duminică, iulie 03, 2011

Au inceput inscrierile la competitia internationala “Scoli europene pentru o planeta vie”

 
WWF anunta lansarea celei de-a patra editii a concursului Scoli europene pentru o planeta vie, organizat impreuna cu Fundatia ERSTE. Peste 2000 de elevi si 90 de profesori din 11 tari au raspuns, pana acum, initiativei WWF de a proteja natura si viitorul Europei. 
 
 Scoli europene pentru o planeta vie are la baza ideea ca scoala trebuie sa fie un loc in care toata lumea se gandeste la binele celorlalti si la un viitor cat mai bun si mai curat, pe o planeta in care oamenii traiesc in armonie cu natura. In afara de tainele cifrelor si ale literelor, scoala trebuie sa le ofere copiilor bazele unui simt civic dezvoltat, ale unei responsabilitati fata de mediul si comunitatea in care traiesc.

Sustinut de Fundatia ERSTE, proiectul reuneste elevi de 12-16 ani si profesori din 11 tari din regiune: Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Anul acesta, printre cei patru castigatori ai competitiei s-a numarat Scoala Europeana Bucuresti, care a impresionat juriul prin proiectul GRRREEN (Go, Reduce, Reuse, Recycle, Everything, Everywhere, Now). Elevii Scolii Europene, in varsta de 12 ani, au ales sa se concentreze, asa cum sugereaza si numele proiectului, pe tema reciclarii. Ei au organizat evenimente de promovare si informare in gradinite, au initiat evenimente publice, s-au intalnit cu politicieni si au oferit interviuri in presa locala, prin care au transmis mesajul GRRREEN.

Scolile si liceele din Romania sunt invitate sa se inscrie in competitia 2011-2012, prin trimiterea, pana pe 15 septembrie, a unei scrisori de motivatie si a unui formular ce poate fi descarcat de pe blogul proiectului: http://schools.foralivingplanet.eu. Aplicatiile sunt asteptate la adresa dcaratas@wwfdcp.ro.

Pana la sfarsitul anului scolar viitor, elevii vor implementa proiecte dedicate conservarii naturii, abordand una din temele propuse de organizatori: „Amprenta ecologica” (consumul si efectele globale ale consumului), „Dunarea” (linia vietii Europei) si Cetatenie activa (Fii activ si motiveaza-i pe ceilalti), urmand ca cele mai bune proiecte sa fie premiate cu o tabara.

In luna octombrie a acestui an, profesorii si elevii selectati pentru competitie vor participa la Academia WWF&ERSTE, ce va avea loc in Austria, in cadrul careia un profesor si un elev din fiecare echipa vor beneficia de o instruire care le va fi de folos in implementarea proiectului. In iunie 2012, castigatorii vor fi anuntati in cadrul evenimentului final, la Bucuresti, iar tabara pentru castigatori va fi organizata intr-un Parc National din Romania, in septembrie 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu