luni, decembrie 13, 2010

Eu si iubita mea

V-am povestit in urma cu ceva vreme (vezi postari mai vechi de pe blog, de ex.: AICI) de inceputurile artei teatrale in colegiul nostru in cadrul progamului "Lumea ca un spectacol". Este imbucurator ca rezultatele devin de la an la an, mai vizibile si mai importante. Numai in ultimul an, 4 dintre membrii trupei de teatru au la activ doua spectacole deosebite ce au reusit sa-i incante atat pe toti elevii colegiului, cat si juriul festivalurilor judetene si nationale de profil.

Spiritul acestei arte nu s-a dezvoltat doar intr-un cadru restrans, al actorilor. Dupa cum bine stim, micutul nostru oras minier sufera de lipsa activitatilor culturale. De aceea, s-a urmarit si dezvoltarea unei culturi in domeniul teatrului pentru cat mai multi dintre elevii motreni. Acest lucru s-a realizat prin aducerea unor spectacole importante pe scena "Casei Sindicatelor" din Motru. De-a lungul timpului s-au jucat spectacolele micilor nostrii artisti (care intre timp devin din ce in ce mai mari) dar si spectacole jucate de artisti de la "Teatrul Dramatic Elvira Godeanu" din Targu Jiu.

Saptamana aceasta ne-am bucurat de inca o surpriza. Multi dintre noi ne-am dorit sa asistam la un spectacol pe o scena special dedicata pentru un astfel de spectacol, o scena a unui teatru. Aceasta sansa ne-a fost oferita tot de profesorii nostrii. Vineri, 80 dintre noi am fost la piesa "Eu si Iubita mea" jucata pe scena Teatrului "Elvira Godeanu". Si mai mult ... organizatorii ne-au asigurat si transportul gratuit. Si cum surprizele nasc surprize, am avut o noua bucurie cand am vazut-o pe scena, alaturi de actori consacrati, pe colega noastra Oana Marin. Felicitari Oana!




Rezultatele la care s-a ajuns in timp sunt imbucuratoare si ne dau incredere ca putem aduce o schimbare in cat mai multe domenii ale educatiei, chiar daca acestea nu au legatura directa cu actualul sistem educational din Romania. Cu siguranta, daca profesorii ar pune pasiune, munca si timp cum au facut-o cei ce au dat nastere acestei trupe de teatru a colegiului, ne-am duce si noi de drag la toate orele.

Trupa de teatru a Colegiului Nostru este un exemplu demn de urmat pentru orice proiect ce se poate desfasura in cadrul unei scoli. Tinem inca o data sa-i felicitam pe toti ce au participat si au contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea acesteia. Le multumim si le spunem ca avem incredere ca in continuare rezultatele vor fi la nivel ridicat.

Un comentariu: