duminică, septembrie 18, 2011

Youth in Action, Tineret in Actiune, TiA - o oportunitate pentru tinerii din Romania

 De cand am aderat la Uniunea Europeana se aude tot mai des de Youth in Action, Tineret in Actiune sau mai simplu, TiA. Ce este Tineret in Actiune? TiA este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte.

Acesta vine in continuarea programului "Tineret" (Youth) si este implementat in perioada 2007 - 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.

Cine poate participa la programul Tineret in Actiune? (Candidati Eligibili)
 Organizatiile nonguvernamentale, Institutii publice implicate nemijlocit in lucurul cu tinerii, Scoli speciale pentru tineri cu dezabilitati, grupuri informale de tineri. Vezi mai multe aici

Sub ce actiuni operationale se incadreaza proiectele Tineret in Actiune?
    | 1.1   Schimburi de tineri
1  | 1.2   Initiative ale tinerilor
    | 1.3   Proiecte pentru democratie participativa

Serviciul European de Voluntariat

3.1 Cooperare cu tarile partenere din vecinatatea Uniunii Europene

4.3  Proiecte de formare si retele

5.1  Intalniri ale tinerilor si responsabililor de politici de tineret



Pe scurt:
Candidatii eligibili in cadrul programului TiA, pot aplica pentru finantare cu proiecte ce se incadreaza in actiunile operationale si urmaresc prioritatile si valorile europene.In fiecare an exista 5 termene de depunere a candidaturilor pentru finantare. Bugetul total acordat Romaniei pentru anul 2011 este 5.130.598 Euro.

La aceste oportunitati se adauga o serie de evenimente organizate in cadrul programului Tineret in Actiune, evenimente disponibilie AICI.

Daca esti un tanar implicat ce doreste sa se dezvolte personal si profesional, intr-un cadru informal, Tineret in Actiune este unul din programele cele mai ample din Romania care te poate ajuta in acest sens. Afla mai multe informatii pe site-ul oficial al programului, www.tinact.ro.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu