joi, octombrie 29, 2015

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului


     Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care au fost ucişi aproximativ 6 milioane de evrei de către regimul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

     Cu siguranță termenul "Holocaust" vă este cunoscut, fie că v-ați informat despre acesta dorind să știți cât mai multe despre Hitler și gândirea lui bolnavă sau l-ați auzit la ora de istorie sau în vreo pauză oarecare , de aceea vă propun să vizionați filmul artistic The Pianist pentru a înțelege cât mai bine ce a presupus acesta.

    Colegiul Național "George Coșbuc" a comemorat acest eveniment pe data de 13 octombrie 2015. Elevii clasei a-XI-a E coordonați de domnul profesor Negrea Nicolae printr-un program educativ din care au făcut parte expoziții,prezentări,sesiuni de referate și vizionarea unor filmulețe.






                              








     Consider că ține de datoria noastră de oameni să ne informăm și să informăm despre aceste evenimente negre ale istorie pentru a le preveni în viitor știindu-le consecințele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu