joi, septembrie 29, 2011

Ziua de film revine

Una dintre activitatile Consiliului Elevilor din anul scolar trecut a fost Ziua de Film, organizata de 7 ori. Pentru ca a fost o activitate apreciata de elevi, am decis sa organizam si in acest an Ziua de Film.

Raul Barbuceanu ( clasa a X-a E ) va coordona voluntar organizarea intalnirilor.

Prima vizionare de film va avea loc marti, 4 octombrie, ora 16:00 la sala 11. Sunt invitati sa participe elevii claselor X-XII, ce invata in schimbul de dimineata.  Pentru a alege filmul ce doriti sa il vizionati, va invitam sa votati in sondajul din dreapta paginii, unul dintre cele 3 filme propuse, pana duminica seara la ora 22:00. Propunerile sunt 3 filme motivationale foarte apreciate:









Consiliul Elevilor invita si incurajeaza toti elevii sa se implice in astfel de activitati, in timpul lor liber.

Ne vedem la film!

sâmbătă, septembrie 24, 2011

Bursele COSMOTE pentru absolventii de liceu

COSMOTE România lansează cea de-a doua ediţie a programului Bursele COSMOTE, proiect ce oferă 5 burse tinerilor ambiţioşi şi talentaţi. Aflat la cea de-a doua ediţie, programul se adresează tinerilor absolvenţi ai clasei a XII-a din anii 2010 şi 2011, care au fost admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, în cadrul sesiunii de admitere din 2011.

Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui dosar de înscriere; cea de-a doua etapă constă în participarea la un interviu, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 5 burse. Cuantumul unei burse este de 150 Euro/lună, timp de 9 luni pe an (octombrie – iunie), pe perioada desfăşurării studiilor universitare. 

Inscrierile se realizeaza in perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2011. 

Regulamentul concursului si alte informatii utile sunt disponibile pe site-ul: www.burselecosmote.ro


vineri, septembrie 23, 2011

Hai si tu la curatenia nationala Let's Do It, Romania !

Anul trecut a avut loc pentru prima data in Romania evenimentul Let's Do It Romania. Evenimentul este unul dintre cele mai semnificative proiecte pe plan national ce isi propune sa trezeasca spiritul civic al oamenilor prin implicarea simultana in ecologizarea zonelor din arealele naturale.



Considerat a fi un succes, Let's Do It Romania se organizeaza si in 2011 pe 24 septembrie. Ca si anul trecut, exista o echipa formata din elevi si profesori voluntari ai Colegiului National "George Cosbuc" Motru. Intalnirea voluntarilor va avea loc in curtea scolii maine dimineata la ora 08:00. Le recomandam celor ce doresc sa participe sa isi aduca manusi menajere. 

Din pacate, in organizarea din 2010 s-au raportat o serie de erori. Un exemplu ar fi chiar in cazul echipei de voluntari a CNGC careia i s-a repartizat pentru ecologizare o zona din orasul Motru, in conditiile in care proiectul urmareste ecologizarea arealelor naturale (vezi aici). Cu toate acestea, ideea proiectului este una salutara ce merita sustinuta de cat mai multi oameni.

Mai multe informatii pe www.letsdoitromania.ro .


Ne vedem la curatenie. Let's Do It, Motru , Let's Do It Romania!

joi, septembrie 22, 2011

CIPE Youth Essay Contest 2011

The Center for International Private Enterprise (CIPE) organizeaza anul un concurs international de eseuri pentru tineri. La concurs pot participa tinerii cu varste intre 18 si 30 de ani.


 Categoriile din acest an sunt : 

  * Democratic Transitions
  * Economically-sustainable development
  * Corruption

Premiul pentru primele trei locuri este de cate 1000 $.

Termenul limita de trimitere a aplicatiilor este 14 Noiembrie 2011.

Mai multe informatii pe site-ul concursului, aici.

miercuri, septembrie 21, 2011

Din experienta unui student in Marea Britanie

E de varsta noasta, are ambitii si visuri, a realizat déjà multe si ne poate servi ca model de inspiratie. Se numeste Mircea Neicu, este din Orsova si incepand din aceasta toamna va studia Psihologia la Lancaster University UK, clasata a 8-a anul trecut in topul universtatilor din Marea Britanie. A avut amabilitatea de a purta o discutie cu mine si de a-mi impartasi experientele lui. Sper ca vorbele lui sa va motiveze si pe voi.

Dupa cum am spus , Mircea este din Orsova, un oras destul de apropiat de Motru din punct de vedere geografic si cu care are multe in comun: ambele sunt linistite, mici si aproape nimeni nu are idee unde sunt pe harta. Orsova are 2 supermarketuri si 3 licee (difera proportia). Mircea a studiat filologia la Liceul teoretic Traian Lalescu , cu specializarea engleza intensiv. “Acolo am avut parte de educatie la cel mai inal nivel, in special engleza si istorie. Cam totul de atlfel…era cat se poate de temeinic facut.” Desi a ales filologia ca sa scape de matematica si de toceala impusa, a descoprit ca a facut o alegere buna. Mai ales engleza l-a ajutat sa isi urmeze visul- inca de pe vremea cand nu stia ca are unul-.



S-o luam cu inceputul


“La inceput a fost mai de graba o provocare. Cei de la Shakespeare School au anuntat un concurs de eseuri in limba engleza. Domnul professor de la acea vreme, domul Radu Rusu ne-a “provocat” sa participam la acest concurs spunandu-ne ca vrea sa vada cat mai multe ede participare de-ale noastre. Ne-a cerut sa participam, nu sa castigam. Nu ne gandisem la asta. Tema era ‘Rolul si viitorul site-urilor de social networking hi5 si Facebook’. Mi s-a parut o tema intresanta, mai ales pentru ca avea legatura cu psihologia- care m-a fascinate dintotdeauna-. Asa ca in weekendul urmator , sambata, m-am apucat de el .” Apoi a urmat asteptarea, si invitatia de a merge la un inteviu la Bucuresti , ca unul din cei 15 finalisti. “Eram extreme de fericit. Era primul interviu din viata mea. Cand am intat acolo, m-au cuprins emotiile. Erau 6 profesori in fata mea si timp de 20 de minute m-au intrebat tot felul de lucruri la care nici nu te poti gandi. Dar mi-am dat seama ca sunt niste oameni extraorinari.” (Un exemplu de intrebare?)” A fost ceva de genul: daca ai putea calatori in timp, ai face-o ,si unde anume ai merge ? Eu am raspuns ca da, as merge undeva in viitor.Si apoi m-au intrebat de ce. Am zis ca nu prea mult, probabil 100 de ani ar fi suficient sa inteleg efectele prezentului si sa ma intorc sa le explic celor din prezent. Oricum, eram foarte multumit, pentru ca cele 20 de minute au trecut foarte repede. Erau intr-adevar niste oameni extraordinari, puteai vorbi despre orice cu ei si stiai ca au ceva de spus”

Apoi…


“Apoi dupa inca 2 saptamani am fost chemat din nou la festivitatea de premiere. Dupa 6 ore cu trenul, dimineata am ajuns acolo. Cand au inceput sa strige castigatorii, dupa primii strigati, cand mi-am dat seama ca ,chiar as putea castiga ceva, m-am emotionat. Fiind al 14-lea strigat, adica al doilea, mi-au spus ca am castigat o scoala de vara la Cambridge. Doamna Daniele Pavoini de la Mirunette International Education mi-a explicat mie si castigatorului locului 1 de ce am fost alesi noi. Tot dansa mi-a oferit ajutor cand am fost chemat la interviu la universitate. Dar despre asta mai tarziu…”

In Anglia…

La aterizarea pe Heathrow, primul lucru pe care l-a remacrat a fost vantul taios si ploaia marunta- asta in mijlocul lui August. Experienta Cambridge i-a dat o alta intelegere a lumii. A cunoscut alti tineri din toata lumea (e.g. Japonia, Spania, Bulgaria). Spune ca japonezii i-au facut o impresie foarte buna pt ca erau prietenosi si foarte bine educati. Cu doi dintre ei tine legatura si ii ajuta sa isi perfectioneze engleza lucrand cu ei online.

La Cambridge a trebuit sa dea un test de limba engleza in urma caruia a fost plasat in grupa de cunoscatori avansati. Toate metodele de invatare erau neobisnuite, dar intru totul provocatoare. “De exemplu, ne-au dat sa cititm ceva de E .A .Poe, unde se povestea o istorie din perspective unui personaj. Si am primit sarcina de a recreea apoi noi aceeasi intamplare din perspectiva celuilalt personaj. Sau trebuia sa construim finalul unui sonet cu inceput dat.” Cat despre tineri… “ Am vazut ca desi de varsta noastra, pareau sa aiba o seriozitate, ca si cum ar stii ce vor sa faca si cum sa ajunga acolo.Un alt fel de tinret , mai matur. ”




La intoarecera in tara…


“Stiam deja ce voiam sa studiez, dar nu aveam o idee clara. Dar dupa Cambridge, am stiut ca acolo voiam sa merg, in Anglia. Acolo am simtit ca apartin unui loc, era sentimentul acela ca esti in locul potivit, ca acolo trebuie sa fi.” Asa ca la intoarcerea acasa, s-a apucat de aplicatia UCAS, pentru care mai avea la dispozitie o singura luna. Pentru cei care nu stiu, multi dintre cei care vor sa plece in strainatate la faculate isi incep UCAS cu cel putin 6-7 luni inainte. Sunt multe cerinte si vrei sa dai ce ai mai bun, pentru ca in functie de ce scrii acolo, depind ofertele universitatilor. Mircea a ales ca optiuni : Cambridge, Lancaster, Surrey, Dundee si St Andrew’s . La Cambridge a optat pentru King’s College, unul dintre cele trei “ colegii emblema “ ale universitatii. A ales King’s pentru ca a vrut sa tinteasca sus, desi poate ar fi fost mai usor daca ar fi ales un colegiu mai putin renumit. Dup ce a trimis UCAS, a primit SAQ Supplementary Application Questionnaire- un fel de UCAS special pentru Cambridge. E mult mai specific si mai detaliat. Trebuie sa vorbesti despre tine, parintii tai si relatia ta cu ei, de ce vrei la Cambridge . In principiu, vor sa vada daca tu ai de oferit ceva Angliei si universitatii.


A trecut o vreme pana cand s-a intamplat urmatorul lucru: in Decembrie a fost chemat pentru interviu la Cambridge. Aplicatia lui ii intrigase indeajuns incat sa vrea sa afle mai mult despre el. Si pentru ca nu ar fi avut cum sa ajunga acolo, a apelat la doamna Daniela Pavoni, rugand-o sa il ajute. Mirunette International se ocupa de scoli de vara in Anglia si in alte tari si ajuta sa intre la universitati si stiau ca e rar ca un student roman sa ajunga acolo, iar Mircea s-a gandit ca ar putea sa le ofere la schimb informatii ‘din interior’.

La interviu…


“Eu m-am dus acolo stiind ca trebuie sa dau tot ce am mai bun si ca ei vor sa vada daca pot sa lucreze cu mine, daca pot sa ma transforme intr-un student de exceptie. Si fiindca mi s-a oferit posibilitatea de a merge acolo o zi mai devreme, eram liber sa vizitez locurile cunoscute. Desigur, cand am ajuns acolo m-a apucat nostalgia ca au trecut 4 luni. Era aproape de Craciun si erau ornamente , colinde si afara era un vant de iti trecea prin oase. Pur si simplu tremuram de frig. Am vrut saq fac poze dar m-am dat batut. As fi vrut sa intru in capela, dar era inchis pentru ca trebuia sa vina regina acolo la slujba.” Peste noapte nu a putut dormi din cauza emotiilor. In ziua urmatoare, dupa micul dejun, la ora 9 a avut primul test de inteligenta ( nu toate colegiile cer acest Thinking Assesment Test, care e mai de graga un test de logica in gandire). “ La intrare eram foarte amuzat ca unii au venit cu carti ( eu venisem in Anglia doar cu rucsacul ), cand de fapt nu e nicio carte care te poate pregati pentru genul acela de test. Orice ti-ai putea imagina, sigur va fi radical diferit de ce vei primi. E un test ce priveste logica si gandirea, nu e pentru matematicieni sau artisti. Am facut cat am putut eu de bine, dar erau foarte multe capcane. M-a surprins ca erau si doi romani. La iesire vorbeau despre cat de simplu li se paruse-eu zic ca daca ti s-a parut simplu, nu ai observat capcanele.”

“ Dupa pranz am fost chemat la primul interviu la care am fost intervievat de un doctor in psihologie si o doamna doctor in socilogie. Al doilea interviu a fost cu doi doctori in politica.” L-am intrebat cum erau .” Nu dificil e cuvantul, ci surprinzator. Te intrebau chestii la care nu te-ai gandi in mod normal si iti dadeai seama ca nu aveau intrebarile pregatite dinainte. Le veneau pe loc, iar tu nu stiai cu ce sa incepi pentru ca niciodata poate nu te gandisei la chestia aia. De exemplu, m-au intrebat :’Ce ai face daca tu ai vinde asigurari de viata si doua personae, una bolnava de cancer cealalata in urma unui accident cu parapanta ar muri si ar trebuie sa ii platesti polita doar unuia dintre ei? Cui ai alege sa i-o platesti? ‘Eu am raspuns ca persoanei bolnave de cancer, pentru ca celalat a avut de ales si si-a asumat un risc.”

“Odata ce intelegeau care e punctual tau de vedere asupara unui subiect te intrerupeau si treceau la alta intrebare. De exemplu vorbeam despre comunismul din Romania si urmatoarea chestie la care au sarit a fost care consideri ca sunt defectele democratiei. Erau interesati in special despre ce am eu de spus despre comunism si cum a evoluat Romania pana azi.”

Un sfat…


“Sa fi cat de natural poti fi, sa arati exact cine esti, sa nu incerci sa minti, sa disimulezi sau sa iti creezi o alta personalitate… sa dai tot ce ai mai bun. Oamenii aceia vor sa te vada pe tine cum esti cu adevarat. Ei vor in primul rand sa cunoasca adevarata ta personaliate, nu ceea ce arati ca esti.”

Desi nu a fost acceptat la Cambridge, Mircea sa poate mandri ca este acum student al uneia dintre cele mai prestigioase universitati din Anglia, iar experienta lui ne arata ca si din orase mici tinerii isi pot indeplini vise mari. El a primit initial o oferta conditionata –de media 9.50 la bac- la Lancaster si o oferta de la Dundee unde ii cereau minim 6.50 la bac.


Planuri de viitor…


“Planuri de viitor? Imi doresc sa fac tot ceeea ce am facut si pana acum, ceea ce consider eu ca merita sa arat daca iesi dintr-o tara sau un orasel mic. Da-mi demonstrez doar mie, nimanui altcuiva . Tot ce fac e la nivel personal, suna egoist, dar nu am vrut sa dovedesc ceva cuiva. Un plan… ar fi sa merg acolo, sa muncesc part time, sa invat cat pot eu de mult, apoi dupa trei ani de studii sa fac un post graduate care nu stiu in ce va fi, dar oricum ceva legat de psihologie. Nu prea poti sa ai multe planuri cand esti tanar, vrei decat sa experimentezi. “

Material realizat de Elona Giubega, eleva in clasa a XII-a A.

marți, septembrie 20, 2011

Participa acum la Concursul Literar National "Incubatorul de condeie"

AdLittera a lansat luni, 19 septembrie a.c., cea de-a doua ediţie a concursului literar național “Incubatorul de condeie”, ce se va desfăşura în mediul online în perioada 19 septembrie-19 noiembrie a.c., competiție anuală adresată amatorilor de creație literară.

Concursul este structurat pe două secţiuni – Poezie şi Proză scurtă.


Structurat în două secţiuni – Poezie şi Proză, concursul îşi va premia câştigătorii într-un cadru festiv, iar creaţiile acestora vor fi publicate în Antologia IDC de către editurile partenere ale AdLittera. Premiul special constă într-un loc în Tabăra de creaţie „DeBOOT CAMP IDC”, ce va fi organizată în vara anului 2012.

Totodată, scriitorii amatori ce vor intra în competiţie vor putea participa în perioada 1 octombrie-12 noiembrie la o serie de ateliere de creaţie literară, coordonate de scriitoarea Monica Ramirez.

Mai multe detalii despre inscriere sunt disponibile aici.

Regulamentul concursului poate fi descarcat de aici
 

duminică, septembrie 18, 2011

Curs Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune la Tg. Jiu

In postul anterior am vorbit despre programul Tineret in Actiune si oportunitatile oferite de acesta. Acum, va prezentam una dintre aceste oportunitati: modulul de formare "Managementul Voluntarilor in context Tineret in Actiune" ce se desfasoara la Targu-Jiu in perioada 23-25 septembrie 2011.

Cine poate participa?

• coordonatori de voluntari,
• coordonatori de proiecte in care sunt implicati voluntari,
• lucratori de tineret,
• membrii ONG,
• membri ai unor grupuri informale de tineri,
• reprezentanti ai institutiilor publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii,
• tineri intersati de programe europene pentru tineret


Nu se percepe taxa de participare.


Termenul limita de trimitere a aplicatiei este 20 septembrie.

La sfarsitul acestui modul de formare, participantii vor putea sa (obiectivele modulului„Managementul Voluntariatul în context Tineret in Actiune”):

1. precizeze tipurile si caracteristicile voluntariatului si oportunitatile de voluntariat oferite de programul Tineret in Actiune
2. utilizeze metode diferite de recrutare/motivare/evaluare a voluntarilor in asociatiile lor si in cadrul proiectelor Tineret in Actiune;
3. identifice competentele specifice si rolurile coordonatorilor de voluntari in proiectele Tineret in Actiune

La acestea, se adauga si alte motive pentru care merita sa participi: ai posibilitatea de a-ti face noi prieteni si de a intra in contact cu persoane implicate in actiuni de voluntariat, te poti dezvolta personal si profesional intr-un cadru informal, poti afla mai multe informatii despre programul Tineret in Actiune si despre implicarea in ONG-uri  - Toate acestea la numai 42 km de Motru. :)

Date de contact:
Marian Ancuta, email: marian.ancuta@infotineret.ro, telefon: 0721 790 578 

Mai multe informatii aici

Youth in Action, Tineret in Actiune, TiA - o oportunitate pentru tinerii din Romania

 De cand am aderat la Uniunea Europeana se aude tot mai des de Youth in Action, Tineret in Actiune sau mai simplu, TiA. Ce este Tineret in Actiune? TiA este programul Uniunii Europene care sustine activitatile de invatare nonformala pentru tineri, prin finantarea de proiecte.

Acesta vine in continuarea programului "Tineret" (Youth) si este implementat in perioada 2007 - 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret.

Cine poate participa la programul Tineret in Actiune? (Candidati Eligibili)
 Organizatiile nonguvernamentale, Institutii publice implicate nemijlocit in lucurul cu tinerii, Scoli speciale pentru tineri cu dezabilitati, grupuri informale de tineri. Vezi mai multe aici

Sub ce actiuni operationale se incadreaza proiectele Tineret in Actiune?
    | 1.1   Schimburi de tineri
1  | 1.2   Initiative ale tinerilor
    | 1.3   Proiecte pentru democratie participativa

Serviciul European de Voluntariat

3.1 Cooperare cu tarile partenere din vecinatatea Uniunii Europene

4.3  Proiecte de formare si retele

5.1  Intalniri ale tinerilor si responsabililor de politici de tineret



Pe scurt:
Candidatii eligibili in cadrul programului TiA, pot aplica pentru finantare cu proiecte ce se incadreaza in actiunile operationale si urmaresc prioritatile si valorile europene.In fiecare an exista 5 termene de depunere a candidaturilor pentru finantare. Bugetul total acordat Romaniei pentru anul 2011 este 5.130.598 Euro.

La aceste oportunitati se adauga o serie de evenimente organizate in cadrul programului Tineret in Actiune, evenimente disponibilie AICI.

Daca esti un tanar implicat ce doreste sa se dezvolte personal si profesional, intr-un cadru informal, Tineret in Actiune este unul din programele cele mai ample din Romania care te poate ajuta in acest sens. Afla mai multe informatii pe site-ul oficial al programului, www.tinact.ro.
 

vineri, septembrie 16, 2011

Prima saptamana de scoala sau Testele model pentru evaluarea iniţială a elevilor

Tocmai s-a incheiat prima saptamana din anul scolar 2011-2012. Ca de obicei, aceasta saptamana a inceput "promitator" cu nenumarate discursuri despre calitatea sistemul de invatamant, despre noile rigori si schimbari in cadrul acestuia. Un exemplu ar fi chiar mesajul Primului-Ministru Emil Boc:

"Scoala romaneasca nu va mai fi pentru copiii nostri doar un furnizor de diplome, ci un furnizor de programe de formare in pas cu vremurile, adaptate competitiei internationale. Ori asta se face cu profesori bine pregatiti si atent selectionati, cu sisteme de predare compatibile scolii europene, cu sisteme de notare corecte, standardizate,"

Stiti filmele cu adolescenti care isi imagineaza ca sunt cu cele mai bune fete din liceu (desi nu o sa fie niciodata) si le place atat de mult incat uneori ei chiar ajung sa creada asta? Cam asa e la deschiderea anului scolar la orice scoala din Romania: se vorbeste numai despre performanta si rezultate remarcabile incat ajungi sa ai senzatia ca lucrurile astea chiar exista.

Daca prima zi de scoala a fost ca in fiecare an, celelalte patru zile din saptamana au fost total diferite pentru ca toata lumea ( profesori, elevi, poate chiar si Nea Petrica) a vorbit despre Testarile pentru Evaluarea Initiala. Rezultatele obţinute în urma acestor evaluari nu se trec în catalog, se comunică elevilor şi părinţilor/reprezentantului legal şi nu se fac publice. Daca inca nu v-ati facut planuri pentru weekend, aveti AICI  modele de tastari. Spor la lucru!

Respecte,

Bale(anu)

miercuri, septembrie 14, 2011

Aplica la un workshop european pentru tineri in Berlin


Iniţiativa Tinerilor pentru Modernizarea României, organizaţie non-guvernamentală de tineret care îşi derulează activitatea sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, organizează, împreună cu alte ONG-uri de tineret din Europa şi sub coordonarea Europe&Me, workshop-ul Do you speak European?, care va avea loc între 15 şi 22 decembrie în Berlin, Germania.

Înscrierile se realizează numai online, la adresa web www.europeandme.eu/workshop, până la data de 26 septembrie 2011. Se pot înscrie toţi tinerii români cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Toate costurile sunt asigurate de Uniunea Europeană prin programul Tineret în Acţiune şi Fundaţia Culturală Allianz. Totuşi, organizatorii percep o taxă generală de participare în valoare de €35, care se achită în Berlin, la momentul sosiri

Mai multe detalii aici.

duminică, septembrie 11, 2011

Incepe anul scolar 2011-2012

Dupa cum bine stiti, maine, 12 septembrie, incepe anul scolar 2011-2012.Pentru boboci, urmeaza anul acela al "necunoscutului" unde se intalnesc cu noi colegi, cu noi profesori si cu faimoasa viata de liceu. Pentru cei de clasele a X-a si a XI-a urmeaza un an lejer in care o sa fie cu gandul mai mult la majorate, iar pentru cei de clasa a XII-a urmeaza marea sperietoare (mai ales dupa ce a fost anul acesta) : BAC-ul. Daca va fi asa, urmeaza sa vedem.

Despre ce aduce nou acest an scolar in Sistemul de Invatamant puteti citi mai multe aici. Deocamdata, programul Scoala Altfel e inca un mister, dar asteptam noutati.

Oricum ar fi, cel mai important e sa ne bucuram de anii de liceu pentru ca nu ne reintalnim cu ei si sunt atat de speciali... De asemenea, pentru atunci cand o sa fiti nemultumiti de programe incarcate sau de alte probleme din Sistemul de invatamant va propun sa va reamintiti cuvintele de aici si aici.

Mai jos aveti programul zilei de maine, conform caruia festivitatea de deschidere va incepe la ora 09:00. Ne vedem la scoala :)



Respecte,

Bale(anu)

miercuri, septembrie 07, 2011

Concurs de fotografie "Wiki Loves Monuments "

Wiki Loves Monuments este un concurs pan-european de fotografie destinat fotografiilor libere ale monumentelor istorice din mai mult de 10 țări, inclusiv România. Concursul foto va avea loc între 1 și 30 septembrie, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului.

Principiul concursului este unul federativ: fiecare țară organizează propriul concurs, iar primele 10 fotografii din concursul național vor participa în cadrul concursului european.

În România, concursul este organizat sub egida asociației ProLinux și beneficiază de suportul unor sponsori.

 Detalii despre modalitatea de inscriere gasiti aici.

Premii: 

 Pentru concursul din Romania
  • premiul I – 500 RON și un tricou
  • premiul II – 400 RON și un tricou
  • premiul III – 300 RON și un tricou
  • 7 mențiuni constând într-un tricou WLM
Pentru concursul European
  • o excursie la Wikimania 2012 în Washington D.C. (include transportul, cazare și participarea la conferință)
  • o ramă foto Aiptek P8 3D de 20 cm și poza imprimată în aluminiu (40x60cm) oferite de Europeana
  • Un zbor de 20 de minute peste cel mai vestic punct din Europa, Cabo da Roca în Portugalia (transportul până acolo nu este inclus)
  • Un abonament pe un an la www.guygowan.com, un site cu tutoriale despre editarea foto și un DVD Guy Gowan.
Mai multe detalii despre concurs sunt disponibile pe site-ul www.wikilovesmonuments.ro

The world is where we live

The world is where we live from WWF on Vimeo.

duminică, septembrie 04, 2011

Concurs foto "Back to School"

O buna parte din concursurile pe care le-am prezentat pana acum pe blog au fost concursuri de fotografie. Dupa cum spune si titlul, pasionatilor de fotografie li s-a mai pregatit un concurs, de data aceasta cu tema Back to School.


Back to school, back to work, back to ... life!Surprinde intr-o fotografie cum arata viata ta dupa vacanta si poti castiga un PREMIU LA ALEGERE sau un Voucher de cumparaturi! Lucrarile pot aborda genuri de fotografie diverse, cum ar fi: portretul, foto-reportajul, instantanee etc. dar trebuie sa surprinzi intr-o singura fotografie cum arata viata ta dupa vacanta: prima zi de scoala, prima zi de munca... o zi de dupa vacanta din viata ta!

Calendarul desfasurarii concursului:
- 1 – 30 Septembrie: Inscrierea lucrarilor si votul publicului (www.ClubulFoto.com)
- 1 – 15 Octombrie: Jurizarea
- 15 Octombrie: Anuntarea castigatorilor.

Regulamentul concursului este disponibil aici.

Mai multe detalii pe www.clubulfoto.com.

vineri, septembrie 02, 2011

Echipa de dezbateri a colegiului s-a calificat la etapa nationala a concursului "Tinerii Dezbat"

Sunt sigur ca acesta este unul dintre cele mai spectaculoase titluri de pana acum. Poate ca inainte ar fi trebuit sa existe un post care sa spuna ca "Avem echipa de dezbateri" dar rezultatele au venit repede si nu am mai avut timp de acel post. 

In zilele de 20 si 21 August s-a desfasurat la Caciulata (jud. Valcea) etapa regionala a concursului national de dezbateri "Tinerii Dezbat".

Echipa Colegiului National "George Cosbuc" a fost formata din elevii Nadina Maria Pirvanescu, Denisa Alina Dudescu si Alin Daniel Florescu, coordonati de prof. Negrea Nicolae.

In urma celor doua zile de concurs echipa noastra a ocupat prima pozitie, fiind urmata pe podium de cele ale colegiilor: C.N. "Spiru Haret" Tg. Jiu (Locul II),  C. N. "Radu Greceanu" Slatina, C.N. "Tudor Vladimirescu" Tg. Jiu. (Locul III).  Mai jos aveti clasamentul complet.

 In urma acestui rezultat elevii nostrii au obtinut calificarea la etapa nationala a Concursului "Tinerii Dezbat" ce se va desfasura in perioada 15-16 septembrie la Alba Iulia

Acest concurs este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu ARDOR, Agentia de dezvoltare comunitara "Impreuna", Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Agentia Nationala pentru Romi, Agentia Nationala pentru Sport si Tineret, Roma Education Fund, Policy Center for Roma and Minorities si UNICEF:

Performanta echipei noastre este laudabila avand in vedere ca este prima participare a Colegiului Nostru la o astfel de competitie, in comparatie cu celelalte echipe care aveau o traditie prin participarile la concursurile de dezbateri. Acest lucru este intarit si de renumele celorlalte 15 echipe ce vor participa la etapa nationala: Liceul Teoretic "Petru Maior" Ocna Mures, Colegiul Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia, Colegiul National "Gheorghe Murgoci" Braila, Colegiul National "B.P. Hasdeu" Buzau, Colegiul National "Emil Racovita" Iasi, Colegiul Tehnic "Ion Borcea" Buhusi, Colegiul Economic "Emanuil Gojdu" Hunedoara, Colegiul National "C.D. Loga" Timisoara, Colegiul National "Spiru Haret" Targu Jiu, Liceul Teologic Baptist "Emanuel" Oradea, Colegiul Tehnic "C.D. Nenitescu" Baia Mare, Colegiul National "Constantin Carabella" Targoviste, Liceul Teoretic Zimnicea, Colegiul National "Mihai Viteazul" Bucuresti si Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" Snagov.

Revenim cu informatii despre tipul acesta de concursuri  si despre echipa colegiului nostru. Pana atunci, le uram bafta in pregatirea pentru etapa nationala.


                                                          *Echipa C.N.G.C. Motru*