sâmbătă, martie 23, 2013

Rămas bun, domnişoară Golăşie!...





O doamnă, cea pe care am avut-o profesoară, prietenă şi colegă, care până mai ieri era împreună cu noi.... azi ne-a lăsat singuri... S-a îndreptat către Cel ce este Iubire şi Lumină, Cuvânt şi Viaţă... Iar acum când nu se mai bucură împreună cu noi, e multă tăcere... Din noi parcă s-a rupt ceva o dată cu plecarea dânsei... deşi fiecare o avem în inimă.
La acest ceas ne oprim pentru a înălţa o lacrimă şi-o rugăciune şi pentru a aduce un ultim omagiu acestui suflet nobil care s-a stins, cea care a fost domnişoara Golăşie!

"Vă mulţumim, domnişoară profesoară, pentru entuziasmul, încurajările şi bunătatea dumneavoastră. Vă mulţumim pentru lipsa de sarcasm- lucru care încurcă şi descurajează cel mai tare un copil.
Vă mulţumim pentru că n-aţi afişat niciodată mina aceea impenetrabilă, de piatră ori chiar mai dură la alţii... mina profesorală.
Vă mulţumim că aţi ştiut să râdeţi adesea şi mult; aţi ştiut să câştigaţi respectul oamenilor inteligenţi şi afecţiunea copiilor.
Aţi ştiut să fiţi apreciată de criticii oneşti şi aţi putut îndura trădarea falşilor prieteni. Aţi ştiut să apreciaţi frumuseţea sub toate formele ei. Aţi ştiut să scoateţi ce-i mai bun din ceilalţi. Aţi ştiut să plecaţi dintre noi în tăcere după ce v-aţi ridicat condiţia spirituală şi socială. Fiţi împăcată, domnişoară profesoară, că multe vieţi respiră mai uşor de pe urma existenţei dumneavoastră şi toţi cei care v-au cunoscut picură lumină, lacrimi şi multe flori în locurile care vă erau dragi. Aţi reuşit, domnişoară profesoară, pentru asta vă mulţumim şi ne luăm rămas bun în tăcere.
Consideraţie, respect, iubire, flori şi lumină de la toţi cei care v-au cunoscut, elevi, colegi, părinţi, flori şi cărţi." (dna Negrea Argentina)

Dumnezeu s-o odihnească!

Un comentariu:

  1. Marilena Diaconescu31 martie 2013 la 21:14

    Un om deosebit, pe care l-am apreciat, s-a dus, simplu, discret.S-a dus, pur si simplu.
    Mariana Golasie,inteligenta, iubitoare de franceza si de copii, putin stangace in relatiile cu adultii, poate pentru ca a ramas un copil.Nu te voi uita!

    RăspundețiȘtergere