joi, ianuarie 24, 2013

Hora Unirii la CNGC

Unirea de la 24 ianuarie a Principatelor Române a fost întotdeauna sărbătorită la Colegiul Naţional "George Coşbuc". Anul acesta însă am ales să nu mai marcăm această zi de 24 ianuarie printr-o festivitate, ci să facem ceva diferit şi deosebit: o horă a unirii. Aşa că am ieşit cu mic, cu mare în curtea şcolii, ne-am dat mâna şi, treptat, în hora noastră s-au prins toţi cei prezenţi.


marți, ianuarie 15, 2013

Ziua de film 4

După cum probabil ştiţi, în fiecare marţi organizăm ziua filmului, iar astăzi am vizionat filmul Amelie, în urma votului exprimat pe grupul de Facebook. Mai jos găsiţi trailerul filmului şi câteva poze de la activitatea noastră.





Nu se mai face comasarea

Astăzi profesorii de la Colegiul Naţional "George Coşbuc" au avut o întâlnire cu domnul primar Dorin Hanu în vederea comasării celor 2 şcoli. Aceştia i-au explicat că această comasare le-ar afecta posturile pe termen lung, chiar dacă se dorea comasarea doar din punct de vedere administrativ.
În urma mai multor discuţii, s-a hotărât amânarea acestei probleme pentru anul şcolar 2014-2015, când se anunţă schimbări în metodologia de învăţământ. De asemenea, până atunci fiecare are în vedere căutarea unei alte soluţii mai favorabile pentru toţi.


luni, ianuarie 14, 2013

Apariţii în presă a protestului de la CNGC

Colegiul nostru a apărut deja în presă datorită comasării celor 2 şcoli şi a protestului avut azi.

Protestul profesorilor de la CNGC

Astăzi am revenit la şcoală după binemeritata vacanţă de iarnă. Şi mare ne-a fost mirarea să găsim în şcoală oarecum o agitaţie. Am fost informaţi că s-a decis de către Consiliul Local al Municipiului Motru comasarea şcolii noastre cu Şcoala Generală Nr. 2, comasare vrută doar din punct de vedere administrativ, dar care, se pare, ar avea repercusiuni asupra procesului de învăţământ la noi.
Astfel am aflat că de la ora 13:00 va avea loc în curtea colegiului un protest al cadrelor didactice, care, nefiind anunţate înainte de a se lua decizia, au fost nemulţumite de această comasare.
Protestului s-au alăturat şi câţiva elevi (200 s-a scris în presă), fie de curiozitate, fie pentru a fi solidari cu profesorii lor. Au fost prezenţi şi reporteri de la televiziuni precum PRO TV, ANTENA 3 şi REALITATEA TV, dar şi jandarmii.
Mai jos aveţi şi câteva poze.