziua Internationala a Filosofiei  printr-un eveniment special ce a avut loc in sala de festivitati a liceului. La eveniment au participat elevi pasionati de filosofie, dornici de cunoastere sau simplii curiosi, profesori si invintati speciali: reprezentanti ai Bibliotecii Centrale a Municipiului Motru si domnul primar al Municipiului, Dorin Hanu.


Pentru pasionatii de filosofie a fost organizat un concurs de eseuri. Castigatorii acestui concurs sunt: 

Constantinescu Mihaela             - locul I - clasa IX-E
Doman Andreea                           -locul II- clasa  X-E
Iutuc Bianca & Covlea Maria       - locul III-clasa  XI-E
Costea Vladimir                           -mentiune I  - clasa XII-A
Arjocu Sunamita                          -mentiune II- clasa X  - E

Participantii la acest concurs au fost rasplatiti cu diplome si premii in bani oferite de sponsorii La Academie si Club For You

Din program au mai facut parte diferite prezentari muzicale, teatrale sau oratorice sustinute de elevii liceului.

Ii felicitam pe organizatorii principali ai acestei activitati, elevii clasei a X-a E impreuna cu doamna profesoara de specialitate, Constantina Negrea.

In continuare va prezentam poze din timpul evenimentului:

 
Mai multe imagini pot fi vizualizate AICI.

duminică, noiembrie 20, 2011

Semneaza petitia pentru salvarea padurilor virgine

WWF Romania a lansat campania "Salvati padurile virgine" cu scopul de a plasa sub protectie cele 250.000 de hectare de paduri virgine din tara noastra, printre ultimele din Europa.

Peste 80% dintre pădurile virgine din România nu au, în prezent, nicio formă de protecţie şi sunt în pericolul de a fi distruse în mod legal din cauza presiunilor economico-sociale. Salvarea lor stă tocmai în asigurarea statutului de protecţie integrală, prin transformarea lor din “păduri de protecţie” (în care se poate interveni şi pentru extragerea materialului lemnos) în “păduri strict protejate”.


În România, pădurile virgine (cele neatinse de om) au ajuns să însumeze 200-250.000 de hectare dintr-un fond național de exploatare de 7 milioane. Radu Vlad, specialist forestier WWW Romania declara (vezi aici):  „Adică 4%. Acești 4% înseamnă 65% din ce a mai rămas în Europa”.

Importanta padurilor virgine

De ce este importantă o pădure virgină și de ce este ea unică? Pădurile virgine sunt ultimele zone în care natura supravieţuieste în forma sa pură, fără niciun fel de intervenţie umană, nişte ecosisteme stabile în care trăiesc până la 13.000 de specii. Există toate segmentele de vârstă pentru arbori, de la semințiș, la copaci seculari. Toate aceste specii depind și de prezența lemnului mort. Până nu demult, inspirată de silvicultura germană, silvicultura de la noi stârpea lemnul putred, considerat sursă de infestare, însă în urma analizei pe termen lung, s-a dovedit că lemnul mort adăpostește mult mai multă viață decât adăpostește un arbore viu. Lemnul mort asigură habitate pentru cuiburile de viespi sau pentru jder. În verile secetoase, amfibieni precum broasca roșie de pădure ar muri în absența lemnului mort, care acționează pe post de burete. 

Motivele principale pentru care pădurile virgine au supravieţuit în trecut au fost inaccesibilitatea lor şi valorea economica scăzută a lemnului provenit din arborii bătrâni. Astăzi, însă, pădurile virgine sunt mai vulnerabile ca niciodată în faţa presiunilor economico-sociale precum: cererea tot mai mare de lemn pe piaţă, diversificarea formei de proprietate legată de obiectivele economice ale noilor proprietari, dar şi construcţia de noi drumuri, care facilitează accesul spre pădurile până acum ferite de pericol. Cea mai ameninţătoare dintre presiuni este tăierea, atât sub formă legală, cât şi ilegală, ambele cauzate de faptul că aceste păduri nu sunt incluse într-un sistem de protecţie totală.

Scrisoarea catre Ministerul Mediului si Padurilor

WWF a înaintat în acest sens o scrisoare Ministerului Mediului şi Pădurilor, prin care solicită „luarea unor măsuri urgente pentru protejarea eficientă a ultimelor păduri virgine ale României, respectiv asigurarea cadrului legislativ pentru protecţia lor şi asigurarea de fonduri pentru plăţi compensatorii către proprietarii privaţi de pădure”. Totodată, WWF lansează o campanie prin care îşi propune să spună povestea pădurilor virgine, pe care cu toţii putem şi avem datoria de a le păstra. Organizaţie de mediu a înaintat şi o petiţie care solicită Ministerului Mediului şi Pădurilor, garantul şi reprezentantul mediului în guvernul României, să ia măsurile necesare pentru protejarea acestor păduri, în cel mai scurt timp. Petiţia poate fi semnată pe site-ul campaniei,www.padurivirgine.ro, care pune la dispoziţie toate informaţiile referitoare la demersul WWF.  

Cauza pădurilor virgine este susţinută de ambasadorii WWF: Ada Condeescu, Mihaela Rădulescu, Ştefan Copot, Bogdan Dumitrache, Moise Guran, Dani Oţil şi Alexandru Tomescu.

Ce este WWF Romania?

WWW Romania este o organizatie non-profit ce are ca obiectiv conservarea, refacerea şi administrarea responsabilă a zonelor naturale din Munţii Carpaţi şi din lungul Dunării. 

Concret, proiectele derulate de WWF în România „ se luptă” cu dezvoltarea economică haotică, cu proiecte care nu țin cont de impactul asupra mediului, în special în ariile protejate din Munții Carpați și de-a lungul Dunării. În paralel cu proiectele de conservare, WWF derulează campanii de informare asupra problemelor de mediu din România şi de la nivel global, asa cum este campania Earth Hour (Ora Pamântului).


Tu ce alegi?




Concursul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro - o noua etapa in istoria Gazetei Matematice

Concursul "Viitori Olimpici" organizat sub coordonarea Societatii de Stiinte Matematice din Romania  vine in sprijinul matematicii scolare din Romania. Acesta pune intr-o forma mai interactiva si moderna clasicele concursuri ale Gazetei Matematice si Concursul anual al rezolvitorilor „Nicolae Teodorescu”. Concursul se adreseaza tuturor pasionatilor de matematica din clasele IV-XII.

Istoria Gazetei Matematice  


Primul numar al revistei Gazeta Matematica a aparut la 15 septembrie 1895, a doua zi dupa inaugurarea podului de la Fetesti-Cernavoda conceput si proiectat de inginerul Anghel Salingny. Aparitia Gazetei Matematice, prima revista de profil in limba romana, a marcat inceputul unei noi etape in dezvoltarea matematicii romanesti. Echipa ce a fondat Gazeta Matematica a fost formata din 10 ingineri si matematicieni remarcabili, dintre acestia 4 constituind "careul de asi": V. Cristescu, A. Ioachimescu, I. Ionescu si marela matematician Gh. Titeica - "cei 4 stalpi ai Gazetei Matematice". In cei peste 100 de ani de existenta, Gazeta Matematica a devenit cea mai tritata revista din scoala romaneasca avand perioade in care era nelipsita din biblioteca oricarui elev (in perioada anilor '80-'85 avea un tiraj de 145.000 de exemplare lunar din care cca. 125.000 se distribuiau pe baza de abonamente) . Odata cu problemele aparute in sistemul de invatamant din tara noastra a scazut treptat si interesul elevilor si profesorilor pentru matematica, implicit si pentru consacrata publicatie. Societatea de Stiinte Matematice din Romania incearca de cativa ani o revitalizare a Gazetei Matematice, atat prin continutul matematic cat si prin dialogul cu pasionatii de matematica si oportunitatile oferite acestora. Puteti citi mai multe informatii despre lunga istorie a Gazetei Matematice aici.

Primul numar al Gazetei Matematice 

Concursul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro

La sfarsitul anilor '70 a luat fiinta unul dintre cele mai prestigioase concursuri de matematica din Romania, care unea cei mai bun rezolvitori de probleme ai Gazetei Matematice. In timp, modul de desfasurare al acestui concurs a avut mici modificari. In prezent, concursul se numeste Concursul Gazeta Matematica si ViitoriOlimpici.ro si se adreseaza elevilor de clasele IV-XII. 

Modalitate de participare si desfasurare:

Concursul se desfasoara atat in modalitatea clasica prin rezolvarea problemelor din Gazeta Matematica cat si in mediul online. Solutiile problemelor din Gazeta Matematica se trimit prin posta. 

Concursul online se desfasoara pe site-ul www.viitoriolimpici.ro. Aici exista 7 etape lunare in care sunt publicate materiale de pregatire, teste grila intermediare dar si probleme cu raspuns deschis ale caror solutii se trimit online.

Pentru toate aceste probleme exista un sistem de notare ce va stabili clasamentul intermediar al concursului.

Etapa finala a concursului:

Etapa finala va avea loc in luna august 2012, intr-o tabara organizata in acest scop, si va consta in sustinerea a doua probe: proba scrisa si proba orala, subiectele fiind cu precadere din temele si problemele prezentate pe ViitoriOlimpici.ro si in Gazeta Matematica. La aceasta etapa participa primii elevi clasati (in medie 20 pentru fiecare clasa)  in clasamentul stabilit pe baza rezolvarilor de probleme trimise.

Regulamentul complet al concursului este disponibil aici.

Alte observatii:

Ce mai poti gasi pe ViitoriOlimpici.ro?

Pe langa problemele si materialele din cadrul concursului pe site puteti gasi si alte pagini interesante precum Istoria Matematicii, Matematica Altfel, D-ale Psihologului, sau Galeria de Onoare.

De ce sa participi la acest concurs?
Chiar daca opinia generala despre matematica in randul elevilor este intr-o continua degradare, matematica ramane materia cea mai importanta la varste fragede deoarece este principalul factor ce stimuleaza dezvoltarea mintii. Din pacate, materiile ce se predau la clasa (mai ales in clasele superioare de liceu) nu sunt intotdeauna prietenoase si nu toti am avut norocul sa intalnim un dascal adevarat sa ne faca sa intelegem fenomenele matematice. Cu toate acestea matematica ramane o necesitate! Acest concurs vine in sprijinul pasionatilor ce doresc sa isi dezvolte cunostiintele in aceasta lume infinita. Mai mult, prin participarea la etapa finala elevii au ocazia sa intalneasca alti pasionati, sa lege prietenii si sa participe la un program recreativ.


Link-uri utile:

Site-ul Viitori Olimpici: www.ViitoriOlimpici.ro
Societatea de Stiinte Matematice din Romania: http://rms.unibuc.ro/
Gazeta Matematica: http://www.gazetamatematica.net/
Viitori Olimpici - pagina de Facebook: http://www.facebook.com/viitoriolimpici.ro
Poze de la Tabara din vara anului 2011: aici.

miercuri, noiembrie 16, 2011

Noutati despre campionatul de tenis de masa

Cum bine stiti, in urma cu ceva vreme anuntam organizarea unui concurs scolar de tenis de masa. Acesta se va organiza in doua etape:

Prima etapa
Se organizeaza patru grupe formate din elevi de aceeasi clasa ( a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a). In fiecare grupa se joaca in sistem eliminatoriu conform tragerii la sorti.

A doua etapa
 In aceasta etapa participa castigatorii fiecarei grupe (cate unul din fiecare, in total 4). Acestia vor disputa meciuri intre ei pentru a stabili ierarhia finala. 

Aveti mai jos tablourile de joc din fiecare grupa stabilite conform tragerii la sorti:

  
Ne cerem scuze pentru eventualele greseli din scrierea numelor participantilor.

Numarul elevilor participanti este 58. Din pacate, numarul elevelor doritoare sa participe la campionatul feminin a fost foarte mic, astfel incat momentan nu se poate organiza un campionat feminin de tenis de masa.

Meciurile primei faze se vor juca vineri, 25 Noiembrie 2011.

Maine, 17 Noiembrie, se desfasoara etapa a doua din cadrului Campionatului Scolar de Fotbal.

Pentru ambele competitii se vor acorda diverse premii oferite de catre CLUB FOR YOU MOTRU. Multumim pentru sprijinul acordat. 

Revenim cu informatii.

Curs de formare actiunea 1.1-Schimburi de tineri - BTM Spania

In cadrul programului Tineret in Actiune se lanseaza apelul pentru participare la cursul de formare pentru realizarea de proiecte pe actiunea 1.1-Schimburi de tineri (BTM).

Obiectivele cursului sunt:
- oferirea unei prime experiente internationale participantilor
- formare in managementul proiectelor de tineret
- informare privind Programul Tineret in Actiune cu accent pe Schimburile de tineri
- dezvoltarea cumpetentelor, abilitatilor si atitudinilor necesare organizarii unui schimb de tineri
- facilitarea stabilirii de parteneriate in vederea derularii in viitor a unor proiecte comune de schimburi pentru ONG-urile care se afla la prima experienta  

Dosarul de candidatura va contine urmatoarele 3 documente COMPLETATE in LIMBA ENGLEZA:

1. Formularul de candidatura SEMNAT de catre CANDIDAT (printat dupa ce e completat online)
2. CV in format European sau Europass care poate fi descarcat de la adresa: http://www.tinact.ro/files_docs/cvformaten-1.doc
3. Idee/ propunere de proiect de schimburi de tineri care sa fie dezvoltata ulterior participarii 

Profilul candidatului:
- sa fie membru al unei organizatii nonguvernamentale de tineret
- sa detina cunostinte avansate de limba engleza (scris, vorbit)
- sa fi fost implicat intr-un proiect de schimburi de tineri
- sa fie motivat in realizarea un proiect de schimburi
- sa aiba varsta minima de 18 ani

 Data limita de trimitere pentru inscrierea ONLINE- 20 noiembrie 2011, iar pentru trimiterea cu CONFIRMARE de PRIMIRE a dosarului complet de candidatura este: 21 noiembrie 2011 (data postei). 

Nota:

1.Candidatii selectionati vor trebui sa-si avanseze sumele necesare acoperirii costurilor de transport in Spania, utilizand cel mai ieftin mijloc de trasport: bilet de tren clasa a II-a, bilet de avion clasa economic, etc. (Asigurarea medicala se asigura din fonduri proprii).
2. Agenta Nationala din Spania va asigura costurile privind cazarea, masa participantilor, costurile aferente programului de activitati.
2. Suma de 10 euro va fi perceputa ca fiind co-finantarea participantilor la curs (si ea va fi retinuta din cheltuielile de transport , la decont). 

Mai multe detalii aici.

luni, noiembrie 14, 2011

Curs "Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune" la Targu-Jiu

Va invitam sa participati la modulul de formare: Managementul voluntarilor in contextul programului Tineret in Actiune, care va avea loc in Targu-Jiu in perioada 18-20 noiembrie 2011.  

La sfarsitul acestui modul de formare, participantii vor putea sa:

1. precizeze tipurile si caracteristicile voluntariatului si oportunitatile de voluntariat oferite de programul Tineret in Actiune
2. utilizeze metode diferite de recrutare/motivare/evaluare a voluntarilor in asociatiile lor si in cadrul proiectelor Tineret in Actiune;
3. identifice competentele specifice si rolurile coordonatorilor de voluntari in proiectele Tineret in Actiune

Conditii de participare:
• Inscrierea pana la data 16 noiembrie 2011 prin completarea integrala a formularului de candidatura disponibil online
• Asumarea prezentei pe toata durata modulului. Programul cursului este de 3 zile, de la 09:30 la 17:30.
   
Nu se percepe taxa de participare, intrucat modulul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune;

- Organizatorii asigura materialele de curs;
- Nu sunt acoperite cheltuielile de masa, cazare si transport;
- Cursul este pregatit si implementat pe baza unei metodologii care pune accent pe participare activa si angajamentul celor implicati.

Modulul de formare este desfasurat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Gorj.

Formatori: Marian Ancuta si Teolin Codreanu, membri in cadrul Retelei Nationale de Formatori Tineret in Actiune

Programul Tineret in Actiune este gestionat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).

Date de contact: Marian Ancuta, email: marian.ancuta@infotineret.ro, telefon: 0721 790 578

Mai multe lucruri despre Tineret in Actiune puteti afla de aici, iar despre acest curs de aici.

duminică, noiembrie 13, 2011

Saptamana educatiei globale


În perioada 14 – 18 noiembrie 2011 în toate unităţile de învăţământ din Judeţul Gorj se vor organiza activităţi specifice „Săptămânii Educaţiei Globale” care, în acest an şcolar, se desfăşoară sub genericul „Atitudine pentru lumea noastră”. 

La acţiunile ce se vor proiecta şi implementa vor participa personalul didactic, elevii, partenerii educaţionali, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai comunităţilor locale. 

Activităţile extracurriculare şi extraşcolare proiectate vor viza diverse domenii ale educaţiei precum: educaţia ecologică, educaţia pentru pace şi cooperare, educaţia pentru participare civică şi democraţie, educaţia pentru sănătate, educaţia interculturală, educaţia demografică, educaţia pentru drepturile omului, educaţia pentru schimbare şi dezvoltare, educaţia pentru timp liber etc.

Mai jos prezentam activitatile  educative dedicate "Saptamanii Educatiei Globale" din colegiul nostru:

I. Proiectul ,,Limitele limbajului meu sunt limitele mele’’
Ziua Filosofiei si atitudinea fata de lectura, Editia a V- a 
Data: Luni, 14 noiembrie 2011, ora 13:00
Locul: Sala de Festivitati a C.N.,,G.Cosbuc’’ Motru
Organizatori: - Departamentul Cultura, Educatie si Programe
                       - Clasa Xa E
                       - Negrea Constantina, Prof. de filosofie

  
II. Proiectul "Ziua de Film" al Consiliului Elevilor (promovarea artelor vizuale participante in randul elevilor liceeni in scopul cultivarii sensibilitatii pentru actul artistic si al exprimarii plastice in proiecte civice)

Organizator : Consiliul Elevilor, Departamentul Cultura Educatie si Programe
15 noiembrie 2011, ora 16:00, sala 11 C.N.„G.Cosbuc”

  
III. DEBATE
Motivarea: „ Acest parlament considera ca voluntariatul si educatia civica ar trebui sa devina o conditie obligatorie pentru absolvirea liceului”

Organizator: Clubul de Dezbateri al C.N.„G.Cosbuc” Motru , Coordonator : prof. Negrea Nicolae

Participanti: Elevii ai Colegiului National "George Cosbuc" Motru, Colegiul Tehnic Motru - Consiliul Elevilor, Sc.Gen. Nr.2 Motru - Consiliul Elevilor

Miercuri, 16 noiembrie 2011 , ora 16:00,
Locul: Sala de Festivitati a C.N. „G.Cosbuc” Motru
Parteneri: Asociatia Romana pentru Dezbateri, Oratorie si Retorica


IV. „Inventing an ecological town”
(cerc de desen si cerc literar – creatii literare originale in limba romana , limba engleza, limba franceza pe tema poluarii apei, a solului, a aerului dar si poluarii morale)

Organizatori: - Catedra de Limba si Literatura Romana 
                       - Catedra de limbi moderne
                       - Catedra de arte plastice

Participanti: Elevii C.N.„G.Cosbuc” selectati de profesorii responsabili
Data: Joi, 17 noiembrie 2011, ora 14:00-16:00
Locul: Sala de Festivitati a C.N. „G.Cosbuc” , Motru



V. Patrula Eco/ Imaginea corporala si alimentatia sanatoasa
(Dezbatere pe tema necesitatii adoptarii unui stil de viata sanatos si activarea „Patrulei Eco” responsabila cu disciplina si curatenia in scoala.)
Participanti: Elevi ai C.N. „G.Cosbuc”, Comisia de disciplina
Locul: Sala 16, si in incinta si curtea scolii pentru curatenie


VI. Razboi si Pace. Pacea vazuta prin ochii copiilor
Expozitie de desene realizate de elevii claselor I-IV
Organizatori – Comisia invatatorilor
Data: 18 noiembrie 2011

sâmbătă, noiembrie 12, 2011

Concurs judetean "Familia mea nu iubeste violenta!"

Concursul cu tema „Familia mea nu iubeşte violenţa!” se adresează tuturor elevilor din clasele I-XII. Fiecare participant este invitat să exprime artistic tema concursului respectând secţiunile acestuia.
Concursul se va desfăşura în perioada14 noiembrie – 8 decembrie  2011, în trei etape:
*      14 – 29 noiembrie: realizarea lucrarilor:
*      30 noiembrie – 2 decembrie : primirea lucrărilor
*      5 decembrie – 7 decembrie: jurizarea lucrărilor.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 7 decembrie 2011 la Biblioteca Judeteana "Christian Tell" în prezenţa organizatorilor, partenerilor şi a sponsorilor concursului.

Pentru fiecare secţiune în parte se vor acorda următoarele premii: premiul I, premiul II, premiul III, mentiune.

 Sectiunile concursului si reguli de participare:

I. Pentru clasele I-IV:

  Secţiunea: „DESEN”:
-    Lucrările vor fi realizate pe hârtie de bloc de desen tip A 4.
-     Se pot folosi creioane colorate, carioci, acuarele, markere, etc.
-     Pe spatele lucrării vor fi trecute numele şi prenumele elevului, clasa, tema / titlul lucrării, numele şi prenumele învăţatorului coordonator, date de contact ale unităţii de învăţământ (număr de telefon / fax, e-mail dacă este cazul).
Desenul va fi însoţit de un mesaj / motto sugestiv.
Fiecare elev poate participa la concurs cu un singur desen.
-    Criterii de evaluare pentru lucrările depuse în cadrul secţiunii „DESEN”: acuratetea lucrarii, creativitate, imaginatie, realizarea tehnica, insotirea desenului de un mesaj/motto.

II. Pentru clasele V-VIII:
Secţiunea: „Compuneri”:
-    Compunerea nu va depăşi o pagină de tip A4 şi va fi tehnoredactată în Word, font Times New Roman de 12, pe suport de hârtie.
-     Titlul compunerii este ,,Scrisoare către violenţă”, iar conţinutul trebuie să respecte tema concursului.
-  Pe spatele lucrării vor fi trecute numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele învăţătorului coordonator, date de contact ale unităţii de învăţământ (număr de telefon / fax,     e-mail dacă este cazul).
-   Criterii de evaluare pentru lucrările depuse în cadrul secţiunii „Compuneri”: acuratetea lucrarii, relevanta eseului in raport cu tema concursului, creativitate/imaginatie, exprimare corecta din punct de vedere gramatical, vocabular folosit.

Pentru clasele IX-XII:
 Secţiunea: „Film scurtmetraj, spot”
Condiţii tehnice:
*      Film: sunt acceptate numai producţii de scurtmetraj cu durata de 10-15 min, circumscrise temei secţiunii
-   Filmele sunt creaţii originale, iar autorii sunt prezentaţi pe generic
- În echipe, coordonaţi de un profesor, elevii vor realiza filmuleţe de scurtmetraj şi reportaje prin intermediul cărora vor transmite un puternic mesaj antiviolenţă 
- Nu se acceptă producţii care induc un mesaj verbal sau video violent
*      Spot: sunt acceptate numai spoturi video originale, cu durata de 30-60 sec, circumscrise temei.
Producţiile de film şi spot vor fi prezentate juriului pe casete video VHS, CD sau DVD, inscripţionate cu numele autorului, numele profesorului coordonator şi unitatea şcolară
Criterii de evaluare pentru lucrările depuse în cadrul secţiunii „Film scurtmetraj, spot”: Originalitate, Calitatea imaginii, calitatea sunetului, scenariul, claritatea mesajului, creativitate, interpretare.


Modalitate de inscriere: 
La nivelul fiecarei unitati de invatamant se realizeaza o selectie a lucrarilor realizate si se trimit la C.J.R.A.E. primele patru lucrari de la fiecare sectiune, insotite de fisele de inscriere.  
  
Lucrările se primesc la sediul CENTRULUI JUDEŢEAN DE RESURSE ŞI DE ASISTENŢĂ EDUCAŢIONALĂ  ( Strada Tismana, Nr. 1A, Tg-Jiu, Telefon / Fax: 0253 / 210 313, consiliere@cjraegorj.ro, www.cjraegorj.ro )

Data limită pentru primirea lucrărilor la adresa mai sus menţionată este 2 decembrie  2011.

Tabara de limba engleza la Ranca

In vacanta de iarna se va organiza la Ranca o Tabara de Engleza pentru elevii cu varse intre 7 si 16 ani. TABARA DE LIMBA ENGLEZA „New Generation” implica, prin activitatile sale organizate impreuna cu profesori americani, dezvoltarea personala a copiilor.



Obiectivele urmaresc ca elevii participanti:
  • sa-si dezvolte tehnicile de comunicare in cadrul grupului, in general, si pe cele in limba engleza, in special;
  • sa lucreze in echipa si sa lege mai usor prietenii;
  • sa isi asume resposabilitati in cadrul grupului;
  • sa se dezvolte armonios prin participarea la activitati artistice si sportive desfasurate in aer liber;
  • sa ia contact direct cu realitatea in excursiile/drumetiile organizate, acestea stimuladu-le spiritul de initiativa, imbogatind sfera informationala, declansand trairi afective si oferind conditii prielnice exersarii conduitei moral-civice a copiilor.

*  Cea mai mare parte a atelierelor de lucru si a activitatilor reacreative se vor desfasura in limba engleza.
*  Elevii vor beneficia de activitati de leadership.
*  Programul de relaxare si divertisment include jocuri, concursuri, activitati care sa contribuie la dezvoltarea personala a copiilor.

GRUPE de VARSTA intre 7 ani – 16 ani, vor fi grupati pe niveluri de cunostinte/abilitati, apropiate si ca varsta;

CAZARE (www.ranca.ro) CAPACITATE HOTELIERA MODERNA, in afara traficului rutier, aflata in linistita statiune Ranca din judetul Gorj (Hotel Mina situat la o altitudine de 1600 m, intr-un decor superb; apa curenta; apa calda; centrala proprie;salina,teren de fotbal sintetic, Internet wireless)

FACILITATI :  sala de fitness, teren de sport, gradina/curte, terasa, parcare proprie, sauna si solarium , sala de conferinte, cabinet medical;

Programul zilnic:
  • Micul dejun (8.00 –  9.00)
  • Cursuri de limba engleza 9.30 – 12.30
  • Masa de pranz (13.00 – 14.00)
  • Siesta (14.00 – 15.00)
  • cursuri de schi (de la 15.30 -17.30) organizate cu sprijinul SALVAMONT Ranca
  • Masa de seara (18.30 – 19.30)
  • Show time (20.00 – 22.00)discoteca optional pana la 23.00
Concursuri –Fashion Show/ Talent Show/ Dance-Show/ Musical Chairs/ Camp’s News Journal,/Healthy Living Day/Riddle Competition/American Trivia/Photo Competition/Treasure Hunt/ Karaoke etc. (Se vor alege in functie de preferintele grupului de elevi si profesori din fiecare serie)
  • Discoteca (pana la 11.00)
Informatii utile si preturi:

Tariful taberei (3nopti/4 zile cazare; pensiune completa): 440 lei
Se ofera 1 gratuitate la 10 platitori!

Conditii de inscriere:
*achitarea unui avans de 150 lei;
*solicitarea unei adeverinte medicale (medicul de familie) si a avizului epidemiologic eliberat cu maxim 48 de ore inainte de sosirea in tabara

Serii disponibile: 8-11 ianuarie 2012; 11-14 ianuarie 2012

Avand in vedere faptul ca numarul de locuri este limitat in aceasta tabara, va rugam sa confirmati participarea cat de curand posibil. 

Persoane de contact:
Prof. Radoi Carmen: Tel.O747673668; email: dumitrescu_carmen2006@yahoo.com
Prof. Tamisi Mirela: Tel. 0762291313; email:  mirela.tamisi@yahoo.com

luni, noiembrie 07, 2011

Festivalul National de Teatru "Alter Ego"

Ediţia a X-a a Festivalului National de Teatru "Alter Ego"se va desfăşura la Turda în perioada 26-27 mai 2012 şi va avea trei secţiuni: spectacol, text, imagine. Festivalul de teatru se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la şcoli generale (clasele I-VIII) şi licee. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu respectiv de liceu, vor concura în secţiuni separate, urmând ca fiecare secţiune să aibă clasament şi premii proprii.
 
Categoria Spectacol
 
Piesele prezentate trebuie să fie interpretate exclusiv în limba română. Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 15 şi 40 de minute. Data limită pentru primirea înscrierilor este de  27 aprilie 2012.  
 
Categoria Text
La această secţiune a Festivalului pot participa elevi şi profesori, autori de texte dramatice (sau dramatizări) originale. Termenul de trimitere a textelor este 28 februarie 2012.
 
Categoria Imagine
 
Pentru această secţiune se pot trimite lucrări de grafică realizate de elevi (ilustraţie de text dramatic sau bandă desenată realizată după fragmente de text dramatic) şi inspirate de opera lui I.L. Caragiale (2012 - Anul Caragiale). Concursul nu presupune niciun fel de constrângeri tehnice în ceea ce priveşte realizarea lucrărilor. Cele mai reuşite lucrări trimise vor fi expuse pe durata finalei Festivalului, şi vor fi premiate. Termenul de trimitere a lucrărilor este 27 aprilie 2012 (data poştei).

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.festivalulalterego.ro

duminică, noiembrie 06, 2011

Concurs foto: Traditii si Obiceiuri

Revista on-line Clubul Foto si magazinul F64 Studio continua seria concursurilor de fotografie si in luna noiembrie. Pasionatilor de fotografie li se propune o tema inedita: Traditii si Obiceiuri.


Calendarul desfasurarii concursului:

- 3 Noiembrie – 15 Decembrie: inscrierea lucrarilor si votul public (http://www.clubulfoto.com/concurs/)
- 15 – 20 Decembrie: Jurizare
- 21 Decembrie: Afisarea castigatorilor

Lucrarile pot aborda genuri de fotografie diverse, cum ar fi: portretul, foto-reportajul, instantanee, peisaje, fotografie de strada etc. dar trebuie sa se incadreze in tema impusa!
 
Mai multe detalii pe www.clubulfoto.com

sâmbătă, noiembrie 05, 2011

Informatii referitoare la examenele nationale din anul 2012

În conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2011-2012 şi cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2012, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a publicat luni, 31 octombrie 2011, pe site-ul http://www.subiecte2012.edu.ro/ modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012.

 La paginile de mai jos sunt disponibile:

- Modele de subiecte BAC 2012: aici

- Modele de subiecte Evaluare Nationala 2012: aici

- Programele pentru BAC din anii trecuti: 2009, 2010, 2011

- Programele pentru Evaluare Nationala din anii trecuti: 2010, 2011

- Calendar BAC 2012: aici

- Calendar Evaluare Nationala 2012: aici

vineri, noiembrie 04, 2011

Selectie pentru intrarea in trupa de teatru a scolii

 Cercul de teatru al Colegiului National "George Cosbuc" organizeaza selectie pentru intrarea in trupa de teatru a scolii. 

Cei care doresc sa participe (elevii din clasele de liceu) vor fi prezenti luni, 7 noiembrie 2011, ora 13:00, la sala 11, avand in repertoriu:

   - o poezie si/sau un cantec

   - un monolog

Activitatea se va desfasura sub conducerea domnului profesor Ion Alexandrescu, actor la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din Targu-Jiu.

joi, noiembrie 03, 2011

A inceput campionatul scolar de fotbal

Astazi a inceput campionatul scolar de fotbal pentru clasele IX-XII din CNGC Motru. Se joaca in sistem eliminatoriu. Fiecare echipa are pe teren 5 jucatori de camp si un portar, iar partida are doua reprize a cate 15 minute.

Arbitrii campionatului sunt:
- Profesor Daraban Cosmin
- Profesor Hanu Valentin
- Elev Vilceanu Eugen
- Elev Elinescu Ciprian

Programul primei runde de meciuri eliminatorii este:

Luni - 07.11.2011

1.  9:00 - 9:30   IX F - IX B
2.  9:30 - 10:00 IX A - X F
3. 10:00 - 10:30 IX C - IX D

Marti - 08.11.2011

4. 13:00 - 13:30 XI B - XI A
5. 13:30 - 14:00 XI F - XII D
6. 14:00 - 14:30 X A - XII B
7. 14:30 - 15:00 XII F - XII A
8. 15:00 - 15:30 X B - XII C

Primul meci s-a disputat astazi intre clasele XI C si X C si s-a incheiat cu victoria 2-1 a celor de la XI C.

Reamintim ca ultimele doua editii de campionat au fost castigate de clasele X A ( acum XII A) si X B ( acum XI B).

Aveti mai jos tabloul cu jocurile din campionat:


Revenim cu informatii

Dan Puric lanseaza "Fii demn" la Tg-Jiu

Dan Puric va sustine duminica, 6 noiembrie, incepand cu ora 18:00, o conferinta ce va avea loc la Sala Sporturilor (langa Stadion) din Tg.-Jiu. In cadrul acestei conferinte Dan Puric isi va lansa noua sa carte, "Fii demn". Intrarea este libera.


Dan Puric este un personaj special al Romaniei de astazi si din totdeauna despre care se pot spune multe: se poate spune ca este actor, regizor, artist, scriitor sau carturar ... se poate spune ca este unul din putinele modele pe care le vedem la televizor. In esenta, Dan Puric este mai mult decat toate aceste cuvinte... este un suflet simplu de taran roman ce comunica prin iubire. Toate acestea fac  din intalnirea cu Dan Puric, una care nu trebuie ratata.

"Fii demn" a fost precedata de "Cine suntem" si "Omul frumos", doua carti despre identitate si iubire pe care vi le recomand cu caldura sa le cititi.

"Dan Puric n-a aparut intamplator acum. Cu o vorba a lui Iorga: Vremea l-a scos in cale" - Dan Ciachir

Respecte,

Bale(anu)

miercuri, noiembrie 02, 2011

Romeo si Julieta la Mizil

Liceul Teoretic "Grigore Tocilescu" din Mizil organizeaza ce de-a cincea editie a Festivalului international de poezie si epigrame „ROMEO SI JULIETA LA MIZIL”. La concursul organizat in cadrul festivalului pot participa iubitorii romani ai genului de orice varsta

Sectiunile Concursului:

- Poezie - maxim 4 poezii

- Epigrame - maxim 4 epigrame

Înscrierile se primesc pana la data de 30 decembrie 2011, pe www.romeojulietalamizil.ro sau prin posta, pe adresa liceului:  prof. Laurentiu Badicioiu, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”, str. N.Balcescu, nr.131, Mizil, Prahova, cod 105800, cu mentiunea: pentru „Romeo si Julieta la Mizil”, ed. a V-a. 

Valoarea totala a premiilor este de 4000 de RON.

Mai multe informatii pe site-ul oficial al concursului www.romeojulietalamizil.ro

Invitatul special al festivalului este academicianul roman Solomon Marcus.

In incheiere, o emisiune cu Solomon Marcus despre scoala din zilele de astazi:




marți, noiembrie 01, 2011

Urmatoarele activitati ale Consiliului Elevilor

Ieri, 31 octombrie, a avut loc o noua sedinta a Consiliului Scolar a Elevilor (CSE) unde s-au hotarat activitatile ce urmeaza sa fie realizate in perioada urmatoare. Acestea sunt:

Campionat de tenis de masa

Campionatul se va organiza intr-o zi de sambata din luna noiembrie (cel mai probabil 26 noiembrie). Acesta va fi organizat in paralel, pentru baieti si fete. Inscrierile se fac pana vinerea acestea (4 noiembrie). Reprezentantii fiecarei clase in CSE sunt rugati sa ii transmita pana vineri lui Tutunaru Cosmin (XII F)  lista cu elevii din clasa ce doresc sa participe.

Ziua Filozofiei

Luni, 14 noiembrie, se va organiza in scoala noastra un eveniment dedicat Zilei Internationale a Filozofiei. Cei ce doresc sa participe cu eseuri sau orice alt tip de materiale sau prezentari din acest domeniu sunt rugati sa il contacteze pe Raul Barbuceanu (X E - id de messenger: bbarbuceanu ) pana vineri.

Revista Scolii - NOI

In scola noastra, exista o revista ce a fost realizata in mai multe numere de catre elevii scolii. Dupa o pauza indelungata va aparea un nou numar al revistei. Cei ce doresc sa propuna materiale spre publicare in revista NOI sunt rugati sa o contacteze pe Mischie Dana (XI E - id de messenger: autumnal.sarah)  pana vineri. Cei interesati pot citi numarul aparut in Februarie 2006 aici.

Consiliul Scolar al Elevilor (CSE) asteapta in continuare propuneri si idei pentru noi proiecte. Felicitari tuturor celor ce se implica voluntar in activitatile CSE!