vineri, octombrie 26, 2012

Competiţia Naţională de Dezbateri World Schools 2012

ARDOR Moldova organizează în perioada 8-11 noiembrie partea a III-a a proiectului "Tinerii în viaţa comunităţii - Comunicarea socială", un eveniment finanţat de ANST (Autoritatea Naţională pentru Sport  şi Tineret) şi adresat tinerilor. Concret, este vorba de competiţia naţională de dezbateri World Schools, concurs ce va avea loc la Slănic Moldova, hotelul Venus.
Moţiunile propuse pentru a fi discutate:
  • Ar trebui ca în învăţământul superior să fie admişi candidaţii care au desfăşurat activităţi de voluntariat în timpul liceului.
  • Interzicerea reţelelor de socializare este justificată.
Prima temă va fi abordată în primele 2 runde de calificări, urmând ca a doua temă să se joace în următoarele runde de calificări. În sferturi se va desfăşura o rundă impromptu, iar în semifinală şi finală se vor discuta alternativ temele iniţiale.
Cei care doresc să participe trebuie să completeze formularul de candidatură (click aici pentru a depune candidatura - termenul limită 1 noiembrie 2012). O echipă va realiza selecţia participanţilor. Rezultatele vor fi anunţate în perioada 2-3 noiembrie 2012.
În urma rezultatelor selecţiei se vor forma prin tragere la sorţi echipele mixate dintre participanţi (aceştia pot fi  din judeţe diferite). Evenimentul pune accent pe latura educativă şi nonformală, mai puţin pe latura competiţională. Experienţa este inedită şi vă ajută la dezvoltarea personală şi a abilităţilor specifice de comunicare publică şi argumentare.
Se pot înscrie în concurs şi alte persoane care nu se găsesc pe lista celor selectaţi, dar care îşi asigură finanţarea (210 lei/participant). Pentru mai multe detalii trimiteţi un e-mail la czaharia2002@yahoo.com
Condiţii de participare: finanţatorii asigură costurile de masă şi cazare, iar participanţii îşi vor acoperi costurile transportului şi o taxă de 25 lei (cofinanţare) destinată materialelor consumabile, premiilor şi refreshmentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu