marți, noiembrie 06, 2018

Colegiul Național „George Coșbuc”, implicat în Campania „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” și în cadrul proiectului educativ „100 de ani de România”

Fotografia postată de Previne abuzul - Opreste-l de la radacini.


Conform Wikipedia.org: "Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului."

Bazându-ne în special pe conștientizarea existenței fenomenului de bullying, dăm startul campaniei "19 Zile de prevenire a abuzurilor și violentelor asupra copiilor și tinerilor", dorind prin aceasta sa dăm un semnal de alarmă profesorilor, părinților și copiilor care se confruntă cu un asemenea tip de abuz emoțional.

Bullying-ul în școli există îndeosebi din cauza educației de acasă, a problemelor sociale și emoționale pe care unii copii le întâmpină. Totodată, elevii pot fi abuzați și prin alte căi în interiorul spațiului de învățământ, printre care se poate afla și comportamentul agresiv al unor profesori și/sau elevi.
Prin această campanie dorim să prevenim abuzurile și violențele de orice fel, să putem opri bullying-ul încă de la începuturi, iar în viitor să educăm comunitatea în așa fel încât aceste tipuri de comportamente să nu mai existe!
Pe parcursul celor 19 zile speciale ale campaniei vom promova cât se poate mai bine rezolvarea problemelor din cadrul învățământului și nu numai!
Implică-te și tu!
Fotografia postată de Previne abuzul - Opreste-l de la radacini.


De asemenea, Colegiul Național „George Coșbuc” va desfășura activitatea „Ziua Mondială a Filosofiei” din cadrul proiectului educativ „100 de ani de România”, care se va derula în data de 14 noiembrie 2018, cu scopul de a promova importanța și autenticitatea gândirii filosofice românești din ultimul secol. Activitatea va fi organizată de clasele a X-a A și a XII-a E, aflate sub coordonarea doamnei profesor Negrea Constantina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu