luni, decembrie 19, 2016

PATRIA A PRIORI

Joi, 15 dec. 2016, în amfiteatrul Colegiului Național „George Coșbuc” a avut loc o activitate desfășurată de doi ofițeri ai Serviciului Român de Informații, numită „50 de minute cu și despre SRI”, în colaborare cu membrii conducerii colegiului.

La aceasta au participat elevii claselor a XI-a și a XII-a, în număr mare, dar și cadre didactice: prof. Georgescu Emilia, prof. Grecu Ramona, dr. Drulă Valeriu. Scopul informativ și instructiv a fost atins cu succes, cei doi reprezentanți SRI reușind să capteze în totalitate atenția și interesul tutuor elevilor și profesorilor prezenți. 

Începutul a fost punctat printr-un videoclip ce a făcut trecerea în revistă a generalităților legate de misiunea pe care acest serviciu o are, dar și de orientarea activității sale pe mai multe direcții pentru o mai mare eficacitate, și anume: protecție, prevenire și combatere, promovare.

În continuarea programului, s-a vorbit în mod concis despre cariera si satisfacțiile pe care SRI le oferă angajaților săi și într-o manieră deschisă despre cele trei mari ramuri în care poți profesa: CYBERINTELLIGENCE, CONTRASPIONAJ, PREVENIREA ȘI COMBATEREA TERORISMULUI.


La final, trei dintre elevii prezenți care au răspuns cel mai repede la câte o întrebare au avut șansa să câștige câte un mic premiu constând într-un tricou și o șapcă, ambele având imprimată sigla SRI. De asemenea, ofițerii  au răspuns mai multor întrebări venite din partea elevilor, înlăturând mituri și idei preconcepute cum ar fi faptul că nu toți angajații SRI au parcurs în întregime probele necesare pentru a se alătura sistemului.

joi, decembrie 01, 2016

Activitate de Ziua Națională a României

Joi, 24.XI.2016, în amfiteatrul Colegiului Național „George Coșbuc” s-a desfășurat o activitate care a avut ca scop celebrarea Zilei Naționale a României în cadrul „Săptămânii Altfel”.
Acest proiect a fost realizat de către clasele XI A și XI E sub îndrumarea profesorilor coordonatori Negrea Nicolae și Negrea Constantina. La prezentarea acestuia au fost prezenți doamna director Păuna Rodica, inițiatorul Clubului de Creație și Lectură „Labirint”, și Dan Matei, promotorul cenaclului literar „Lămurele”.
Programul a conținut momente cultural-artistice, începând cu intonarea  imnului național, după care a urmat o scurtă prezentare a momentelor. Corul școlii, sub îndrumarea doamnei profesoare Mariana Făget, a interpretat cântece patriotice și populare, atât la începutul cât și de-a lungul activității. Au fost prezentate sub forma unui scurt filmuleț educativ câteva date despre semnificația anului 1918. Elevele Rotaru Bianca și Latu Dana au prezentat un eseu istoric despre Ferdinand I al Românei, respectiv unul filozofic despre patriotism. Acompaniați de către Ruth Novacovici, elevii Dochian  Alexandru, Matei Cătălina și Răducu Florin au recitat câteva creații lirice. Momente artistice au avut și Eunice Novacovici, Casiana Tudor și Vipie Marina. Alături de aceste activități, au mai fost pregătite și doua proiecții vizuale, „Miorița” și ,, Mesaje din trecut”. De asemenea, elevii Guzu Alexandru, Alioanei Cosmin, Gheorghe Alin și Caba Bianca au prezentat o scurtă scenetă realizată după drama roamantică „Răzvan și Vidra” a lui B.P. Hasdeu.