marți, mai 10, 2011

Noutati - Sedinta Consiliului Elevilor

Astazi a avut loc o sedinta a Consiliului Elevilor a Colegiului National "George Cosbuc".

La sedinta au participat reprezentantii claselor, profesori invitati si reprezentanti ai conducerii scolii (Director Adjunct: Rodica Marin, Director Educativ: Constantina Negrea).

Multi dintre voi stiti de traditionala "Cheie a Succesului" ce se acorda anual uneia din clasele ce termina cel de-al treilea an de studiu din liceu. Mult mai putin stiti criteriile dupa care se acorda aceasta. In majoritatea anilor "Cheia Succesului" a fost acordata in functie de media generala a clasei respective si de totalul absentelor.

Printre punctele de discutie de astazi s-a numarat si aceasta problema. Plecand de la premisa ca invatamantul modern se bazeaza pe participare elevilor in cadrul proiectelor educative si a olimpiadelor a avut loc o dezbatere pentru stabilirea unor noi criterii de acordare a "Cheii Succesului".

Membrii Consiliului Elevilor au decis:

Orice clasa ce doreste sa isi depuna candidatura pentru obtinerea "Cheii Succesului" trebuie sa realizeze un portofoliu de candidatura. In acesta pot fi incluse:

- Media generala a clasei respective
- Implicarea in proiecte educationale in cadrul liceului sau ca reprezentanti ai Colegiului National "George Cosbuc" din Motru
- Rezultatele si participarea la concursuri si olimpiade scolare din partea Colegiului National "George Cosbuc" din Motru

Depunerea portofoliului se poate face pana vineri, 13 mai, ora 09:00 la Secretariatul Colegiului National "George Cosbuc" din Motru.

Portofoliul poate fi realizat in format scris si/sau electronic.

Se pot inscrie doar clasele ce se afla in acest moment in cel de al treilea an de studiu liceal. (clasa a XI-a).

In urma inscrierilor, Consiliul Elevilor si Consiliul Profesoral vor stabili o comisie de 5-7 profesori care sunt neutri fata de clasele inscrise.

Aceasta comisie va decide carei clase i se acorda "Cheia Succesului".

In procesul de jurizare se va tine cont de criteriile mentionate mai sus, de numarul de elevi implicati in aceste activitati si de calitatea si importanta activitatilor.

"Cheia Succesului" este un premiu simbolic ce se acorda clasei cu cele mai importante rezultate.

Tot conform traditiei clasa ce primeste "Cheia Succesului" are ocazia de a coordona organizarea spectacolului de incheiere a anului scolar.

Consiliul Elevilor doreste ca acest mod de acordare a "Cheii Succesului" sa devina o traditie.


Revenim cu noi informatii.

8 comentarii:

  1. 1. Modificarile care tin de intregul an scolar se iau intre 15 septembrie si 1 octombrie, nu pe 5 mai. Mi s-ar fi parut normal sa fie mentionate criteriile astea la inceput, ca sa stie fiecare ce are de facut.
    2. In 2 zile e cam greu sa realizezi un astfel de portofoliu...sunt cam prea multe informatii care trebuie puse cap la cap pentru un timp atat de scurt.
    3. In general, cand trebuie realizat un astfel de portofoliu in care sunt punctate diferite activitati, documente, etc. se pune si o fisa de evaluare in care se mentioneaza care e punctajul pentru fiecare in parte.
    In sfarsit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca este punctat foarte bine " Consiliul Elevilor a decis ca ... " , e bine de stiut .
    Nu cred ca activitatile extrascolare au ce cauta in acest portofoliu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu la spusele Ramonei....
    Balasa:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!

    Tocmai ce am deschis un proiect in care doresc sa creez o comunitate a bloggerilor din GORJ, indiferent de subiectul acestuia.

    Gasesti mai multe detalii pe blogul meu

    Daca doresti sa colaboram, te rog sa ma contactezi. Astept raspunsul tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. La cum sunt date notele la filologie?

    RăspundețiȘtergere
  6. ramona ...la 2) cat mama dracu va ia voua sa puneti in dosar rezultatele clasei? ca pui 3 foi...din care 2 diplomele lu cimpe de la fotbal...si una a lu vaky cu engleza...altceva ce pui? ca ai luat permisu sau ce?:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu va inteleg de ce comentati daca sunteti in necunostinta de cauza. Sunteti cu nasu' in catalogul claselor de filologie ca sa stiti voi?!
    Mari frustrati sunt astia care stau sa analizeze vietile altora. Aveti grija de-a voastra mai bine!:)

    RăspundețiȘtergere