luni, decembrie 19, 2016

PATRIA A PRIORI

Joi, 15 dec. 2016, în amfiteatrul Colegiului Național „George Coșbuc” a avut loc o activitate desfășurată de doi ofițeri ai Serviciului Român de Informații, numită „50 de minute cu și despre SRI”, în colaborare cu membrii conducerii colegiului.

La aceasta au participat elevii claselor a XI-a și a XII-a, în număr mare, dar și cadre didactice: prof. Georgescu Emilia, prof. Grecu Ramona, dr. Drulă Valeriu. Scopul informativ și instructiv a fost atins cu succes, cei doi reprezentanți SRI reușind să capteze în totalitate atenția și interesul tutuor elevilor și profesorilor prezenți. 

Începutul a fost punctat printr-un videoclip ce a făcut trecerea în revistă a generalităților legate de misiunea pe care acest serviciu o are, dar și de orientarea activității sale pe mai multe direcții pentru o mai mare eficacitate, și anume: protecție, prevenire și combatere, promovare.

În continuarea programului, s-a vorbit în mod concis despre cariera si satisfacțiile pe care SRI le oferă angajaților săi și într-o manieră deschisă despre cele trei mari ramuri în care poți profesa: CYBERINTELLIGENCE, CONTRASPIONAJ, PREVENIREA ȘI COMBATEREA TERORISMULUI.


La final, trei dintre elevii prezenți care au răspuns cel mai repede la câte o întrebare au avut șansa să câștige câte un mic premiu constând într-un tricou și o șapcă, ambele având imprimată sigla SRI. De asemenea, ofițerii  au răspuns mai multor întrebări venite din partea elevilor, înlăturând mituri și idei preconcepute cum ar fi faptul că nu toți angajații SRI au parcurs în întregime probele necesare pentru a se alătura sistemului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu