joi, iulie 08, 2010

Elevii clasei a X-a A printre câştigătorii unui concurs organizat de SSMR

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Cu acest prilej, a fost organizat la nivel naţional proiectul numit Anul Matematicii în Şcoala Românească prin care se doreşte schimbarea mentalităţii asupra matematicii în şcoală. Acest proiect se desfpşoară sub patronajul Preşedinţiei României, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. De asemenea, s-au alăturat compania de software educational Intuitext , firma Softwin şi alţi sponsori tradiţionali ai SSMR.

În cadrul proiectului amintit a fost organizat Concursul Azi elevul este profesor de matematică. Concursul constă în susţinerea de către un elev a unei lecţii în faţa clasei. Au participat şi colegii noştrii de la clasa a X-a. Împreună cu dirigintele şi profesorul lor de matematică Gaman Grigore au făcut o treabă foarte bună care le-a adus primul loc în cadrul concursului. Vă invităm să urmăriţi imagini din timpul lecţiei: aici.

Vă invităm să participaţi la un al concurs organizat de SSMR. Acesta se numeşte “Deci, Mate!” şi constă în realizarea unei fotografii inedite din natură, mediul înconjurător sau a unei situaţii din viaţa reală care să aibă un conţinut matematic. Fotografia va fi trimisă prin email organizatorilor pentru publicare pe site, însoţită de un titlu sugestiv şi un eseu inspirat din această imagine, eseu care trebuie să cuprindă între 200 şi 500 de cuvinte. Mai multe detalii aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu