joi, decembrie 01, 2016

Activitate de Ziua Națională a României

Joi, 24.XI.2016, în amfiteatrul Colegiului Național „George Coșbuc” s-a desfășurat o activitate care a avut ca scop celebrarea Zilei Naționale a României în cadrul „Săptămânii Altfel”.
Acest proiect a fost realizat de către clasele XI A și XI E sub îndrumarea profesorilor coordonatori Negrea Nicolae și Negrea Constantina. La prezentarea acestuia au fost prezenți doamna director Păuna Rodica, inițiatorul Clubului de Creație și Lectură „Labirint”, și Dan Matei, promotorul cenaclului literar „Lămurele”.
Programul a conținut momente cultural-artistice, începând cu intonarea  imnului național, după care a urmat o scurtă prezentare a momentelor. Corul școlii, sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Făget, a interpretat cântece patriotice și populare, atât la începutul cât și de-a lungul activității. Au fost prezentate sub forma unui scurt filmuleț educativ câteva date despre semnificația anului 1918. Elevele Rotaru Bianca și Latu Dana au prezentat un eseu istoric despre Ferdinand I al Românei, respectiv unul filozofic despre patriotism. Acompaniați de către Ruth Novacovici, elevii Dochian  Alexandru, Matei Cătălina și Răducu Florin au recitat câteva creații lirice. Momente artistice au avut și Eunice Novacovici, Casiana Tudor și Vipie Marina. Alături de aceste activități, au mai fost pregătite și doua proiecții vizuale, „Miorița” și ,, Mesaje din trecut”. De asemenea, elevii Guzu Alexandru, Alioanei Cosmin, Gheorghe Alin și Caba Bianca au prezentat o scurtă scenetă realizată după drama roamantică „Răzvan și Vidra” a lui B.P. Hasdeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu