miercuri, martie 27, 2013

O zi student la fizică...

Elevii claselor a XI-a A şi a XII-a A au fost azi, pentru o zi, studenţi la fizică. Cum a fost posibil? E simplu: în cadrul proiectului "O zi student la fizică" iniţiat de Universitatea din Craiova, departamentul de fizică şi cu ajutorul doamnei profesoare (de fizică) Carmen Alioanei.
Astfel profesorii de la Facultatea de Ştiinţe Exacte din Craiova, Departamentul de Fizică (director departament Cioroianu Eugen, Săraru Silviu şi Udriştioiu Mihaela) au venit la noi la şcoală pentru a ne face studenţii acestora pentru câteva ore. Întâi ne-au vorbit despre oferta educaţională şi despre avantajele câştigate  în urma continuării studiilor la Universitatea din Craiova. Apoi ne-au prezentat câteva lucrări de laborator:
  • verificarea experimentală a Principiului Acţiunii şi Reacţiunii
  • Principiul Fundamental al Mecanicii
  • Legile gazului ideal

Acivitatea a avut loc în laboratorul de fizică şi s-a dovedit a fi una foarte reuşită, întrucât  cu toţii am avut câte ceva de învăţat.


3 comentarii:

  1. Buna
    Am facut jocul de avioane pe http://airplanes.ro
    Se poate sa il incercati si sa postati un review pe blogul dvs? E singurul loc unde se poate juca miltiplayer cu prietenii.
    Daca nu e nimeni intrebati pe cineva sa joace cu dvs.
    Multumesc
    George

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doriti sa scriu pe blog despre jocul pe care l-ati creat? (adica un fel de reclama?)

      Ștergere
  2. Felicitari Doamnei Alioanei; Este singura profesora din scoala care se implica; pregateste olimpici de la 0; face activitati extracurriculare cu elevii; si ce este important, nu le face pentru grade si dosar ca alti profesori, ci din pura pasiune.

    Felicitari si voua care mai faceti ceva pentru invatamantul romanesc;

    Cred ca intalnirea cu cei de la universitate a fost cu adevarat interesanta; in viitor imi doresc sa urmez si eu fizica la universitatea din craiova. Sper sa faca o sectie la severin (daca nu au deja ? ) pentru ca nu am posibilitatea sa merg la craiova.

    RăspundețiȘtergere