luni, iunie 13, 2011

Premii la Festivalul de Teatru "Constantin Stanciovici Branisteanu"

Intre 26 mai si 9 iunie s-a desfasurat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu o noua editie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Elevi „Constantin Stanciovici-Brănişteanu”.

Anul acesta, Festivalul de Teatru a cuprins două secţiuni: vocaţională şi opţională.

Secţiunea vocaţională s-a desfăşurat între 26 şi 29 mai, fiind destinată elevilor liceelor vocaţionale din toată ţara. La această secţiune au participat licee din Buzău, Galaţi, Târgu-Jiu şi Brăila, elevii acestora încântându-i pe membrii juriului cu talentul lor. Cel mai aşteptat premiu, trofeul festivalului, a fost acordat unui tânăr elev al Liceului de Artă „Hariclea Darclee” din Brăila, George Crinta.

Spre deosebire de secţiunea vocaţională, organizată special pentru elevii liceelor vocaţionale din toată ţara, secţiunea opţional este destinată elevilor liceelor din Gorj, care au ca opţional „Arta actorului”. Liceele participante la această secţiune sunt: Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Grup Şcolar Industrial Turceni, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu.

Cu siguranta va amintiti succesul  trupei de teatru a colegiului nostru  cu  Şapte zile din viaţa lui Simon La brosse, dacă viaţa lui vă interesează , piesa care in 2010 a castigat marele premiu al festivalului.

Anul acesta, colegii nostri ne-au incantat din nou cu o surpriza:  piesa Tarfa cu respect de J.P. Sartre jucata in doua variante:  romana si engleza. Cum ne-am obisnuit, cel care i-a coodonat pe elevi a fost actorul Ion Alexandrescu de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.


Din distributie au facut parte:

Roluri principale - Engleza : Oana Marin, Vlad Burlan

Roluri principale - Romana : Catalina Stan, Romulus Boldea


Roluri secundare - Engleza si Romana : Andrei Dafinoiu, Nicolae Parpala, Raluca Patru, Andreea Lungulescu, Samuel Filip, Raul Barbuceanu
  

 Cum era de asteptat, piesa a avut un real succes atat in randul publicul, dar si al juriului, varianta jucata in limba engleza obtinand locul 1.

La acest succes se adauga si alte trei premii individuale:
Oana Marin - cea mai buna actrita in rol principal
Vlad Burlan - cel mai bun actor in rol principal
Catalina Stan - mentiune de interpretare pentru debut


In public s-au aflat 100 de elevi ai colegiului nostru care au avut transportul gratuit.

Astfel se scrie un nou succes al trupei de teatru a C.N.G.C. Motru, un proiect frumos cu rezultate pe masura. Ii felicitam pe cei ce au contribuit la realizarea acestora si le uram sa aiba in continuare proiecte la fel de frumoase.

4 comentarii:

  1. ideea blogului era sa prezentam realitati... nu sa pupam exagerat de mult in fund scoala... ii acordam meritele ei... dar hai sa nu facem scoala un altar al ajutorului acordat elevilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pretene te rog sa ma scuzi ca mi-am permis sa pup in fund scoala :)) Iti zic ca eu sunt mult dezamagit de scoala asta ... si legat de trupa de teatru... chiar s-au facut lucruri faine care nu au prea fost prin motru ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru Catalina cu siguranta nu a fost un debut:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut... anonim-ule! Nu am mult timp să-ți explic ce înseamnă premiul pentru debut,dar o să risc doar în câteva cuvinte : PREMIUL I-A FOST ACORDAT NU PENTRU CĂ AR FI URCAT PENTRU PRIMA DATĂ PE SCENĂ CI PENTRU DEBUTUL EI ÎNTR-UN ROL PRINCIPAL,ȘI MAI ALES, ÎN FESTIVALUL DE TEATRU PENTRU ELEVI ”C.TIN STANCIOVICI BRĂNIȘTEANU„. Îmi pare foarte rău că nu ți-am văzut comentariul în 2 Aug. 2011... ai fi aflat la timp încă un lucru elementar. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere