vineri, noiembrie 17, 2017

Ziua Mondială a Filosofiei - Criza valorilor europene. Primatul hedonismului

Joi, 16 noiembrie 2017, în amfiteatrul Colegiului Național „George Coșbuc”, s-au desfășurat mai multe activități educative, având ca scop celebrarea Zilei Mondiale a Filosofiei.
Evenimentul a fost organizat de clasa a XI-a E și coordonat de doamna profesoară Constantina Negrea. Tema din acest an a fost „Criza valorilor europene. Primatul hedonismului”. La acest eveniment au participat, ca invitați, domnul judecător Aldulescu Ștefan, domnul inspector Pătru Marius al Departamentului de jandarmi, doamna director Păuna Rodica și profesorii implicați (Mustață Anca, Crețu Emanuela, Bivolaru Marcela, Dragomirescu Rodica și Negrea Nicolae).
Tema a fost generoasă și de actualitate, elevii reușind să transmită prin activitățile lor speranța că adolescenții au nevoie de un dialog pertinent cu tot ceea ce înseamnă valoare și sunt receptivi la lectură, dialog, dezbateri filosofice și la respect pentru lege, indiferent de natura juridică sau morală. Despre legea juridică și responsabilitate, ca valori morale, domnul judecător le-a vorbit intrând în contextul temei cu mare ușurință. Discuției s-a raliat domnul Marius Pătru, iar elevii clasei a XI-a E au jucat rolul valorilor morale, motivând importanța acestora. Finalul activității a fost marcat de meciul jucat magistral de echipele de debateri formate din Novacovici Eunice, Rotaru Bianca, Chiseliță Ramona, Latu Antonia, Novacovici Ruth, Slejiuc Robert. S-a dezbătut pe marginea hedonismului pro și contra. Dezbaterea filosofică coordonată de profesorul Negrea Nicolae a fost apreciată atât pentru nivelul ridicat al disputei oratorice, cât și pentru informațiile și conceptele filosofice folosite în argumentare. Felicitări tuturor!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu