sâmbătă, decembrie 25, 2010

stiintaazi.ro - informatii utile si pregatire pt bacalaureat

De ceva vreme urmaresc blogul blogawards.ro in cautare de tot felul de informatii ce mi-ar putea fi de folos. Astfel am aflat de un concurs adresat bloggerilor, in care trebuie sa iti spui parerea sincera despre site-ul Stiinta Azi . Ideea mi s-a parut draguta, si primele doua ganduri au fost urmatoarele :

- ,, Are un nume interesant [Stiinta Azi], hai sa vad despre ce e vorba ,,
- ,,Are premii atractive, ne-ar fi folositoare noua, elevilor din CNGC Motru.,,

Apoi m-am rezumat la primul gand si am intrat pe StiintaAzi.ro . La prima vedere pare usor dozordonat din cauza ca sunt tot felul de chestii care iti iau ochii si nu te poti concentra pe ceva anume. Dar in realitate, site-ul este chiar bine organizat. O descriere pe scurt ar fi : pe centru ultimele stiri, in stanga o arhiva cu toate domeniile si subiectele, iar in dreapta legaturi catre alte site-uri si pagini interesante.



De pe site poti afla diverse informatii referitoare la activitati legate de stiinta: emisiuni, carti, materiale educationale, muzee, revista presei.

De asemenea, pe site exista si o sectiune dedicata stirilor, unde puteti afla informatii legate de: Stiinta Distractiva, Pseudo-Stiinta, Curiozitati, Astronomie, Fizica, Geografie, Sistemul Solar, Univers, Medicina, Biologie, Tehnologie, Mediu, IT, Geologie, Chimie, Matematica, Psihologie, Arheologie, Antropologie si Viata Cercetatorilor.

Site-ul are si o sectiune dedicata examenului de bacalaureat : vezi aici. Aici gasiti informatii legate de calendar, programele pt. bac, metodologia de organizare, subiecte din anii trecuti si modele de subiecte pentru anul 2011.

Tot la sectiunea examenului de bacalaureat gasiti lectii online de matematica, fizica si chimie.

Ni se intampla deseori sa intalnim probleme pe care nu stim sa le facem, sau nu le intelegem. Stiinta Azi ne ajuta si in acest sens. Are o sectiune forum unde puteti pune intrebari si probleme din urmatoarele categorii:

- algebra - analiza matematica - geometrie - matematica aplicata
- fizica - chimie anorganica - chimie organica - biologie

Pe internet mai exista astfel de forumuri, dar principalul atu al site-ului Stiinta Azi este ca are voluntari ce raspund in timp util la intrebarile si problemele propuse.

Acest forum este folositor atat elevilor de clasa a XII-a, cat si celor mai mici care studiaza la clasa din capitolele ce intra in materia de Bacalaureat.



Stiinta Azi este un site din care poti afla tot felul de informatii, stiri si curiozitati legate de stiinta, si il poti folosi in pregatirea pentru scoala. Va recomand cu caldura sa il urmariti.

3 comentarii:

  1. Foarte util site-ul!Multumesc pt. informare!Am gasit informatii foarte interesante la sectiunea chimie.:X

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie imi place foarte tare site-ul.ar fi bine daca as gasi mai multe articole la sectiunea geografie:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim mult pentru promovare. Oana, te invitam sa fii activa si tu pe forum la sectiunea chimie. Poti raspunde la intrebari, poti pune tu intrebari, poti participa la discutii. Poti scrie si lectii online de chimie mai departe. Georgiana, si tu poti face la fel pentru geografie. Va asteptam la noi pe forum!

    www.StiintaAzi.ro/forum

    RăspundețiȘtergere