vineri, iulie 13, 2012

O nouă generaţie...

Astăzi s-au afişat  rezultatele repartizării în licee, rezultate aşteptate cu multă emoţie şi nerăbdare de către absolvenţii claselor a VIII-a. Astfel o nouă generaţie de elevi va păşi pragul şcolii noastre de la toamnă.

Elevii admişi la Colegiul Naţional "George Coşbuc" au fost repartizaţi pe 4 profiluri:
Îi felicităm şi le urăm succes!

marți, iulie 10, 2012

Consiliul Elevilor te vrea la Şcoala de Vară


Consiliul Naţional al Elevilor îţi pune creativitatea la încercare!
Nu este necesar să fii membru în Consiliul Elevilor, nu trebuie să fii olimpic la română ! Scrie-le organizatorilor un articol privind viziunea pe care o ai asupra acestei structuri reprezentative pentru elevi şi aceştia te răsplătesc cu o săptămână la Şcoala de Vară a Consiliul Naţional al Elevilor din Eforie Sud, în perioada 20-26 august.

Ce trebuie să faci ? Nimic mai simplu, urmează paşii:
1. Dacă nu eşti încă utilizator Wedu - platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, creează-ţi acum contul.
2. Scrie un articol cu tema ”Viziunea mea asupra Consiliului Elevilor”. Tema este generoasă, aşă că poţi să abordezi diferite aspecte din viaţa şcolară, precum: democratizarea sistemului educaţional, implicarea activă a elevilor în mediul şcolar sau participarea la luarea deciziilor.
3. Publică eseul tău până la data de 31 iulie 2012 pe blogul de pe platforma Wedu şi lasă un comentariu, după publicare, cu link-ul articolului pe pagina de Facebook a Consiliului Naţional al Elevilor sau scrie pe contact@consiliulelevilor.ro
În 3 august, cel târziu, vei afla dacă eşti unul din cei trei câştigători. Articolele cu cele mai mari punctaje vor putea avea următoarele premii:
• Locul I : un loc la Şcoala de Vară CNE
• Locul II si III: memory-stick 16 GB
Pentru orice alte detalii sau clarificări, vizitează consiliulelevilor.org sau pagina de facebook a Consiliului Naţional al Elevilor.


luni, iulie 09, 2012

Democraţie pentru toţi

Consiliul Judeţean al Elevilor Gorj organizează proiectul "Democraţie pentru toţi" în perioada 17-20 iulie în Târgu-Jiu, la care vor participa elevii doritori din clasele IX-XII, în parteneriat cu membrii Clubului Adolescen-Teen. La acţiune vor fi prezenţi şi membri ai Consiliului Elevilor din diferite judeţe pentru schimburi interculturale. Cei din afara oraşului vor fi cazaţi în căminul Liceului Teologic "Sfântul Nicodim" Târgu-Jiu.
Proiectul va fi susţinut cu sprijinul Bibliotecii Judeţene "Christian Tell" şi a formatorilor Consiliului Elevilor, Vasilica Udriştioiu şi Maria Cionică.
Acesta are în vedere promovarea unui nou stil de democraţie prin jocuri, cursuri informale şi activităţi distractive, bazându-se pe valorile culturale şi turistice ale Gorjului. Printre activităţile derulate, organizatorii au în vedere: Treasure Hunt printre operele lui Brâncuşi, Jocuri de Societate, curs de dezbatere pe tema democraţiei, moment artistic despre 2 feluri de democraţie: Dictatură Militară (Sparta ori România Comunistă) şi Democraţie (puterea poporului/România de astăzi), excursii tematice (operele lui Brâncuşi, vizitare peşteri şi mănăstiri apropiate).

Jocuri de Societate
În cadrul acestui proiect se vor desfăşura jocuri de societate împreună cu 2 italieni veniţi printr-un schimb european, începând cu ora 17:00 la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene "Christian Tell", în fiecare zi de marţi.
"Vă aşteptăm cu braţele deschise şi vă promitem voie bună şi clipe frumoase alături de noi prieteni pentru această vară." (Alice Andreea Mareşi, vicepreşedinte Consiliul Judeţean al Elevilor Gorj)
Detalii despre eveniment aici.

Treasure Hunt Operele lui Brâncuşi
Tot în cadrul proiectului "Democraţie pentru toţi" se va organiza un Treasure Hunt pe data de 17 iulie 2012, ora 11:00, la Poarta Sărutului din Parcul Central Târgu-Jiu.
"Vânătoarea" începe din Parcul Central şi va continua pe axa lui Brâncuşi, vizând operele acestuia din Târgu-Jiu. Participanţii vor primi indicii şi fişe cu întrebări, iar aventurierii cei mai buni vor fi premiaţi.
Detalii despre eveniment aici.

duminică, iulie 08, 2012

REZULTATE BAC 2012

După cum ştiţi, astăzi s-au afişat rezultatele de la BAC. Gradul de promovabilitate la Colegiul Naţional "George Coşbuc" este de 88,65%. În şcoala noastră, din cei 184 de elevi de clasa a XII-a, unul nu s-a prezentat, iar 19 au fost respinşi. Rezultatele complete ale acestora sunt disponibile aici.

Cum în majoritatea judeţelor nici măcar jumătate dintre candidaţi nu au promovat examenul, presa a anunţat: dezastrul de la BAC-ul de anul trecut s-a repetat.




luni, iulie 02, 2012

GLOBAL YOUTH SUMMIT 2012

În noiembrie 2012, al şaptelea summit Global pentru Tineret va avea loc în Marea Britanie, reunind antreprenori sociali, activişti din comunitate şi voluntari cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani din întreaga lume. În timpul summit-ului, noii "Changemakers" vor face schimb de cele mai bune practici şi vor elabora planuri de acţiune pentru proiecte care abordează aspecte, de la HIV/SIDA şi corupţie, până la educaţie şi drepturi umane.

Aplicaţiile se pot depune până pe 15 iulie.

Cine poate aplica?
Antreprenori sociali, activişti din comunitate şi voluntari cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani. Trebuie ca solicitanţii să fie disponibili pentru a participa la summit în Marea Britanie în perioada 25 noiembrie-1 decembrie. Ei nu trebuie să fi luat parte la vreun summit Global Changemakers anterior. De asemenea aceştia trebuie să fie capabili să comunice foarte bine în limba engleză.

Cum se poate aplica?
Puteţi găsi aici pagina de cerere online. Alternativ, se poate aplica direct prin intermediul SurveyMonkey sau puteţi descărca versiunea PDF a formularului de cerere de aici.

Ce este necesar?
Solicitanţii trebuie să depună formularul de cerere, precum şi un film (nu mai mult de 2 minute) prin intermediul YouTube, Vimeo sau serviciilor file-sharing. În film aceştia trebuie să se prezinte pe scurt şi să abordeze anumite întrebări despre voluntariat.

Dacă voi fi ales, care sunt costurile implicate?
Următoarele costuri participante sunt acoperite de Consiliul Britanic: de călătorie, taxa de viză, cazare şi masă în timpul summit-ului.

Care este termenul limită?
Toate cererile (formularul de cerere+video) trebuie să ajungă până la miezul nopţii pe 15 iulie.
Mai multe detalii aici.

Înscrie-te ca voluntar pentru Tabăra din Ţara lui Andrei


Pentru al cincilea an consecutiv, Petrom organizează Tabăra din Ţara lui Andrei, eveniment la care vor paticipa elevii şi profesorii declaraţi câştigători ai competiţiei Şcoala lui Andrei.

În cadrul Taberei, 400 de elevi împărţiţi în 4 serii de câte 100 elevi, vor învăţa într-un mod distractiv cum şi de ce este important să protejeze mediul. Pentru derularea Taberei organizatorii au nevoie de voluntari care să îi ajute la desfăşurarea acţiunilor de outdoor destinate elevilor.

Astfel, dacă ai peste 18 ani, experienţă ca voluntar, dacă iubeşti natura şi crezi în puterea copiilor de a transforma lumea în care trăiesc, înscrie-te ca voluntar pentru Tabără.

Tabăra se va desfăşura în apropierea Braşovului, în localitatea Tărlungeni. Voluntarii pot alege una, două sau trei dintre următoarele perioade:

• 22 -28 iulie
• 29 iulie - 4 august
• 12 - 18 august
• 19 - 25 august
• 26 august - 1 septembrie
Ce vei face în tabără?
În primul rând, e foarte important să ştii că se organizează training în Bucureşti, înainte de plecarea în Tabără, dar şi la sosirea în Braşov. Vei fi prietenul echipelor de copii din clasele I-IV sau V-VIII. Alături de ceilalţi voluntari vei intra în povestea Ţării lui Andrei şi veţi învăţa împreună cum schimbarea în bine ţine de fiecare dintre noi.

Ce oferă organizatorii?
Aceştia se ocupă de transport, cazare şi masă. Îţi oferă de asemenea o adeverinţă privind activitatea ta de voluntar.

Cum te poţi înscrie?
Trimiţi până pe 5 iulie pe adresa de e-mail şcoala@taraluiandrei.ro  un CV, precum şi o scurtă scrisoare de intenţie, în care menţionezi următoarele:

• de ce vrei să le fii alături
• care este experienţa ta ca voluntar
• în ce perioadă le poţi fi alături
• datele tale de contact (tel. mobil, adresă poştală, vârstă)
Organizatorii vor lua legătura cu tine în perioada 11 - 13 iulie.

Iar la final, pentru a vedea atmosfera din Tabără, urmăreşte câteva imagini de anul trecut.


Mai multe detalii aici.