vineri, iunie 22, 2012

Balul absolvenţilor...

Balul absolvenţilor a avut loc ieri, 21 iunie, la ora 17:00 la Casa Sindicatelor, fiind organizat de clasa a XI-a A. Spectacolul a fost foarte frumos şi pentru aceasta îi felicităm pe organizatori şi pe cei implicaţi în realizarea lui. Clasele de-a XII-a au prezentat câte un filmuleţ cu amintiri din cei 4 ani de liceu şi şi-au oferit aprecierea domnilor profesori. Au fost de asemenea dansuri, muzică, pantomimă, chiar şi interpretare de beatbox.
La final XII A şi XII E au înmânat Cheia Succesului clasei a XI-a A.





Mai multe imagini: aici.
Filmuleţul clasei a XII-a D îl găsiţi aici.

Şi dacă tot s-a încheiat oficial anul şcolar 2011-2012: VACANŢĂ PLĂCUTĂ!


joi, iunie 21, 2012

Mulţumim absolvenţilor de liceu care au adus rezultate colegiului

Colegiul Naţional "George Coşbuc" a avut dintotdeauna elevi deosebiţi care au contribuit la creşterea prestigiului şcolii prin rezultatele aduse şi activităţile desfăşurate. Printre aceştia se numără şi absolvenţii claselor a XII-a de anul acesta. Timp de 4 ani au reprezentat colegiul la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor, aducând importante premii; s-au implicat în numeroase activităţi şi proiecte; au adus ceva nou în şcoală datorită inventivităţii şi implicării lor. Din rândul acestora, pentru prima dată, 4 elevi de-ai noştri (Daogaru Marian, Marinescu Denisa, Băleanu Andrei, Giubega Elona) au fost acceptaţi la universităţi străine, însă din toamnă doar Marian va urma să studieze la una. Totuşi, unii dintre ei mai aşteaptă încă răspunsuri, deci lista se mai poate mări (vom reveni cu detalii).
În semn de apreciere şi respect pentru munca depusă, sunt menţionaţi pentru încă o dată pe blogul nostru: Băleanu Andrei, Daogaru Marian (fondatorii acestui blog şi preşedinţii Consiliului Elevilor), Costea Adrian, Marinescu Denisa, Marin Oana, Tudoran Mădălina, Florescu Alin, Pârvulescu Ramona, Bălaşa Ionela, Mincan Mădălina, Petcu Adina, Căprioară Elena. Şi aceştia nu sunt toţi.
Le mulţumim tuturor, îi felicităm şi le urăm succes!

Părerea noastră contează...

Astăzi la Colegiul Naţional "George Coşbuc" elevii claselor IX-XI, împreună cu părinţii, au completat nişte chestionare cu privire la desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2012-2013. Aceştia şi-au putut exprima părerea (dacă doresc schimbări sau preferă ca totul să se desfăşoare ca până acum). Centralizarea rezultatelor se va face mâine.

Consiliul Național al Elevilor a fost partener al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului pe durata aplicării chestionarelor privitoare la implementarea examinării transdisciplinare. Detalii despre acţiunea acestuia găsiţi aici şi aici.

miercuri, iunie 20, 2012

CiNE (e) în explorare?


"Iniţiativă a organizaţiei naţionale Cercetaşii României, CiNE (e) în explorare, este un proiect adresat exclusiv elevilor din Consiliul Elevilor la orice nivel (Consiliul Şcolar/Judeţean al Elevilor).
Viaţa de patrulă, orientarea cu busola, citirea unei hărţi, drumeţii montane, desluşirea tainelor meşteşugurilor tradiţionale sunt doar câteva dintre activităţile ce se vor desfăşura pe parcursul celor 7 zile de campare. Tehnicile de acordare a primului ajutor, modalităţile de construire a unei tabere, misterele aprinderii unui foc de tabără, dar şi leadershipul participativ vor fi exersate în centrul cercetăşesc Nocrich, jud. Sibiu, în perioada 27 august- 2 septembrie 2012.
Pentru a trăi cu adevărat spiritul cercetăşesc pe parcursul campului se va dormi în corturile puse la dispoziţie de Cercetaşii României. Ne vom asuma responsabilităţi şi în partea administrativă a campului urmând ca fiecare patrulă să ajute la gătit şi întreţinere.
Tot ce trebuie să faci este să  completezi formularul online disponibil aici, până la data de 1 iulie 2012.
IMPORTANT! Numărul de locuri este limitat la 70 de participanţi !
Contribuţia fiecăruia este de 285 RON, taxă ce trebuie depusă în contul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României deschis la BRD Academiei: RO46 BRDE 410 SV 6880 390 4100, cu mențiunea „Contribuție CNE Scout Camp”+ numele vostru. (taxa include 3 mese pe zi, activităţi cercetăşeşti, acces la utilităţi – WC, duşuri, spălătorie etc., cazare la cort)
Un nou ținut ni se arată la orizont! Mult verde, spațiu intins, tărâmuri necunoscute și noi oameni ne așteaptă într-o aventură ce ne solicită deplina atenție, curajul și ingeniozitatea."
                                Andrei Bogdan Petre (preşedinte Consiliul Naţional al Elevilor)

Mai multe detalii aici.

Miză mare la concursul organizat de CNE în colaborare cu Shakespeare School!


Printre parteneriatele promițătoare încheiate anul acesta de către Consiliul Național al Elevilor se numără și cel cu Shakespeare School, centrul de invatare a limbii engleze.
În acest sens, CNE susține și promovează concursul organizat în colaborare cu instituția parteneră, concurs ce are drept miză un curs de pregătire a examenului TOEFL de trei săptămâni, care, în mod normal, ar fi în valoare de 550 RON. Cursul de pregătire se desfășoară în perioada 2-20 iulie a anului curent.
Concursul constă în a răspunde corect la trei întrebari, răspunsurile putând fi găsite vizitând: www.shakespeare-school.ro
Întrebările sunt:
1.Câți oameni susțin anual examenul TOEFL?
2.Câte tabere de engleză în Marea Britanie organizează Shakespeare School în vara anului 2012?
3.În ce constă promoția verii la Shakespeare School?
Răspunsurile vor fi postate printr-un comenteriu aici.
Dacă vor fi mai mulți participanți care au răspuns corect, câștigătorul se va alege prin tragere la sorți. Pentru participarea la curs, este necesar un nivel avansat de cunoaștere a limbii engleze (C1).
Concursul a fost lansat pe 19 iunie 2012 și se va încheia în data de 24 a aceleiași luni, la orele 24:00.
Imediat după alegerea câștigătorului acesta trebuie chemat pentru testarea de nivel, iar în cazul în care acesta nu corespunde cerințelor se va face o altă extragere.

Mai multe detalii găsiţi aici şi aici.

luni, iunie 18, 2012

Marele premiu al Festivalului de teatru "Constantin Stanciovici Brănişteanu", obţinut de Oana Marin



Colegiul Național "George Coșbuc" este, și în acest an, câștigător al Festivalului de teatru pentru elevi "Constantin Stanciovici Brănișteanu", de această dată la secțiunea "vocațional", cu un spectacol de tipul "one woman show", realizat după piesa lui Matei Visniec "Femeia ca un câmp de luptă". Festivalul, desfășurat la sfârșitul lunii mai, a reunit elevi din Brăila, Arad, Galați, Buzău și Târgu-Jiu, care au evoluat, la secțiunea vocațional, în fața unui juriu alcătuit din actori și profesori de la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică București. Pentru complexitatea prestației actoricești, într-un spectacol dificil, regizat de actorul și profesorul Ion Alexandrescu, cu sprijinul unui elev al liceului nostru, Romulus Boldea, și al echipei tehnice a Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", Oana Marin a obținut trofeul festivalului și marele premiu "Aristizza Romanescu". Spectacolul, jucat și în deschiderea secțiunii "opțional", la care au participat liceele din Gorj, a fost vizionat și de elevii colegiului nostru, care, de 1 Iunie, au beneficiat de o excursie culturală la teatrul din Târgu-Jiu.









vineri, iunie 15, 2012

Ultimul clopotel a sunat...

It's not about the destination, it's about the journey.

Ultimul clopotel a sunat pentru promotia 2008-2012 a Colegiului National "George Cosbuc". Insa anii de liceu, de o frumusete tulburatoare si inegalabila, vor ramane unici in viata fiecaruia.     Un moment deosebit si emotionant ce nu trebuie omis datorita caracterului incomparabil, festivitatea de absolvire imbina implinirea personala cu cele mai pure sentimente de recunostinta fata de cei ce le-au fost alaturi absolventilor in cei patru ani de liceu. Deoarece calatoria este cea care aduce fericirea, nu destinatia, clasa a XI-a A a decis sa-i opreasca pe cei mari la Casa Sindicatelor pentru ultimul popas din drumul acestora de liceeni. Va asteptam joi, 21 iunie, incepand cu orele 1700, sa fim alaturi de ei!

Cheia Succesului...

Dupa cum bine stiti, o traditie a scolii noastre este obtinerea Cheii Succesului. Aceasta este inmanata de catre detinatorii actuali clasei (de-a XI-a) cu cele mai deosebite rezultate scolare si activitati desfasurate. Satisfactia de a dobandi acest simbol este sporita de organizarea festivitatii de absolvire a elevilor clasei a XII-a. 
In urma cu un an, intr-o sedinta a Consiliului Elevilor, s-a hotarat organizarea unui concurs de portofolii pentru acordarea cheii. Castigatorii de atunci au fost XI A si XI E (actualele XII A si XII E).
Anul acesta Cheia Succesului a fost adjudecata de clasa a XI-a A, urmand ca aceasta sa organizeze spectacolul final.

joi, iunie 14, 2012

Rezultate remarcabile la olimpiadele scolare

Dupa cum ne-am obisnuit in fiecare an, elevii Colegiului National "George Cosbuc" ne incanta cu rezultatele obtinute la olimpiadele scolare.
Cele mai importante rezultate din acest an au fost obtinute de elevii Parvanescu Nadina Maria, clasa a XI-a A (olimpiada de logica) si Costea Vladimir Adrian, clasa a XII-a A (olimpiada de filosofie) care au obtinut locul II la etapa nationala a olimpiadei. Cei doi au fost pregatiti de doamna profesoara de stiinte socio-umane Negrea Argentina.
De asemenea, au mai participat la etapele nationale ale olimpiadelor:
  • Baleanu Andrei Razvan, clasa a XII-a A, olimpiada de matematica, profesor Gaman Grigore
  • Sulugiu Andreea, clasa a X-a A, olimpiada de fizica, profesor Alioanei Carmen
  • Vintilescu Delia Andreea, clasa a X-a A, olimpiada de istorie, profesor Negrea Nicolae
  • Negrea Nicolae Alexandru, clasa a IX-a B, olimpiada de istorie, profesor Negrea Nicolae
  • Echipa de tetratlon fete (atletism): Bran Alexandra, Cornia Denisa, Jalba Adelina, Stroescu Nicoleta, Hoara Andreea, clasa a VIII-a A, educatie fizica, profesor Jiroveanu Ionela
  • Echipaj: Tapardea Andrada, Cerbu Ionut, clasa a IV-a B, educatie civica, invatator Draghia Madalina
Premii obtinute la etapa judeteana:
  • olimpiada de limba si literatura romana: Rajnita Ioana, clasa a VI-a A, profesor Calin Violeta – mentiune 
  • olimpiada de matematica, profesor Drula Valeriu: Onea Melania, clasa a XI-a A – mentiune, Sulugiu Andreea, clasa a X-a A - mentiune
  • olimpiada de limba engleza: Iorga Bianca, clasa a IX-a E, profesor Tudosie Rodica – mentiune
  • olimpiada de limba franceza: Marinescu Denisa, clasa a XII-a A, profesor Elinescu Emilia – locul II
  • olimpiada de fizica, profesor Alioanei Carmen: Dondera Alin, clasa a VI-a A – locul II; Giurcau Iulia Adelina, clasa a X-a A – locul III; Simion Teodora Petruta, clasa a X-a A – mentiune; Cotan Roxana Amalia, clasa a X-a A – mentiune; Onea Melania, clasa a XI-a A – locul III; Daogaru Marian, clasa a XII-a A – locul II (mentiune dupa punctaj); profesor Giurca Minodora: Parvulescu Alexandra, clasa a IX-a A – mentiune
  • olimpiada de chimie: Giurcau Iulia Adelina, clasa a X-a A, profesor Rosianu Maria – mentiune
  • olimpiada de istorie, profesor Negrea Nicolae: Vucea Narcis, clasa a IX-a A – locul II; Doman Andreea, clasa a X-a E – locul II; Mischie Dana, clasa a XI-a E – locul II; Tudoran Madalina, clasa a XII-a E – locul II; Petcu Adina, clasa a XII-a E – locul III; Caprioara Elena, clasa a XII-a F – mentiune
  • olimpiada de geografie: Mihalcea Alexandru, clasa a IX-a A, profesor Stan Lidia – locul III
  • olimpiada de logica, profesor Negrea Constantina: Predescu Adina, clasa a XI-a A – locul III; Forlafu Anca, clasa a IX-a B – mentiune
  • olimpiada de religie: Giurcau Iulia Adelina, clasa a X-a A, profesor Hoara Marcel – mentiune
  • olimpiada de latina, profesor Cornoiu Cristina: Popescu Alexandra (clasa a IX-a E), Scurtu Alexandra, Vasilescu Diana, Doman Andreea (clasa a X-a E) – mentiune
  • olimpiada de educatie tehnologica, profesor Constantinescu Nicolita: Cerbu Andreea, clasa a V-a – locul II; Olaru Ana Maria, clasa a VIII-a B – locul III; Nanau Andreea, clasa a VI-a A – mentiune
  • olimpiada de educatie civica, invatator Zaicu Rodica, clasa a IV-a A: echipaj (Elinescu Alexandra, Pascaniu Adorel) – locul II; echipaj (Arjoca Sebastian, Popescu Valeriu) – locul III; Bran Rares – mentiune
  • educatie fizica, tenis de masa, profesor Jiroveanu Ionela: Bojica Alexandru – mentiune
  • educatie fizica, profesor Jiroveanu Ionela, echipa de tetratlon baieti, clasa a VIII-a, locul II: Novacovici Titus, Giongiu Adrian, Harsovescu Marius, Mihai Andrei, Pracsiu Mihai
  • educatie fizica, profesor Jiroveanu Ionela, echipa de handbal fete, clasa a VIII-a, locul III: Cornia Diana, Cobianu Corina, Bran Alexandra, Hoara Andreea, Jalba Adelina, Bezede Luiza, Burtea Gheorghe Andreea, Dorot Adriana, Chitimia Andreea, Mezinca Felicia
  • educatie fizica, profesor Jiroveanu Ionela, echipa de handbal fete, liceu, mentiune: Olaru Roxana, Vasilescu Diana, Murgila Oana, Caniparu Bianca, Sora Teodora, Grecu Luminita, Ilie Alexandra, Medregoniu Oana, Doman Andreea, Stirbulescu Denisa, Bejinaru Domnica


Felicitari tuturor elevilor si profesorilor ce i-au pregatit!

luni, iunie 11, 2012

Cursuri de limba engleza la Shakespeare School

Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School organizeaza cursuri de limba engleza in Bucuresti.

Oportunitati educationale:
- cursuri de engleza generala pentru copii si tineri intre 4-25 de ani
- cursuri pentru examene internationale FCE, CAE, IELTS, TOEFL, Trinity
- cursuri de pregatire pentru admiterea la clase/licee bilingve
- cluburi de conversatie in limba engleza "English over a cup of tea" cu profesori nativi
- cursuri de consiliere pentru admiterea la universitati britanice: Destination UK
- scoli de vara de limba engleza de 2 saptamani in Marea Britanie sau SUA

Mai multe detalii aici.

Sfarsitul competitiei "Europa mai aproape de CNE"

În urma încheierii competiţiei "Europa mai aproape de CNE" s-au afişat şi câştigătorii. Printre aceştia se numără şi echipa EuroVizionarii formată din 3 elevi de la noi din şcoală (Băleanu Andrei, Giurcău Adelina, Lungulescu Andreea). Drept răsplată aceştia vor vizita în luna octombrie Parlamentul European de la Bruxelles. Îi felicităm şi le urăm succes pe viitor!

"Let's do it Romania!"

Ca de fiecare dată, elevii de la Colegiul Naţional "George Coşbuc" nu rămân nepăsători faţă de comunitatea în care trăim şi se implică în acţiuni de voluntariat. Sâmbătă, 12 mai, echipa de elevi şi profesori voluntari de la noi din şcoală s-a alăturat evenimentului "Let's do it România!" şi s-a mobilizat pentru a curăţa zona Motru. Au participat oameni de toate vârstele care au dat dovadă de solidaritate şi respect faţă de oraşul nostru. Mulţumim tuturor pentru implicare!





"Cetateanul european de maine"

În cadrul festivităţii organizate de 9 mai (ziua Europei) s-a desfăşurat şi concursul de prezentări Power Point "Cetăţeanul european de mâine". 

Concursul a fost câştigat de echipa clasei a XI-a A (formată din Predescu Bianca, Oancea Mădălina, Drăghici Robert). Pe locurile 2 şi 3 s-au clasat echipele claselor XI E şi XI C.



Îi felicităm pe elevii clasei a XI-a E şi pe membrii echipei EuroVizionarii (Băleanu Andrei, Giurcău Adelina, Lungulescu Andreea) pentru organizare.
De asemenea, mulţumim domnului profesor Negrea Nicolae, cel care în fiecare an coordonează organizarea festivităţii şi a concursului.









Concurs cultura generala "Uniunea Europeana si valorile ce reprezinta aceasta comunitate"



Cu ocazia zilei de 9 mai (Ziua Europei) echipa EuroVizionarii (formată din Băleanu Andrei Răzvan, Giurcău Iulia Adelina, Lungulescu Andreea Florina) a organizat concursul de cultură generală cu tema Uniunea Europeană şi valorile ce reprezintă această comunitate. Concursul s-a bucurat de atenţia elevilor, înscriindu-se 11 echipe, fiecare formate din 3 liceeni. La prima etapă participanţii au avut de răspuns la 23 de întrebări tip grilă cu 4 variante de răspuns, în 15 minute.

S-au calificat mai departe echipele ce au reprezentat clasele IX B, XI E şi XII F.

Componenţa echipelor finaliste:

IX B (AMA): Cerbu Mădălin, Negrea Alexandru, Forlafu Anca
XI E (Băluţă Team): Covlea Maria, Murgilă Cristina, Negrea Andreea
XII F (Obelix): Căprioară Elena, Bejenaru Florin, Iacov Lucian




Regulamentul concursului poate fi găsit aici.

Participanţii au fost foarte încântaţi de ideea acestui concurs care a fost interactiv, spre deosebire de alte competiţii de acest gen. În viitor intenţionăm să mai organizăm astfel de activităţi prin intermediul Consiliului Şcolar al Elevilor. Mulţumim domnului profesor Negrea Nicolae şi elevilor pentru implicare.

Clasamentul final al concursului a fost: Locul I: XII F, Locul II: IX B, Locul III: XI E. Felicitări tuturor!










Ne trezim si noi?... Da, ne trezim!

Dupa cum ati observat, blogul nostru a fost intr-o moarte clinica prelungita in ultimele 5 luni. Partea pozitiva, daca se poate numi pozitiva, a acestei perioade de staganare este ca ne-am dat seama care a fost cu adevarat impactul blogului nostru in ultimii 2 ani de activitate. Din pacate, oamenii interesati din scoala noastra au fost in continuare aceeasi... aceeasi (putini) profesori  si aceeasi (putini) elevi. Din fericire, feedback-ul primit din exterior a fost in continuare unul incantator: multe vizualizari (desi nu au mai fost facute postari), mail-uri cu propuneri de stiri, aprecieri si felicitari.

Am creat acest blog cu mai bine de doi ani urma si i-am dedicat timp (... mult timp!) si pasiue (si mai multa! Acesta a fost o priemiera pentru colegiul nostru si a fost folosit pentru a informa elevii (si nu numai) in legatura cu evenimentele ce au loc in scoala noastra dar si cu alte proiecte educationale in care se pot implica. Mai mult, mereu am propus materiale (povesti de succes, scurt-metraje, filmulete, etc.) din care avem de invatat si am spus lucrurilor pe nume asumandu-mi  responsabilitatea. Alaturi de mine, au mai contribuit ocazional si alti colegi carora tin sa le multumesc. 

Pentru ca acest blog este cu adevarat util oricarui liceean din Romania, pentru ca macar pentru o parte din elevii Colegiului National "George Cosbuc" din Motru il apreciaza si pentru ca anul trecut pe vremea aceasta aveam peste 400 de vizitatori unici pe zi am decis ca merita sa fie continuat. Eu am terminat deja clasa a XII-a si a venit momentul sa predau stafeta. Cel putin pentru inceput, Adelina Giurcau (X A) se va ocupa de postari, culegere de materiale, design si tot ceea ce inseamna acest blog. O parte din sufletul meu va fi mereu aici si voi ajuta mereu cu ceea ce pot. Lista este deschisa oricui. Asteptam in echipa cat mai multi elevi pasionati, dornici sa invete lucruri noi si utile, sa faca voluntariat, si sa isi faca liceul mai frumos.

Tin sa ii felicit si sa le multumesc din suflet tuturor elevilor si profesorilor care m-au ajutat atat pe mine, cat si Consiliul Elevilor in toate proiectele pe care le-am desfasurat in acest liceu. Sper ca in viitor acestia sa fie din ce in ce mai multi deoarece proiectele desfasurate de Consiliul Elevilor pot contribui decisiv la formarea noastra si le putem realiza doar impreuna.

Cu prietenie,

Bale(anu)