duminică, decembrie 01, 2013

1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI


Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreția sa stă în faptul că desăvârșirea unității naționale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid, ci este fapta istorică a întregii națiuni române.
Astfel, cu ocazia Zilei Naționale a României, Colegiul Național “George Coșbuc” a organizat o activitate pentru celebrarea acestei zile atât de importantă pentru țara noastră.
Evenimentul a fost organizat de către clasa XI-E, însa toți elevii din școala au dat dovadă de patriotism, aducându-și necondiționat contribuția în realizarea unui eveniment cât mai strălucit. Astfel, a fost realizată o minunată expoziție de pictură. De asemenea au fost realizate eseuri și chiar și o mică scenetă, intitulată  « Omul și Patria », iar elevii claselor a X-a E si a IX-E au interpretat cântece reprezentative.

La finalul activității, domnii profesori și elevii și-au dat mâna pentru a porni o horă, în adevăratul sens al cuvântului, așa cum numai românii știu să facă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu