miercuri, iulie 20, 2011

O noua generatie ... Noi vise si sperante

In septembrie va incepe un nou an scolar ceea ce inseamna ca in liceul nostru va veni o noua generatie de elevi.  Cum ne-am obisnuit deja, avem 6 clase repartizate pe patru profiluri. Mai jos aveti listele cu elevii admisi afisate saptamana trecuta:

Real:

Matematica - Informatica: IX A, IX B, IX C

Stiinte ale Naturii: IX D

Uman:

Filologie: IX E

Stiinte Sociale: IX F

Cum fiecare clasa are cate 30 de elevi, in total sunt 180 de "boboci".

In general, inainte sa inceapa clasa a IX-a, elevii isi fac diverse griji si creeaza diverse ipoteze despre ceea ce inseamna "viata de liceu". Fenomenul este scurt si dupa cateva saptamani de scoala incep sa fie deja obisnuiti cu liceul. 

Pe aceasta cale tin sa le transmit sutelor de boboci ce urmaresc blogul  ca in liceu nu o sa se intample foarte multe lucruri deosebite daca voi nu va straduiti sa le faceti. Cel mai important este sa profitati de partile bune si de oportunitatile pe care le aveti (e drept ca sunt putine, dar sunt !), sa va implicati in activitati de voluntariat, sa nu va rezumati doar la orele de la scoala si la materiile predate ( stim cu totii de lipsa actiunilor practice care sunt atat de importante in dezvoltarea personala), sa va implicati in Consiliul Elevilor (sa veniti cu idei, cu proiecte pe care sa le implementati alaturi de alti liceeni entuziasti; CE are posibilitatea de a implementa proiecte si este reprezentat in Consiliul de Administratie), sa participati la olimpiade, si sa nu priviti punctele negre ale sistemului de invatamant ca pe un zid de care nu se poate trece (din contra, sa incercati sa invatati din ele). Sunt foarte multe lucruri de spus, dar cel mai important este ca atunci cand veti trage linie dupa cei 4 ani de liceu sa puteti spune ca v-ati straduit si ati facut o multime de lucruri frumoase din care ati avut la fel de multe de invatat. Sa nu uitati ca liceul nu inseamna doar note si distractii!

Respecte,

Bale(anu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu