sâmbătă, noiembrie 17, 2012

Ziua Internaţională a Elevilor şi Studenţilor...

Astăzi este ziua noastră, a tuturor elevilor! La Mulţi Ani!
Consiliul Elevilor din CNGC vă doreşte un an plin de realizări, mult succes în organizarea activităţilor. Să vă implicaţi în propria voastră viaţă, deoarece a te implica înseamnă să trăieşti cu adevărat, încercaţi să faceţi cât mai multe pentru voi, nu aşteptaţi să facă alţii. Sper să nu lăsăm timpul să treacă fără a învăţa să ne apreciem la adevărata valoare şi să conştientizăm că numai împreună putem  să schimbăm ceva şi putem deveni modele de urmat pentru generaţia următoare.
Cum a devenit 17 noiembrie Ziua Internaţională a Elevilor şi Studenţilor?
17 noiembrie a fost declarată, oficial, Ziua Internaţională a Elevilor şi Studenţilor în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor, ca urmare a evenimentelor din 1939, desfăşurate la Praga. Atunci ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat o demonstraţie a studenţilor de la facultatea de medicină (elevii comemorau crearea unei republici cehoslovace independente). 9 studenţi şi-au pierdut viaţa, alţi 1200 au fost trimişi în lagăre de concentrare, iar unităţile de învăţământ au fost închise.
Care este scopul comemorării acestei date în zilele noastre?
Sărbătoarea caută astăzi să atragă atenţia asupra importanţei de a studia şi asupra vieţii de elev, respectiv student, cu bune şi rele.
Aşadar, bucuraţi-vă de viaţa de elev!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu