vineri, decembrie 03, 2010

Concursul 'Repede de gandire filozofica'

Ziua Mondiala a Filozofiei, a fost aniversata in acest an pe 17 noiembrie, intr-un spatiu specific dezvoltarii unui dialog intercultural. Astfel, locul ales pentru aceasta aniversare a fost Pestisaniul, spatiul sacru al marelui artist universal Constantin Brancusi.

Profesorii de socio-umane ai Gorjului, alaturi de un grup de elevi dornici de a se face remarcati prin cunostintele insusite au stabilit un dialog intercultural la liceul de aici. Coordonatorii acestei activitati, Inspectoratul de specialitate, Prof. Doctor Maria Cochina si responsabila de cerc Negrea Constantina au dat curs lucrarilor elevilor din cele doua licee care au intrat in competitie: CNET Targu-Jiu si CNGC Motru.

Comisia constituita din Prof.Doctor Maria Cochina, Prof.Doctor Veltan Ileana, Prof.Murarita Daniel, in urma jurizarii, gratie varietatii, originalitatii si complexitatii temelor prezentate de elevii inscrisi in concurs, s-a hotarat sa fie rasplatiti cu locul I toti participantii.

Reamintim ca activitatea din acest an dedicata Zilei Mondiale A Filozofiei a continuat concursul judetean "Repere de gandire filozofica" editia a II-a. Daca anul trecut Constantin Radulescu Motru a fost cel caruia i-a fost dedicata aceasta zi, in acest an s-a ales un alt pilon al culturii universale- Constantin Brancusi.

3 comentarii:

  1. Eu habar nu aveam de concursu' asta , cum se face? Pe ce criterii au fost alesi cei care au participat ? :-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu esti doar "bianca"... in chestii d'astea mai conteaza si numele de familie. [intr-o oarecare masura sunt rautacios acum, si fac o gluma proasta :D ]

    RăspundețiȘtergere
  3. exact genu' asta de raspuns il asteptam :)), nu esti rautacios ,in cel mai rau caz : realist ca defapt: asta-i realitatea !

    RăspundețiȘtergere