joi, octombrie 13, 2016

Dezbatere înainte de alegeri

Astăzi, în amfiteatrul Colegiului, s-a desfășurat dezbaterea candidaților la postul de președinte și de vicepreședinte. La această activitate au fost prezenți câțiva dintre domnii profesori, membrii fostului Consiliu al Elevilor, cât și elevi de la mai multe clase, dornici să-și susțină candidații preferați.
Discursurile candidaților au avut un miez ideatic comun, subliniindu-se importanța comunicării în cadrul comunității școlare și la nivelul orașului, s-a adus în discuție importanța voluntariatului. De asemenea, fiecare candidat are în plan continuarea tradițiilor și activităților desfășurate în anii precedenți, precum și introducerea unora noi. S-a vorbit despre concursuri de cultură generală, de șah, de table, de dame. Printre activitățile sportive propuse de către candidați se numără campionatul de fotbal, de handbal, de baschet, precum și (re)înființarea unor echipe care să reprezinte școala la diverse competiții. Eleva Cristiana Drăghia a propus organizarea unor partide sau întreceri de ping-pong, întrucât școala dispune de echipamentul necesar și există doritori. Cosmin Alioanei, fost vicepreședinte, a lansat în anul precedent ideea unui campionat de jocuri electronice la nivelul școlii noastre, atât el, cât și ceilalți candidați având în plan continuarea acestei activități și diversificarea ei (Leagues of Legends, CS: GO, FIFA, DotA, Call of Duty). S-a adus în discuție și organizarea Balului Bobocilor, inconvenientul fiind reprezentat de lipsa spațiului. Eleva Ruth Novacovici a venit cu niște idei de activități mai neobișnuite, și anume cea a înființării unui grup de psihodramă, alături de un panou al matematicienilor, în fiecare lună fiind propuse un set de probleme diferite de cele din programa școlară. Cei doi au prezentat și potențialitatea unor concursuri de fotografie, datorită numeroșilor pasionați. Fost șef al Departamentului de Cultură, Educație și Programe Școlare, Irina Mutică și-a construit discursul punând accent pe partea artistică a școlii, ca entitate colectivă, scopul fiind promovarea culturii, a comunicării, a relaționării, a dorinței de cunoaștere și de autocunoaștere. Întrucât liceul este perioada în care se formează cea mai mare parte a personalității noastre, dorește să îi motiveze să iasă din zona lor de confort, să ia inițiativă, cel mai important catalizator al schimbării fiind ei. De asemenea, și-a manifestat intenția reluării activității ,,Ziua de film” odată la câteva săptămâni.
Atmosfera a fost una amicală, asemănătoare dezbaterilor din anii precedenți, fiecare expunându-și, în mare, planurile pe care le va propune și va încerca să le realizeze în cazul în care va fi ales. Au fost atât idei generale, cât și unele originale, primite cu interes atât de către profesori, cât și de către elevi. Astăzi a fost ultima șansă a candidaților de a-și convinge colegii de potențialul lor. Mâine, votul va avea loc în intervalul orar 09:00-11:00 pentru schimbul I și 13-15 pentru schimbul II. Succes tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu