sâmbătă, octombrie 30, 2010

Concursul EUROSCOLA

Biroul de informare al Parlamentului European în România organizează începând cu anul 2008, concursul anual EUROSCOLA. Acesta este un concurs national dedicat liceenilor intre 16 si 18 ani din intreaga tara.

Tema din acest an a constat in identificarea unui obiect de patrimoniu din România legat de o personalitate din tara noastră care si-a desfăşurat activitatea in relaţie cu personalităţi din alte ţari europene. Alegerea personalităţii a fost făcută de elevii participanţi. Fiind indicat ca pentru personalitatea aleasa sa existe obiective sau obiecte de patrimoniu in zona liceului, nu se putea face o alegere mai potrivita decat marele scluptor Constrantin Brancusi. Liceeni nostrii au dedicat o multime de activitati acestei competitii din care amintim: vizite la oprele lui C. Brancusi aflate in judetul Gorj, la Casa Memoriala a artistului aflata in satul Hobita, vizite la alte institutii ce il omagiaza pe scluptor (muzee, institutii de invatamant); interviuri, sondaje, actiuni informative, etc.

Echipa C.N.G.C. Motru este formata din 24 de liceeni coordonati de profesorii Negrea Constantina si Negrea Nicolae. Asteptam cu nerabdare afisarea rezultatelor. Primele licee clasate la nivel national vor fi invitate să participe la evenimentele Euroscola de la Strasbourg din cursul anului 2011. Puteti afla mai multe informatii despre aceasta competitie de pe site-ul oficial: aici.

Echipa C.N.G.C. la casa memoriala a lui C. Brancusi - Hobita

2 comentarii: