vineri, septembrie 16, 2011

Prima saptamana de scoala sau Testele model pentru evaluarea iniţială a elevilor

Tocmai s-a incheiat prima saptamana din anul scolar 2011-2012. Ca de obicei, aceasta saptamana a inceput "promitator" cu nenumarate discursuri despre calitatea sistemul de invatamant, despre noile rigori si schimbari in cadrul acestuia. Un exemplu ar fi chiar mesajul Primului-Ministru Emil Boc:

"Scoala romaneasca nu va mai fi pentru copiii nostri doar un furnizor de diplome, ci un furnizor de programe de formare in pas cu vremurile, adaptate competitiei internationale. Ori asta se face cu profesori bine pregatiti si atent selectionati, cu sisteme de predare compatibile scolii europene, cu sisteme de notare corecte, standardizate,"

Stiti filmele cu adolescenti care isi imagineaza ca sunt cu cele mai bune fete din liceu (desi nu o sa fie niciodata) si le place atat de mult incat uneori ei chiar ajung sa creada asta? Cam asa e la deschiderea anului scolar la orice scoala din Romania: se vorbeste numai despre performanta si rezultate remarcabile incat ajungi sa ai senzatia ca lucrurile astea chiar exista.

Daca prima zi de scoala a fost ca in fiecare an, celelalte patru zile din saptamana au fost total diferite pentru ca toata lumea ( profesori, elevi, poate chiar si Nea Petrica) a vorbit despre Testarile pentru Evaluarea Initiala. Rezultatele obţinute în urma acestor evaluari nu se trec în catalog, se comunică elevilor şi părinţilor/reprezentantului legal şi nu se fac publice. Daca inca nu v-ati facut planuri pentru weekend, aveti AICI  modele de tastari. Spor la lucru!

Respecte,

Bale(anu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu