vineri, noiembrie 21, 2014

Ziua Filosofiei

Activitățile dedicate Zilei Mondiale a Filosofiei desfăşurate la Colegiul National  ”George  Cosbuc” s-au bucurat de aprecierea elevilor şi a profesorilor participanți şi coordonatori. Elementul de noutate al acestei activități a fost eseul realizat in limba franceză de eleva Pinoşanu Cătălina de la clasa a X-a E (olimpica la lb franceza in anul precedent) cu titlul " La liberté sartrienne " ; Constantinescu Mihaela premiata in anii precedenți la concursul de filosofie "Constantin Radulescu- Motru" si olimpiada de filosofie. Titlul eseului premiat si la concursul judetean din acest an "Libertate si demnitate" a starnit involuntar aplauzele profesorilor participanti. De aplauze s-a bucurat si regia dupa "Mitul Pesterii" realizata de elevii clasei a XII a E . "Ipostaza oamenilor legati in pestera" si conotatiile acestor legaturi pentru unii elevi a ramas tema de casa. Cu aceeasi dorinta a cunoasterii s-au reîntors acasa si elevii care nu au citit "Cel mai iubit dintre pamanteni" dupa ce au vizionat cateva momente din filmul cu acelasi nume.

Clubul de dezbateri a aprobat motiunea cu numele ” Acest Parlament ar incuraja abandonul pentru copiii care traiesc in conditii defavorizate”  pentru a pune in evidenta si libertatea de alegere a unor copii adoptati in familii cu probleme diverse. Momentele au fost presarate cu poezie, muzica, sau cu setea neobosita a lui Sisif pentru viata. Multumim profesorilor coordonatori , doamnei Negrea Constantina,doamnei Cretu Emanuela, doamnei director pentru prezenta , organizatorilor si tuturor elevilor care au fost alaturi de noi. Speram sa veniti cu alte initiative si elemente de noutate in anii urmatori.




marți, noiembrie 18, 2014

Ziua FIlosofiei

După cum știm, Ziua Filosofiei a devenit un eveniment consacrat în incinta Colegiului Național ”George Coșbuc”, urmând ca pe data de 20.11.2014, ora 12:00 elevii colegiului să invoce marii filosofi precum J. Paul Srtre, Platon, Immanuel Kant, Aristotel, să li se alăture în plan spiritual, prin activitățile pe care le-au pregătit. Vor fi bineveniți, atât pasionații de filosofie, cât și cei ce vor să aprofundeze un nou pachet de cunoștințe. Activitate coordonată de doamna profesoară Negrea Constantina.

Pentru a treia oara in Parlamentul European

Suntem mândri să anunțăm că echipa de elevi, condusă de domnii profesori coordonatori Negrea Nicolae, Negrea Constantina și Crețu Emanuela, și-a atins toate obiectivele propuse, reușind să obțină primul loc în concursul Euroscola și astfel să reprezinte pentru a treia oară Colegiul Național ”George Coșbuc” în Parlamentul European de la Strasbourg. Proiectul a fost unul amplu, fiecare membru al echipei aducând ca aport cele mai bune cunoștințe avute, rezultatul fiind pe măsură. În urma acestui succes, pe lângă vizitarea Parlamentului European pe data de 23 aprilie 2015, tinerii câștigători ai colegiului vor avea prilejiul să viziteze unele dintre cele mai frumoase orașe ale Europei.


Felicitări și mult succes în continuare...