luni, noiembrie 07, 2011

Festivalul National de Teatru "Alter Ego"

Ediţia a X-a a Festivalului National de Teatru "Alter Ego"se va desfăşura la Turda în perioada 26-27 mai 2012 şi va avea trei secţiuni: spectacol, text, imagine. Festivalul de teatru se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la şcoli generale (clasele I-VIII) şi licee. Trupele de ciclu primar, cele de gimnaziu respectiv de liceu, vor concura în secţiuni separate, urmând ca fiecare secţiune să aibă clasament şi premii proprii.
 
Categoria Spectacol
 
Piesele prezentate trebuie să fie interpretate exclusiv în limba română. Durata unui spectacol trebuie să fie cuprinsă între 15 şi 40 de minute. Data limită pentru primirea înscrierilor este de  27 aprilie 2012.  
 
Categoria Text
La această secţiune a Festivalului pot participa elevi şi profesori, autori de texte dramatice (sau dramatizări) originale. Termenul de trimitere a textelor este 28 februarie 2012.
 
Categoria Imagine
 
Pentru această secţiune se pot trimite lucrări de grafică realizate de elevi (ilustraţie de text dramatic sau bandă desenată realizată după fragmente de text dramatic) şi inspirate de opera lui I.L. Caragiale (2012 - Anul Caragiale). Concursul nu presupune niciun fel de constrângeri tehnice în ceea ce priveşte realizarea lucrărilor. Cele mai reuşite lucrări trimise vor fi expuse pe durata finalei Festivalului, şi vor fi premiate. Termenul de trimitere a lucrărilor este 27 aprilie 2012 (data poştei).

Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.festivalulalterego.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu