miercuri, iulie 06, 2011

Evaluare Nationala si ... BAC

Postul acesta seamana foarte mult cu majoritatea articolelor din ultimele doua saptamani ce au aparut pe toate site-urile si in ziarele si revistele care ajung pana si in cel mai ascuns colt al Romaniei.  De ce? Pentru ca este vorba despre Evaluarea Nationala, dar mai ales despre BAC.

Desi am intarziat putin si exista "pericolul" sa va fi plictisit de subiect, sunt sigur ca ati intrat zilnic pe blog in asteptarea acestui post.

Evaluarea Nationala nu s-a diferentiat foarte mult de anii trecuti... ca de obicei, la Motru  mediile de la Scoala Generala Nr.1 si Nr. 2 sunt mult mai mari decat cele de la Cosbuc. De ce ? Nu stiu ... dar sunt curios care ar fi raspunsul profesorilor de gimnaziu. Cu toate astea, prestigiul Colegiului nostru format in lunga sa istorie va fi confirmat prin alegerile pe care le vor face tocmai acesti elevi (de la Scolile Nr.1 si Nr.2 + Primii de prin comunele invecinate) in completarea optiunilor pentru liceu: din numarul mare de posibilitati vor alege chiar Cosbuc.

Am ajuns si la partea mult mai mediatizata ... BAC-ul. Inainte sa ia decizia cu camerele de filmat, domnul nostru ministru Funeriu ar fi putut sa faca un contract cu televiziunile pentru ca le-a oferit un subiect nesperat pentru discutii interminabile.

La Colegiul National "George Cosbuc", din cei 157 de elevi de clasa a XII-a, unul nu s-a prezentat iar 22 au fost respinsi (sau altfel spus au picat BAC-ul). Rezultatele complete ale elevilor din Cosbuc sunt disponibile aici. Aceste rezultate ne duc pe locul V pe judet (vezi mai multe aici). Pentru prima data elevii au avut camere de filmat si au fost stresati. Cei care au trecut de BAC isi continua pregatirea pentru Facultati (se mai da admitere la vreo facultate?), Politie si Academie, iar ceilalti isi revin la "academia" din oras.

Si pentru ca la inceput v-am spus de mediatizarea acestor doua examene, va las cu urmatoarele cuvinte: "În loc să fi consumat atâta bunătate de tehnologie cu montarea camerelor de luat vederi în toate sălile, mai bine le-aţi fi montat în sălile unde se face corectura, cu prim-planuri curajoase pe foile examinate" din acest articol aparut in ziarul Pandurul.

Si tot din presa... un articol ce descrie starea in care se afla Romania: aici.

Concluzia... Bacul de anul acesta a cam insemnat: Camere de fIlmat,  Rezultate dezamagitoare si multa Corectitudine.

Respecte,

Bale(anu)

2 comentarii:

  1. Ai pus la sfarsitul articolului punctul pe i. Nu de la SEXI (stii la ce ma refer) ci de la corectitudine. Poate ne-am obisnuit prea mult ca BAC-ul sa fie legat de copiat si ni se pare bizar cand e corect. Oricum, am invatat ca in viata trebuiue sa meritam un lucru pt a-l avea. Felicitari pentru articol! Elona

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar crezi tu ca a fost asa corect BAC-ul asta? Daca pentru tine o camera ce prinde juma de clasa, si elevi cu semne pe lucrari inseamna corectitudine... inseamna ca a fost corect :)) Esti cam credula mai Elona...

    RăspundețiȘtergere