duminică, mai 08, 2011

Hai la reciclat!


Te-ai saturat de ziarele si revistele vechi ce iti ocupa spatiul din camera? Poate ca de ele nu... dar trebuie sa ai cel putin un caiet de care nu mai ai nevoie. Oricum ar fi ... cu siguranta ai o foaie inutila prin casa... macar o lucrare (daca nu ai aruncat-o la cos inca).

Consiliul Elevilor Colegiului National "George Cosbuc", Echipa "Scoli pentru un Viitor Verde" si Asociatia "Lumea Noastra" din Motru te ajuta sa scapi de hartia inutila.



Cum te ajuta?

E foarte simplu!
De maine, 9 mai, te asteptam cu hartia pe care vrei sa o reciclezi la sala 10 (etajul 1) din Colegiul National "George Cosbuc".

De asemenea, intre 14 si 20 mai (inclusiv), orele 14:00 - 15:30, membrii Asociatiei "Lumea Noastra" va asteapta la sediul asociatiei de langa Biserica Catolica din Motru.

De restul ne ocupam noi! Am luat deja legatura cu un centru de reciclare din judet si vom transporta toata hartia colectata.

De ce sa reciclezi hartie?
Uite doar cateva motive principale:
- Daca reciclam o tona de hartie, salvam 17 copaci sau economisim 5 metri cubi dintr-o groapa de gunoi
- Pentru fiecare tona de hartie reciclata economisim: cel putin 30 de mii de litri de apa si 3 mii - 4 mii de KW (destul cat sa ajunga unei locuinte de 3 camere pentru un an de zile).
- Producerea de hartie reciclata necesita cu 28% pana la 70% mai putina energie decat producerea de hartie nereciclata. Acest lucru se intampla pentru ca cea mai mare parte din energie este folosita la transformarea lemnului in hartie.

Mai vrei? Uite aici si aici.

Va spunem de pe acum ca persoana care va aduce cea mai multa hartie va primi un premiu surpriza din partea organizatorilor.

Alte informatii gasiti pe Blogul Asociatiei "Lumea Noastra": premiulint.wordpress.com

Ne vedem la reciclat!

2 comentarii: